Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 8991 tot 8995
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Hier kan je betalen met een biljet t.w.v. €6.400!

Stemmen gaan op om het biljet van 500 euro uit omloop te halen. Maar er zijn alternatieven genoeg, wat denkt u bijvoorbeeld van een biljet met een waarde van €4.500?

Na 14 jaar gaan er stemmen op om het biljet van 500 euro uit omloop te halen. Allerhande drogredenen worden aangehaald.

Zo zou het criminele activiteiten in de hand werken. Van witwaspraktijken, tot drugsdeals en terrorisme.

Vreemd dat dit nu pas na 14 jaar een probleem wordt! Al die tijd zijn er euro’s gebruikt in criminele en niet criminele activiteiten. Maar in 14 jaar was er nooit sprake van één ding…

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Patrick Beijersbergen: de olie-industrie zou best een bubbel kunnen zijn

Verschillende bedrijven in de steenkoolindustrie waren miljarden waard, maar werden in korte tijd bijna waardeloos. Oliemaatschappijen kunnen hetzelfde overkomen, denkt Patrick Beijersbergen.

Het kan snel gaan met reputaties. Zo ben je hoeksteen van de portefeuille en zo ben je het Feyenoord van de beurs. Van de dertig grootste Nederlandse bedrijven heeft nu alleen de NS nog een slechtere reputatie dan Shell. Ben van Beurdens opmerking ‘ik pomp alles op wat ik kan’ was geen briljante marketing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

NIRP zal falen of … cash geld wordt verboden

NIRP is de nieuwe populaire term voor ‘Negative Interest Rate Policy’. Via NIRP wil men de mensen met spaargeld bestraffen en ze dwingen om hun geld uit te geven. Maar dit werkt juist omgekeerd. NIRP is gedoemd te falen, tenzij … overheden zo ver gaan om cash geld te verbieden.

Ons economisch stelsel is gegroeid tot een monster dat draait rond consumptie. Geld sparen is in feite geld aan de kant zetten voor toekomstige consumptie terwijl je met schulden toekomstige consumptie nu uitgeeft.

P.S. Warren Buffett legt dit hier perfect uit hoe dat werkt

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Grootste prijsstijging koopwoningen in bijna acht jaar

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de grootste prijsstijging in bijna acht jaar tijd.

De prijzen liggen nu 7,9 procent hoger dan het dal van juni 2013, meldt het Kadaster vrijdag. Vergeleken met de piek in augustus 2008 zijn huizen nu nog 15,3 procent goedkoper.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is even hoog als in juni 2004.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Waarom Europa niet hoeft te kiezen tussen de VS en Rusland

Het referendum over het Associatieverdrag met Oekraïne, de Russische sancties, een schuimbekkende Verhofstadt die om meer en strengere sancties schreeuwt, Medvedev die over een nieuwe Koude Oorlog spreekt…

Kortom: het gaat niet zo best tussen Rusland en het Westen. Althans, niet tussen hun respectieve politieke elites.

Russische politici beschouwen Westerse invloeden in Rusland als een ziekte. Homopropaganda, het zikavirus, de teloorgang van het Eeuwige Rusland gloort als je een Haspengouwse peer koopt.