Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8996 tot 9000
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

Zilvermijnen dalen bijna 1% per dag

Zilvermijnen zijn in de eerste 3 weken van 2016 met bijna 1% per dag gedaald. Het meest opvallende is de disconnectie tussen de zilverprijs en....

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

China en Iran breiden handelsakkoord uit

China en Iran zijn het zaterdag eens geworden over een uitbreiding van hun handelsbetrekkingen tot een bedrag van 600 miljard dollar (556 miljard euro) in de komende tien jaar.

De Chinese president Xi Jinping en zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rohani ontmoetten elkaar zaterdag om de verdere samenwerking en verbreding van relaties in de komende 25 jaar te bespreken. De ontmoeting volgt op de opheffing van de internationale handelssancties tegen Iran.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

Goudreserves Rusland stijgen in recordtempo

Rusland heeft ook in december weer een flinke hoeveelheid goud opgekocht. De centrale bank kocht......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

IMF: vergeet China, renteverhoging is reden van volatiliteit

Het Internationaal Monetair Fonds is in toenemende mate verontrust door tekenen dat de liquiditeit van de markten aan het opdrogen is, dit zou nog meer wereldwijde verkoopgolven teweeg kunnen brengen.

Zhu Min – plaatsvervangend directeur bij het IMF – gaf aan dat de massale verkoop van de laatste drie weken slechts een voorproefje zal zijn wanneer de Amerikaanse Fed beslist om dit jaar de rente verder te verhogen. Bij een discussiepanel op het World Economic Forum in Davos zei hij:

“The key issue is that liquidity could drop dramatically, and that scares everyone. If everybody is moving together we don’t have any liquidity at all. We have to be ready to act very fast”

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

'Financiële markten hebben duidelijkheid nodig over Chinese munt'

De financiële markten moeten meer duidelijkheid krijgen van Chinese autoriteiten over het beheer van hun munt, dat zegt IMF-voorzitter Christine Lagarde.

De voorzitter van het IMF deed die uitspraak tijdens een paneldiscussie in Davos meldt persbureau Reuters. Op dit moment vindt daar het World Economic Forum plaats.

Tijdens het panelgesprek werd aan Lagarde gevraagd of ze tijdelijke kapitaalcontroles door de Chinese regering zou steunen. Ze gaf geen direct antwoord op de vraag, maar zei dat het massaal inzetten van reserves geen goed idee is.