Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9036 tot 9040
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

China koopt aandelen om beurs te ondersteunen

Chinese beleidsmakers hebben met een gecoördineerde actie een verdere daling van de beurs weten te voorkomen. Zij gaven staatsfondsen de opdracht aandelen te kopen en besloten daarnaast het verkoopverbod op aandelen voor grote aandeelhouders als pensioenfondsen met een week te verlengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Beleggers in grondstoffen lazen tekenen aan de wand niet

De Bloomberg Commodity Index van 22 grondstoffen is in 2015 naar het laagste niveau gedaald van de hele crisis. Achteraf gezien kunnen we die daling gemakkelijk verklaren, maar dat is achteraf altijd gemakkelijk. Maar nog in augustus moest de hoogste baas van Glencore, Ivan Glasenberg, bekennen dat hij weinig zicht had op de ontwikkelingen in China en dat hij oprecht verrast was over de tuimeling van de grondstoffen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Daghuurprijs bulkcarriers daalt van 20.000 naar 5.000 dollar op 4 maanden tijd

De huur van capesize-schepen is tussen augustus en december gedaald van zo’n 20.000 dollar tot minder dan 5.000 dollar per dag. Capesize-schepen zijn vrachtschepen die te groot zijn om gebruik te maken van het Panamakanaal of het Suezkanaal en dus via Kaap de Goede Hoop of Kaap Hoorn moeten varen. Gewoonlijk hebben ze een draagvermogen dat de 150.000 ton overstijgt.

Eigenaars van zulke schepen zitten in zak en as omdat de daghuurprijs die op 23 december nog amper 4,897 dollar bedroeg, niet eens de dagelijkse beheers- en financiële kosten dekt. Die liggen om en bij de 13.000 dollar per dag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Chinese beurzen weer in het rood

De aandelenhandel in China stond dinsdag weer onder druk, maar minder dan een dag eerder. Toen werd de handelssessie zelfs vroegtijdig beëindigd. 

Dat gebeurde omdat de koersen te hard daalden, waardoor 590 miljard dollar aan beurswaarde verdampte.

De handel dinsdag verliep zeer beweeglijk. De toonaangevende CSI 300-index, die bestaat uit de driehonderd belangrijkste bedrijven die zijn genoteerd aan de beurzen in Shanghai en Shenzhen, stond tussentijds 2,2 procent in de min.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Climate change ontkennen net zo strafbaar als ontkennen van de Holocaust?

Na een uitgebreid Studium Generale Klimaatprogramma, en met ‘Parijs’ achter de rug, is het tijd om eens de balans op te maken. Veel hebben we voorbij zien komen, en voor velen is het nu echt ‘vijf voor twaalf’ geweest, Maar wat mij persoonlijk is bijgebleven is de toenemend drammerige hoeveelheid negativiteit die wordt gegenereerd door de klimaatalarmisten (overigens geldt dat niet voor de keurige sprekers die wij voor/tegen hadden bij Studium Generale hoor). En dat parallel aan ridiculisering en soms zelfs demonisering van zogenaamde ‘ontkenners’. Climate Change ontkennen – eerder was dat nog Global Warming, maar dat was niet houdbaar omdat de planeet niet meer zo blijkt op te warmen – staat volgens sommigen inmiddels gelijk aan het ontkennen van de Holocaust en wordt binnenkort waarschijnlijk dan ook ook strafbaar...

[...]