Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 9026 tot 9030
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Ga door met lenen en blijf van je spaargeld af

Wie vandaag een huis of een appartement koopt en daar een lening voor afsluit, doet een goede zaak. Veel banken hebben de lage rente op woonleningen met Batibouw in het vooruitzicht nog verder verlaagd. Maar ook als je huidige lening afloopt en je bijvoorbeeld wilt verbouwen doe je voordeel met die lage rente. Je aflopende lening opnieuw opnemen is vaak interessanter dan je spaargeld aan te spreken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Goudreserves Rusland groeien 22 ton in 2016

De goudreserves van Rusland zijn afgelopen maand weer flink toegenomen. Rusland kocht 22 ton goud op wat neerkomt op....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Jeroen Dijsselbloem (baas Eurogroep): Alles gaat goed met de euro en de banken!

Hallucinante week in het EU-parlement in Brussel. Zowel Mario Draghi (Europese Centrale Bank) als Jeroen Dijsselbloem (voorzitter Eurogroep en Ecofin) brachten een bezoek.

Het is opvallend hoe lief het gros van de politici is tijdens een hoorzitting met Draghi en Dijsselbloem. De heren worden onthaald alsof ze de redders van de economie zijn. Enkel de verkozenen uit de eurosceptische fracties van Marine Le Pen en Nigel Farage leveren weerwerk.

Mario Draghi blonk ook dit keer tijdens de zogenaamde ‘monetaire dialoog’ weer uit in nietszeggende antwoorden. Jeroen Dijsselbloem daarentegen is over het algemeen opener in zijn communicatie. Echter, dan wordt meteen ook duidelijk hoe ver dit soort types van de werkelijkheid is komen te staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Prijzen van lithium knallen omhoog en aandelen lithium-exploratiebedrijven stijgen spectaculair

Het kan niemand ontgaan zijn: de grondstoffenmarkt zit in een heel diep dal. Olie, koper, ijzererts, steenkool; veel commodities zitten in de problemen. Enkel goud herstelt momenteel enigszins van de flinke daling sinds 2011. Maar als altijd is er een uitzondering op de regel. En die uitzondering heet lithium.

Het zilverwitte metaal wordt nu al veelvuldig gebruikt in batterijen voor smartphones, laptops en tablets. Maar ook de elektrische auto’s die afgelopen maanden zijn aangekondigd door General Motors, BMW, Volvo, Audi en Volkswagen, zullen allen gebruik maken van grote hoeveelheden lithium. En dat is één van de voornaamste redenen dat de prijzen nu fors beginnen te stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Nigeria steunt bevriezing olieproductie

Nigeria staat achter plannen van onder meer Saudi-Arabië en Rusland om de olieproductie te bevriezen op het huidige niveau. Dat heeft olieminister Emmanuel Kachikwutold zondag gezegd. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika.

Kachikwutold zei wel dat voorlopig een uitzondering moet gelden voor Iran en Irak, twee landen die net weer opkrabbelen na jaren van sancties respectievelijk oorlogsgeweld. Daardoor zal de productie de komende maanden waarschijnlijk nog blijven toenemen. Pas tegen de zomer zal het aanbod krapper worden, voorspelde hij.