Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 9001 tot 9005
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Goud/olie-ratio voorspelt crisis

Dankzij de (lichte) stijging van de goudprijs en het ineenzakken van de olieprijs staat de goud/olie-ratio op een recordhoogte. Een hoog niveau was steevast de voorbode van een stevige crisis.

De goud/olie-ratio staat vandaag met een goudprijs van 1100 dollar per ons en een prijs per olievat van 28 dollar op 39, het hoogste peil in meer dan 50 jaar. Er gaan dus vandaag maar liefst 39 olievaten in één ons goud. Telkens een waarde van meer dan 25 werd bereikt, mondde dat de voorbije 30 jaar uit in een diepe crisis.

Veel marktwaarnemers zijn van dit laatste niet overtuigd. De markt heeft echter de voorbije weken aangetoond dat er niet zo veel meer moet gebeuren vooraleer die crisis toeslaat. En zoals we al in heel wat blogs hebben geschreven, kan het gevaar uit vele hoeken komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Financiële crisis 2.0: Het is niet alleen China, heel de wereld zit in de problemen

Er hangen donkere wolken boven de bergen in Davos. ’s Werelds prominente financiële leiders dalen neer in het Zwitserse dorp en zien dat het niet goed gaat met de wereld. Er dreigt een nieuwe financiële crisis, een sneeuwbal aan schulden zal over de wereld razen waarin alles en iedereen wordt meegesleurd, aldus Forbes.

De huidige financiële paniek wordt toegeschreven aan de olieprijs en aan China, maar er is veel meer aan de hand. China speelt een belangrijke rol in de schuldenbubbel die op knappen staat, maar het is lang niet de enige speler. In tegendeel, heel de wereld lijkt tegen de touwen te hangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Rampscenario nog niet aan de orde, centrale banken moeten wel actie ondernemen

Het gaat hard op de financiële markten en het sentiment is alles behalve positief te noemen. Beleggers en investeerders zien hun portefeuille wekelijks in waarde dalen en dat brengt uiteraard nog meer paniek met zich mee. Gaan we opnieuw meemaken wat er in 2008 gebeurd is? Nouriel Roubini, a.k.a. Dr. Doom, denkt van niet.

Waaraan kunnen we ons verwachten de komende maanden? Die vraag stelde Henry Blodget, columnist bij Business Insiders, aan Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom omdat hij de financiële crisis in 2008 had voorspeld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

ECB handhaaft rente in eurozone op recorddieptepunt van 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone op het recorddieptepunt van 0,05 procent gehandhaafd. Dat besliste de ECB donderdag in Frankfurt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

ECB sleutelt niet aan rente, wat gaat Draghi zeggen?

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht ongewijzigd op de huidige, historisch lage niveaus.

Dat werd donderdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.