Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8996 tot 9000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Is devaluatie Saoedische riyal mogelijk?

De almaar wegzakkende olieprijs haalt elke dag het nieuws en het spil in heel het verhaal is Saoedi-Arabië. Het land weegt op de prijs door de markt te overspoelen met het zwarte goud zodat het de concurrentie kan versmachten.

Deze strategie is evenwel niet zonder gevaar voor het Koninkrijk zelf en zijn munt in het bijzonder. Enerzijds kraken de economie en de begroting onder de lage olieprijs. Het land werd zelfs verplicht bezuinigingsmaatregelen aan te kondigen. Anderzijds begint de druk op de Saoedische riyal toe te nemen. De munt is immers al sinds 1986 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar: 1 dollar is goed voor 3,75 riyal. Dankzij deze verbinding hebben de Saoedi’s een stabiele munt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

De olieprijs daalt verder…

Het zijn op dit moment spannende tijden op de beurzen wereldwijd. De tegenvallende Chinese macrocijfers hebben er voor gezorgd dat de paniek, net zoals afgelopen zomer, weer volledig terug is onder de beleggers. Ook binnen de oliesector is er nog steeds sprake van volatiele bewegingen. Vandaag wist de olieprijs zelfs onder de 35 dollar per barrel te komen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de olieprijs de afgelopen 24 uur weer in een dalende trend beland is. deze trend heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we zelfs onder de 35 dollar per barrel terecht kwamen. De onrust in het Oosten weet op dit moment dus nog niet te zorgen voor een stijgende olieprijs. Ook toonaangevende olieaandelen als Shell en Transocean moesten flink waarde inleveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Naar een kapitaalmarktunie in Europa!

De Europese Unie neemt almaar meer maatregelen om risicovolle investeringen te stimuleren. Onlangs nog kondigden ze aan de prospectusverplichtingen voor bedrijven te versoepelen waardoor ook de kost veel minder groot wordt. Op die manier worden beursgangen van kleinere ondernemingen vaker mogelijk.

Tegen 2019 willen ze bovendien een heuse kapitaalmarktenunie realiseren. De economie extra aanzwengelen is de bedoeling. Investeerders worden gestimuleerd om in heel Europa meer risicovolle beleggingen aan te gaan en daarbij is het belangrijk dat de kosten niet te hoog zijn, geen remmende factor vormen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Monsanto schrapt nog 1.000 banen extra

Monsanto, de producent van onder meer de onkruidbestrijder Roundup, gaat nog 1.000 banen meer schrappen dan in oktober aangekondigd. Het bedrijf kampt met een tegenvallende verkoop.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Zo spaar je stap voor stap €100.000

De eerste €100.000 is het moeilijkste, daarna gaat alles vanzelf. Dit is het mantra dat je dikwijls tegenkomt en er zit een grote waarheid in. Maar hoe geraak je aan €100.000? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag want op zich is €100.000 sparen niet zo moeilijk.

Geld sparen is 80% mentaliteit en 20% kennis. Voor veel mensen lijkt €100.000 dan ook een onmogelijk getal om bij elkaar te sparen. Moneyunder30 legt je echter uit hoe je op enkele jaren tijd €100.000 kunt sparen zonder te leven als een monnik.

Enkele tips om alles wat gemakkelijker te maken.