Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9051 tot 9055
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

US Mint verkocht recordaantal zilveren munten in 2015

De US Mint heeft in 2015 een recordhoeveelheid zilveren munten verkocht. In totaal rolden er 47 miljoen Silver Eagle munten van de productieband, terwijl het oude record van 2014 op iets minder dan 44 miljoen troy ounce stond. Het record werd verbroken door een uitzonderlijk hoge vraag naar beleggingsmunten in de tweede helft van het jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Waarom olieprijzen niet massaal reageren op politieke onrust

In het verleden leidden spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran dikwijls tot omhoog knallende olieprijzen. Maar dit keer blijft een stevige reactie vooralsnog uit. Wat is hier nu precies aan de hand?

In een eerste reactie veerden de olieprijzen nog flink op, maar de rally was geen lang leven beschoren. Brent-olie viel zelfs later op de dag een stukje terug. Dit toont aan hoe ongewoon de huidige situatie op de oliemarkt is.

Er zijn diverse oorzaken die de terugval veroorzaken. Zo is er momenteel sprake van een enorm voorraadoverschot in de markt. En geen van de grote olieproducenten is van plan om in 2016 minder olie te exporteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Dit is het verschil tussen Amerika en Azië

Aan het begin van vorig jaar werd er nog gesproken over de mogelijkheid dat de Chinese economie nog in 2015 de Amerikaanse economie voorbij zou gaan. Echter, we weten inmiddels dat het jaar 2015 heel anders is gelopen voor de Chinese economie. De Chinese economie is namelijk in een vertraging terecht gekomen, terwijl de Amerikaanse economie de afgelopen maanden alleen maar sterker is geworden. De Amerikaanse economie is nog steeds de grootste en het lijkt er niet op dat de Chinese economie daar binnenkort voorbij zal gaan.

Er is op dit moment een belangrijk verschil waar te nemen tussen Amerika en Azië. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de Amerikaanse schuldenbalans, als percentage van het BBP, sinds de financiële crisis flink is afgenomen. De Aziatische schuldenbalans is daarentegen de afgelopen jaren alleen maar verder gestegen. Zakenbank UBS komt tot de conclusie dat de hoge schuldenbalans in Azië in de toekomst kan gaan zorgen voor grote economische problemen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

China koopt aandelen om beurs te ondersteunen

Chinese beleidsmakers hebben met een gecoördineerde actie een verdere daling van de beurs weten te voorkomen. Zij gaven staatsfondsen de opdracht aandelen te kopen en besloten daarnaast het verkoopverbod op aandelen voor grote aandeelhouders als pensioenfondsen met een week te verlengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Beleggers in grondstoffen lazen tekenen aan de wand niet

De Bloomberg Commodity Index van 22 grondstoffen is in 2015 naar het laagste niveau gedaald van de hele crisis. Achteraf gezien kunnen we die daling gemakkelijk verklaren, maar dat is achteraf altijd gemakkelijk. Maar nog in augustus moest de hoogste baas van Glencore, Ivan Glasenberg, bekennen dat hij weinig zicht had op de ontwikkelingen in China en dat hij oprecht verrast was over de tuimeling van de grondstoffen.