EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
55
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9051 tot 9055
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

Spaarders komen in beweging bij negatieve rente

De Tijd heeft een onderzoek gedaan komt tot de conclusie dat spaarders massaal in actie dreigen te komen bij een negatieve rente.

De Tijd heeft een onderzoek gedaan komt tot de conclusie dat spaarders massaal in actie dreigen te komen bij een negatieve rente.

Vier spaarders op vijf komen in beweging wanneer ze effectief moeten betalen om hun eigen centen aan de bank uit te lenen.

Aangezien er meer dan 260 miljard euro op spaarrekeningen geparkeerd staat, komt er hier straks een kapitaalverschuiving zoals we die nooit eerder gezien hebben.

Een groot deel van de spaarders wil zijn geld gewoon cash thuis (32%) of in een kluis (23%) aanhouden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

Jim Rogers: “Kans op Amerikaanse recessie binnen een jaar is 100 procent”

De Amerikaanse economie presteert al een lange periode beter dan andere Westerse economieën. Grondstoffengoeroe Jim Rogers is echter niet bijster positief over de nabije toekomst. Sterker nog, hij zegt in een interview met Bloomberg dat de Amerikaanse economie binnen een jaar in een recessie terecht komt.

De voorzitter van Rogers Holding is zeker van zijn zaak: “Het is 7 tot 8 jaar geleden dat we de laatste recessie in de VS hebben gezien. Wanneer we kijken naar de geschiedenis, dan zien we dat een recessie iedere 4 tot 7 jaar terugkeert, om welke reden dan ook. Zo is het altijd gegaan.”

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

BIS: Markt verliest het vertrouwen in centrale banken

De financiële markten verliezen langzaam maar zeker het vertrouwen in centrale banken, zo concludeert de Bank for International Settlements in het nieuwe kwartaalrapport dat afgelopen zondag naar buiten werd gebracht. In het rapport spreekt de ‘bank der centrale banken’ ook haar zorgen uit over de negatieve rente en de situatie in de opkomende markten.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

Goudvoorraad China groeit naar $71 miljard

De totale waarde van de Chinese goudvoorraad bereikte in februari een recordniveau van $71 miljard, tegenover $63,75 miljard in januari. De stijging is voor het grootste deel toe te schrijven aan de hogere goudkoers, maar er werd vorige maand ook edelmetaal aan de reserve toegevoegd.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

Bull market in goud, wat nu?

Afgelopen vrijdag piekte de goudprijs eventjes op $1.276,70 per troy ounce. Dat is een stijging van $219,70 ten opzichte van het dieptepunt in december, slechts twee maanden geleden. Vanaf de bodem is de koers al met iets meer dan 20% gestegen, waarmee goud officieel in een nieuwe stierenmarkt (‘Bull Market’) terecht is gekomen.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs