Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 9046 tot 9050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Goudkevers: Wij hebben goed nieuws!

Sinds het jaar 2011 heeft de goudprijs al veel waarde moeten inleveren, maar daar zou binnenkort wel eens een grote verandering in kunnen gaan komen. Cijfers van Reuters laten zien dat de verwachting is dat de goudproductie dit jaar met 3 procent zal gaan afnemen. Het afgelopen jaar wist de goudproductie de piek te bereiken van 3155 ton goud, maar die piek lijkt dus dit jaar te blijven staan. Volgens Kelvin Dushnisky, president van Barrick Gold, betekent dit goed nieuws voor de goudprijs. De wetten van vraag en aanbod zullen er immers voor gaan zorgen dat de goudprijs weer omhoog kan gaan. Het is overigens niet vreemd dat de goudproductie dit jaar zal gaan afnemen, want het investeren in goudprojecten is de afgelopen jaren een stuk minder aantrekkelijker geworden door de dalende goudprijs.

Michael Riesner en Marc Müller, analisten van UBS, zijn van mening dat de goudprijs ook kan gaan profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Als deze volatiliteit de komende tijd aanhoudt, dan zullen steeds meer beleggers opzoek gaan naar een veiligere haven. En de goudprijs heeft tijdens de laatste crisissen bewezen dat het kan fungeren als een veilige haven. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek te zien dat UBS verwacht dat in 2016 een nieuwe cyclusbodem bereikt gaat worden. Voor de goudkevers zouden er dus gouden tijden kunnen gaan aanbreken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Michael Pento: komende recessie wordt erger dan 2008

De S&P 500 index begon nog nooit slechter aan een beursjaar dan dit jaar. Toch blijven veel marktvorsers optimistisch, terwijl ze uitleggen waarom de chaos in valuta’s en aandelen geen opmaat zal vormen naar een herhaling van 2008. Ook menen deze commentatoren dat er geen overeenkomsten zijn met het knappen van de dotcom-bubbel. Noch dat de huidige onrust in China ook maar enigszins vergelijkbaar is met de Azië-crisis van 1997.

Maar de realiteit zal flink tegenvallen, zo schrijft strateeg Michael Pento. Donkere wolken pakken zich samen boven de economie. En van degenen die altijd positief zijn over aandelen hoeven we natuurlijk niet te verwachten dat zij ons waarschuwen voor de op handen wereldwijde recessie en beurspaniek, aldus de strateeg. Want een recessie vindt in de VS zo elke vijf jaar plaats. En er zijn nu al zeven jaren voorbij sinds de vorige. De beurs zakte gemiddeld 37% bij de vorige zes recessies. Dat zou nu betekenen dat de S&P 500 naar 1.300 punten kan zakken. Pento:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Iran kan de olieprijs verder doen laten dalen

De olieprijs heeft in dit nieuwe jaar zonder moeite de trend van het afgelopen jaar voortgezet. Afgelopen jaar moest de olieprijs al flink waarde inleveren, maar dit jaar is de olieprijs opnieuw al enkele procenten goedkoper geworden. Door deze daling bewegen we op dit moment rond de 30 dollar per barrel en dat is een niveau die we sinds het jaar 2003 al niet meer hebben gezien. Nu Obama de sancties die opgelegd waren aan Iran heeft ingetrokken, lijkt de oliemarkt zich te moeten voorbereiden op nog meer pijnlijke momenten.

Op de grafiek hierboven kunnen we de olieproductie zien van Iran. Daarbij valt gelijk op dat deze productie de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Deze productiedaling heeft voornamelijk te maken met de sancties die de Westerse wereld aan Iran had opgelegd. Hierdoor kon Iran haar olievaten niet meer verkopen via de Westerse markt. Maar, hier gaat dus binnenkort een verandering in komen. De komende tijd zal Iran na jaren afwezigheid de oliemarkt weer gaan betreden, en dit kan grote invloed gaan hebben op de olieprijs. De oliemarkt moet zich dus voorbereiden op opnieuw een spannende tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

5 ideeën om meer geld te verdienen met een 2e job

Veel mensen dromen ervan om hun werk op te zeggen en hun dromen waar te maken. Is het niet op korte termijn dan wel op lange termijn. Het grootste probleem is dat de rekeningen en de facturen blijven komen. Daarnaast willen de meeste mensen ook nog een mooie spaarpot aanleggen. Er zijn gelukkig verschillende manieren om met een 2e job meer geld te verdienen.

Een 2e job is onmisbaar wil je ooit je eigen baas worden. Onderstaande voorbeelden hebben 1 gemeenschappelijke factor: je moet er wel voor werken. Bent je van plan ooit te doen wat je graag doet en er ook nog voor betaald worden, begin dan met een 2ejobs en maak er op termijn je hoofdjob van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Goed nieuws voor commodity-markten: nog dit jaar nieuwe bullmarkt

Sinds 2011 duikelen de prijzen op de commodity-markten naar beneden. En al vanaf 2012 voorspelt menig expert de bodem. Dit jaar is dat niet anders. Nu zijn het de analisten van Goldman Sachs die de ommekeer voorspellen. Maar let wel, pas aan het einde van 2016.

Waarom is de zakenbank nu eigenlijk positief dat de ommekeer aan het einde van dit jaar gaat plaatsvinden? Goldman noemt in een onderzoeksrapport twee hoofdredenen.

Zo stelt de zakenbank dat commodity-producenten eindelijk de kostenbesparingen zullen realiseren die nodig zijn om vraag en aanbod weer in balans te brengen. Daarnaast zal de toenemende liquiditeit in de markt ervoor zorgen dat het voorraadoverschot in de markt sneller geabsorbeerd kan worden.