Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9051 tot 9055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

George Soros: EU staat aan de rand van de afgrond

Er zijn voldoende zaken gaande in Europa om nerveus van te worden. Zoals bondskanselier Angela Merkel correct voorspelde staat de EU aan de rand van de afgrond, zo stelt de bekende superspeculant en filantroop George Soros in een interview met de WirtschaftsWoche. Soros:

Soros heeft zijn eigen ideeën over de aanpak van het vluchtelingenvraagstuk. Hij zou het liefst een gezamenlijk Europees beleid zien dat de controle herneemt over de Europese grenzen. Zo kunnen vluchtelingen veilig en ordelijk Europa bereiken in een tempo waarop het continent ze kan absorberen, aldus Soros.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Miljardenverlies voor Deutsche Bank

Deutsche Bank heeft in 2015 een verlies na belastingen geleden van 6,7 miljard euro. Dat maakte de grootste bank van Duitsland woensdag bekend bij de publicatie van voorlopige cijfers.

Het enorme verlies hangt samen met eerder aangekondigde miljardenafschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten.

Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg de bank een forse boete voor manipulatie van het rentetarief Libor.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Economie Canada zucht onder lage olieprijs

De Canadese economie zal dit jaar aanzienlijk minder sterk groeien, onder druk van de sterk gedaalde olieprijzen. De energiesector is goed voor 10 procent van de economie van het land.

De Canadese centrale bank denkt dat de groei dit jaar zal uitkomen op 1,4 procent, terwijl eerder op een vooruitgang met 2 procent werd gerekend.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Nederlandse aardgasproduktie met 22% afgenomen in 2015

Over de eerste 11 maanden werd er in Nederland 47,1 miljard m³ gewonnen. Dat is 22% minder dan de 60,8 miljard m³, die over dezelfde periode van 2014 werd gewonnen. Ten opzichte van de eerste 11 maanden van 2013 bedraagt de produktiedaling 38%.

In de grafiek hieronder is de maandelijkse Nederlandse aardgasproduktie over de laatste jaren weergegeven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Goudprijs in de lift door onrust op beurzen

De goudprijs is bezig met een flinke opmars. Het edelmetaal wordt in economisch onzekere tijden gezien als een veilige vluchthaven voor beleggers.

Sinds begin dit jaar is de prijs van goud al met ruim 4 procent gestegen. Daarmee ligt de goudprijs op koers voor de beste maand sinds januari vorig jaar. De prijs van een troy ounce (31,1 gram) bedraagt nu meer dan 1107 dollar.