Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9001 tot 9005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Devaluatie yuan creëert paniek in financiële markten

Gisteren schreven we al over het geloofwaardigheidsprobleem van China. Vandaag heeft het vertrouwen in het beleid van Peking opnieuw een flinke deuk opgelopen. Voor de tweede keer deze week werd de aandelenhandel in China stilgelegd omdat de koersen te hard daalden. Oorzaak van de paniek was de devaluatie van yuan.

Nog geen half uur na opening waren de beurzen in China met meer dan 7 procent gedaald. Dat gebeurde na een maatregel van de Chinese centrale bank. De koers van de yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar werd met 0,5 procent verlaagd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Olieprijs gezakt tot laagste niveau sinds 2003

De olieprijzen zijn donderdag opnieuw fors gedaald. De prijs van Amerikaanse olie zakte daarbij tot het laagste niveau sinds 2003.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond maandag rond 9.00 uur ruim 5 procent in de min op 32,25 dollar. Brentolie werd bijna 6 procent goedkoper en kostte 32,26 dollar per vat.

De prijsdaling is vooral te wijten aan het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Het overaanbod werd woensdag onderstreept door de melding dat de benzinevoorraden in de VS nu tot het hoogste peil zijn gestegen sinds 1993.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

'Bloedrode beursdag in het verschiet'

De Amsterdamse beurs begint donderdag waarschijnlijk flink lager aan de handelsdag. Ook in de rest van Europa is het sentiment zeer negatief. 

De stemming staat onder druk vanwege eerdere verliezen op Wall Street en dieprode koersenborden in het Verre Oosten. Daar gingen de Chinese beurzen voor de tweede keer deze week dicht, na een flinke koersval.

Een verdere, onverwachte devaluatie van de Chinese yuan maakt beleggers nerveus. ''De devaluatie van de yuan moet niet te snel gaan. Daar duikt de angst, dat de yuan ongecontroleerd naar beneden gaat. Ik kan me goed voorstellen dat de markten daar zenuwachtig van worden'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Goudreserves China naar 1762 ton

China kocht in december ruim 18 ton goud. De goudreserves groeiden naar 1762 ton. De totale reserves daalden in recordtempo met...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Waarom daalt de Chinese beurs?

De Chinese aandelenmarkt is sinds het begin van dit jaar al met bijna 12% gedaald. Op maandag en donderdag werd de handel zelfs voortijdig stilgelegd, omdat het verlies was opgelopen tot 7%. Waarom gaan die aandelenkoersen toch zo hard omlaag?