Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 9001 tot 9005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Europa op drift: Euro gedoemd om te verdwijnen

Wie spaart, leeft onder zijn stand. Wie leent, leeft boven zijn stand. Het is duidelijk dat overheden over heel de wereld boven hun stand leven. Met de explosie van schulden zetten ze de welvaart van toekomstige generaties op het spel, ook in Europa.

Europa is volgens Doug Casey een disfunctioneel continent waar het socialisme hoogtij viert, waar iedereen er op rekent dat een ander de rekening zal betalen. Maar Europa is geen geheel, het is een groep landen die op bureaucratische wijze met elkaar door 1 deur moeten. Casey ziet de euro dan ook snel terugvallen tot zijn intrinsieke waarde: nul.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

OPINIE: Goud uitbraak gemist? Geen probleem!

Hè hè, dat was een zware bevalling. De markten boekten hun eerste weekwinst voor 2016! Jawel, het nieuwe jaar is al bijna 2 maanden ver. We hebben het nooit eerder meegemaakt. Ook de geschiedenisboeken laten er geen misverstand over bestaan: we begeven ons op onbekend terrein.

De bescheiden weekwinst van zo’n 2,5% is in dat opzicht dan ook mager te noemen. Maar het was wel hoogstnodig, want als de koersen nog lagere niveaus opzochten, dan kraakte de beursvloer… bijna letterlijk!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Short record op Wall Street

De markten kleuren sinds begin dit jaar dieprood, met uitzondering van de laatste handelsdagen. En het pessimisme bij beleggers ligt op een zeer hoog niveau. Het mag dan ook niet verbazen dat de short interest in Wall Street op recordkoers ligt.

De voorbije twee maanden is de short interest op de NYSE, volgens Zerohedge, met 4,5% gestegen tot meer dan 18 miljard aandelen. Hiermee komt het absolute record van 2008, toen de markt implodeerde, in zicht. De voorbije 9 maanden steeg die short interest maar liefst 7 keer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Negatieve rente dan toch dé oplossing?

Er is heel wat kritiek en scepticisme omtrent de soepele beleidsvormen van de centrale banken wereldwijd. Analisten en experts vrezen ervoor dat lage en negatieve rentes een averechts effect zullen hebben op lange termijn, maar niets lijkt minder waar te zijn. In Zweden begint de experimentele negatieve rente wel zijn vruchten af te werpen.

Lage rentes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, maar een negatieve rente is voorlopig nog vrij zeldzaam. Zweden is één van de weinige landen dat een tijdje aan het experimenteren is met een rente onder de 0 en volgens het meest recente inflatierapport van de Riskbank, lijkt het beleid met een negatieve rente te werken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Dit was het duurste stukje vastgoed in 2015: een half miljard voor een hectare grond

De duurste woning die wereldwijd in 2015 werd verkocht, staat in Hong Kong. Voor een lap grond op de beroemde Victoria Peak – de meest exclusieve wijk van Hong Kong – werd omgerekend liefst 592 miljoen euro neergelegd.