Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9031 tot 9035
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

‘ECB-beleid helpt niet? Als we niets hadden gedaan, zaten we in depressie’

Volgens Peter Praet, hier rechts op de foto naast ECB-president Mario Draghi en voormalig hoofd van de Franse centrale bank Christian Noyer. Foto EPA

De enorme stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben afgelopen jaren een nieuwe diepe recessie in de eurozone voorkomen. Dat stelt ECB-hoofdeconoom Peter Praet in een woensdag gepubliceerd interview in het Belgische tijdschrift Knack.

De Belgische econoom onderkent dat de ECB er nog niet in is geslaagd de inflatie in de eurozone aan te jagen, terwijl dat wel het doel is van het stimuleringsbeleid. Dat betekent volgens hem echter niet dat het beleid verkeerd is. ,,Als de ECB haar maatregelen niet had genomen, zaten we in een depressie”, aldus Praet. ,,Dat zou veel erger zijn dan wat we vandaag meemaken en erger dan wat we het voorbije decennium meemaakten.”

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

China legt goudprijs fixing op aan banken

Buitenlandse banken die actief zijn op de Shanghai Gold Exchange worden door de overheid onder druk gezet om mee te doen aan de nieuwe Chinese goudprijs fixing. Doen ze dat niet, dan worden er mogelijk beperkingen opgelegd aan de hoeveelheid goud die ze via de goudbeurs mogen verhandelen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Goudanalist die exact de Goudprijs voorspelde

Deze goudanalist voorspelde exact de goudprijs in 2015. Voor 2016 en 2017 is zijn koersdoel...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Verlies AEX loopt verder op, goudprijs stijgt

Het verlies op de AEX is deze ochtend opgelopen tot 2,2%. Beleggers zijn nerveus geworden door de grote koersdaling van Chinese aandelen en door de oplopende spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran. De nervositeit op de financiële markten kent vooralsnog ook winnaars, want goud en zilver staan ook vandaag weer in de plus.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Na 35 jaar voert Alaska opnieuw een inkomensbelasting in

Voor het eerst in 35 jaar gaat de Amerikaanse staat Alaska een inkomensbelasting heffen om het verlies uit olie-inkomsten te compenseren. Alaska telt 740.000 inwoners en kon tot nog toe op oliegeld rekenen om zijn budget van 5,2 miljard dollar te financieren. Oliegeld à rato van 110 dollar per vat, welteverstaan.