Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 9011 tot 9015
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Column Kees de Kort | Kippen zonder kop

Als het vertrouwen van de financiële markten in Mario Draghi wegvalt, bestaat de kans dat de rente stijgt. En dán zijn de rapen gaar, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Intussen nemen de twijfels over een aantal kleinere Italiaanse banken toe: er wordt geld weggetrokken, de koersen gaan omlaag en meer van dat soort vervelende zaken. "Dat moet wel onder controle blijven, want als dat overslaat naar wat grotere banken, dan zijn in Italië gaar. "Dan worden mensen nerveuzer, gaat de rente omhoog. Dat kan Italië met zijn mega-hoeveelheid schulden absoluut niet gebruiken."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

5 redenen om te investeren in vastgoed

Meer geld is meer financiële vrijheid. Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen. Een daarvan is investeren in vastgoed. Investeren in vastgoed voor een extra inkomen en heeft zo zijn voordelen ten opzichte van andere activa.

Het is belangrijk om verschillende inkomstenbronnen te hebben wil je financieel onafhankelijk worden. Op de overheid moet je niet rekenen. Je kunt bijvoorbeeld een inkomen halen uit arbeid, aandelen en vastgoed.

Dit zijn 5 redenen waarom het verstandig is om een investering in vastgoed te overwegen als extra inkomen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

22 januari: kredietrating Shell in gevaar en 7 andere dingen die je moet weten

Shell heeft flink last van lagere olieprijzen. Kredietbeoordelaar Moody’s kijkt daarom streng naar de kredietwaardigheid van de Brits-Nederlandse energiereus. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Barrick Gold schrijft $3 miljard af vanwege daling goudprijs

Barrick Gold, het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, heeft een afschrijving van $3 miljard op haar bezittingen aangekondigd. Het bedrijf verwacht op korte termijn geen herstel van de goudprijs en heeft daarom de waarde van haar bezittingen naar beneden bijgesteld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Rusland heeft in 2015 meer dan 200 ton goud gekocht

De centrale bank van Rusland blijft ondanks de grote economische crisis in het land goud kopen. De nieuwste cijfers van de centrale bank laten zien dat de goudvoorraad in december met 21,7 ton is toegenomen naar een totaal van 1.415 ton. Daarmee versterkt Rusland haar zesde positie in de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden.