Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9036 tot 9040
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

'IMF-baas Lagarde gaat voor tweede ambtstermijn'

Christine Lagarde, het Franse hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zou voor een tweede ambtstermijn willen gaan, meld nieuwsdienst AFP.

Lagarde staat dit jaar nog tot juli van dit aan het roer en zou de steun genieten van Europese landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

"Nederland steunt Lagarde voor een tweede termijn", Twitterde Minister Dijsselbloem van financiën donderdagavond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Zakelijke elite vreest ineenstorting Europees continent

Alles lijkt momenteel de diverse lidstaten in Europa uit elkaar te drijven. Zowel de economie, de politiek of de waardes van het land. Dat is alvast de mening van diverse topmanagers welke in Davos bijeen komen. De vrees dat het Europese continent in stukken breekt lijkt meer en meer realistisch te worden.

Het leek voor de financiële crisis in 2008 een verre nachtmerrie. Ondertussen kwam er de Griekse crisis, welke op zijn beurt de gehele Euro aan het wankelen bracht. Na 8 jaar is de situatie volop verslechterd met een kunstmatig opgedreven economie, een nog even wankele Euro, een Grieks drama welke niet opgelost is en een vluchtelingencrisis die de gehele zaak nog meer aan het wankelen brengt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

‘Harde landing China vrijwel onvermijdelijk’

Een substantiële vertraging van de economische groei in China, een zogeheten harde landing, is zo goed als onvermijdelijk. Dat stelde miljardair en befaamd belegger George Soros donderdag in een interview met persbureau Bloomberg.

Vorig jaar groeide de Chinese economie met 6,9 procent, het laagste tempo sinds 1990. Een verdere afkoeling draagt volgens Soros bij aan een mondiale daling van het algemene prijspeil oftewel deflatie. De belegger ziet China en de daling van de olieprijzen en van andere grondstoffen als de voornaamste aanjagers van deflatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Google heeft net zoveel geld als Nederland aan zorg uitgeeft, is dat erg?

Google zou American Express kunnen kopen, zoveel geld heeft het paraat. Waarom houden techbedrijven zoveel contanten op de bank in plaats van te investeren?

Sparen is logisch voor consumenten, maar niet voor bedrijven. Zeker nu rente op een laag punt ligt, is het verstandiger om te investeren – bijvoorbeeld door een ander bedrijf te kopen – en meer te verdienen dan de bank je in rente uitbetaalt.

Of toch niet?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Economische elite vreest wereldwijde liquiditeitscrisis

Het IMF maakt zich steeds ongeruster over signalen dat de marktliquiditeit opdroogt, zo bericht commentator Ambrose Evans-Pritchard vanuit Davos, waar momenteel het jaarlijkse World Economic Forum plaatsvindt. Een liquiditeitscrisis zou een heftige verkoopgolf kunnen veroorzaken wanneer beleggers tegelijkertijd naar de uitgang stormen.

Volgens Zhu Min, adjunct-directeur bij het IMF, is de beurspaniek van de afgelopen drie weken slechts een voorproefje van wat er kan gebeuren als de Fed de rente dit jaar verder verhoogt. Hij waarschuwt dat beleggers en fondsbeheerders bijeen geschaard zijn in crowded posities. De correlatie in de financiële markten is gevaarlijk hoog geworden, wat het effect van iedere stemmingsverandering sterk vergroot. Zhu: