Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 9011 tot 9015
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Negatieve rentevoeten hebben één gigantisch nadeel

Eens aanzien als een uitzonderlijke maatregel lijkt het erop dat negatieve rentevoeten het nieuwe (ab)normaal lijkt te worden. De ene centrale bank na de andere pakt er mee uit de laatste jaren. Maar deze irreële maatregel heeft één gigantisch nadeel: het werkt niet.

De centrale bank van Denemarken was de eerste om negatieve rentevoeten toe te passen. Daarna volgde de Zwitserse en de Zweedse als ‘kleinere’ centrale banken. Maar ook grote centrale banken als de ECB en de Bank of Japan hebben zich ondertussen bij de club aangesloten.

Negatieve rentevoeten – NIRP – werden ingevoerd met de intentie de munt te verzwakken, inflatie te stimuleren en de aandelenmarkt te ondersteunen. Maar niets lijkt minder waar want theorie is enkel theorie in theorie, nooit in praktijk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Centrale bank Suriname laat koppeling met Amerikaanse dollar varen

De centrale bank van Suriname laat de koppeling van de Surinaamse dollar ten opzichte van de Amerikaanse dollar varen, in een poging de rust terug te brengen in de eigen economie. 

De invoering van een zogenoemde valutaveiling moet leiden tot een marktconforme wisselkoers, waardoor er een eind komt aan de voortdurende prijsverhogingen waar Surinamers de afgelopen maanden mee te maken hebben gehad.

Doordat het vertrouwen van Surinamers in de eigen munt steeds verder afbrokkelt, wordt deze in grote aantallen omgewisseld voor de stabielere Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Kopzorgen voor Verhofstadt: Oostenrijk en Hongarije roken de vredespijp met Rusland

Deze week achtte Guy Verhofstadt, de pedante leider van de Europese nepliberalen, het alweer eens nodig om stoere praat aan het adres van Poetin te uiten.

Zonder enige kennis van zaken voelde Verhofstadt zich niet geremd om Poetin te beschuldigen van een aanval op een Syrisch ziekenhuis.

Die aantijgingen zouden voldoende grond moeten zijn om nog méér economische sancties jegens Rusland op te leggen aan de Europese industrie.

Die Europese industrie geeft Verhofstadt nu lik op stuk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Zo proberen mensen de verzekering te bedonderen

Valse woninginbraken, gestolen auto’s die niet gestolen zijn en zelfs het afsluiten van een levensverzekering onder verdachte omstandigheden. Mensen proberen op allerlei manieren onterecht geld te claimen bij verzekeraars. 

Maar verzekeraars zijn steeds beter in het opsporen van fraude. Vorig jaar zijn er ruim 3.700 gevallen geïdentificeerd, 10 procent meer vergeleken met het voorgaande jaar. Dat maakte het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) donderdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Werkloosheid daalt om verkeerde redenen en 6 andere dingen die je moet weten

De werkloosheid in Nederland is in januari gedaald naar het laagste niveau sinds het uitbreken van de crisis in 2008. Maar dat lijkt mooier dan het is. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.