EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
28
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9046 tot 9050 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 11 mei 2016

De ups en downs van goud

In 2011 tikte de goudprijs $1.921 per ounce aan, beleggers zochten een veilige haven voor de wrakken van de financiële crisis. Maar in plaats van hoge inflatie en een imploderende aandelenmarkt, toverden de centrale banken een enorm wit konijn uit hun hoed en goud verloor zijn glans. De geschiedenis van goud kent zo al langer zijn ups en downs.

Mansa Musa leefde van goud, de Inkas aanbidden het en in de 19e eeuw ontstond er een ware rush naar in Californië terwijl schepen vandaag nog steeds de bodem van de zee aftasten naar gezonken goud. Het gele edelmetaal beroerde menig harten maar verloor veel van zijn glans sinds 2013.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 11 mei 2016

Duitsland en Oostenrijk zijn tegen beperkingen cash geld

Onder aanvoering van Duitsland en Oostenrijk is een heuse strijd gaande om het gebruik bankbiljetten niet verder te laten beperken. Brussel heeft liever dat zoveel mogelijk geldverkeer digitaal verloopt en heeft vooralsnog besloten om vanaf 2019 te stoppen met het drukken van het € 500 biljet. Voor de Duits-Oostenrijkse tandem is dit voldoende in de war on cash.

Er bestaan vermoedens dat het paarse briefgeld populair zou zijn onder criminelen en terroristen. Harald Mahrer, Minister van Economie van Oostenrijk is vanuit privacy overwegingen fel tegen: “We willen niet dat alles digitaal traceerbaar is. Zoals waar we eten, wat we kopen en naar welke bioscoop we gaan. Wij zullen ons ertegen blijven verzetten. “

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 11 mei 2016

BaFin: Negatieve rente gif voor Duitse bankensector

De negatieve rente werkt als gif voor de Duitse bankensector, dat zei de Duitse financiële toezichthouder BaFin dinsdag tijdens haar jaarlijkse persconferentie. Door de extreem lage rente moeten de 1.600 lokale Duitse banken meer reserves aanhouden, wat ten koste gaat van hun verdiencapaciteit. Sommige banken zouden daardoor zelfs in de problemen kunnen komen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 11 mei 2016

Donald Trump: “De VS kan altijd geld drukken om de schulden te betalen”

Toen Donald Trump vorig jaar in juni aankondigde dat hij kandidaat was om president te worden, gaf niemand een cent voor zijn kansen.

Toen Donald Trump vorig jaar in juni aankondigde dat hij kandidaat was om president te worden, gaf niemand een cent voor zijn kansen.

Een publiciteitsstunt. Hij stond er dan ook om bekend.

Bij de eerste peiling haalde hij dan ook amper 1% van de stemmen.

En ook bij ons was niemand echt overtuigd van zijn kansen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 11 mei 2016

Kees de Kort: De bezem door Brazilië

In Brazilië wordt de trap van boven naar beneden schoongeveegd, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar denk nu niet dat de problemen opgelost zijn.

Over drie maanden zijn in Brazilië de Olympische Spelen, temidden van diepe recessie en politieke onrust. Volgens De Kort staan er nog meer problemen op stapel. "De Braziliaanse politieke klasse blijkt toch vrij corrupt. Het OM heeft lef gekregen, hier gaat het niet bij blijven."

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs