Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9031 tot 9035
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Nederlandse aardgasproduktie met 22% afgenomen in 2015

Over de eerste 11 maanden werd er in Nederland 47,1 miljard m³ gewonnen. Dat is 22% minder dan de 60,8 miljard m³, die over dezelfde periode van 2014 werd gewonnen. Ten opzichte van de eerste 11 maanden van 2013 bedraagt de produktiedaling 38%.

In de grafiek hieronder is de maandelijkse Nederlandse aardgasproduktie over de laatste jaren weergegeven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Goudprijs in de lift door onrust op beurzen

De goudprijs is bezig met een flinke opmars. Het edelmetaal wordt in economisch onzekere tijden gezien als een veilige vluchthaven voor beleggers.

Sinds begin dit jaar is de prijs van goud al met ruim 4 procent gestegen. Daarmee ligt de goudprijs op koers voor de beste maand sinds januari vorig jaar. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) bedraagt nu meer dan 1107 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Italiaanse banken in de problemen

Twee van de vier Griekse grootbanken overleven een zware economische schok niet, zo leerde recent onderzoek. In Portugal spelen de oude problemen van Banco de Portugal en Banco Novo weer op. En in Italië is de oudste bank van het land in de afgelopen 48 uur zowat ingestort. Hoezo de bankencrisis is voorbij?

De Italiaanse bankaandelen zijn dinsdag sterk gedaald. Dit kwam doordat de ECB zich met de banken in het Zuiden van Europa nadrukkelijker gaat bemoeien. De cijfers aangaande problematische kredieten werden door de ECB opgevraagd, aldus De Tijd.

De Italiaanse banken zijn er slecht aan toe. Zeker ook op de beurs. Sinds het einde van 2015 verloren de grote banken zo’n 20% van hun beurswaarde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Centrale bank-veteraan: wereld staat golf van dramatische faillissementen te wachten

Het wereldwijde financiële systeem is gevaarlijk instabiel geworden. Er dreigt een lawine van faillissementen die de sociale en politieke stabiliteit bedreigt. Die waarschuwing uit William White, OECD-topman en voormalig hoofeconoom van de BIS, in de Telegraph. In een gesprek met commentator Ambrose Evans-Pritchard tijdens de economische top in Davos laat White weten:

Dat zal de komende recessie pijnlijk duidelijk worden, aldus White:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

'Benzine tanken wordt steeds goedkoper'

Automobilisten profiteren van de alsmaar dalende olieprijzen. De benzineprijs aan de Nederlandse pomp ligt nu al op het laagste niveau in jaren.

Er kan zomaar nog eens 20 cent van de literprijs af gaan, heeft consumentencollectief Unitedconsumers uitgerekend.

De landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 bedraagt inmiddels 1,52 euro. Bij sommige pompen betalen consumenten niet meer dan 1,30 euro. En voor een vat ruwe olie moet op de markt nu een kleine 28 dollar neergeteld worden.