Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9056 tot 9060
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 januari 2016

Chinese beurzen weer in het rood

De aandelenhandel in China stond dinsdag weer onder druk, maar minder dan een dag eerder. Toen werd de handelssessie zelfs vroegtijdig beëindigd. 

Dat gebeurde omdat de koersen te hard daalden, waardoor 590 miljard dollar aan beurswaarde verdampte.

De handel dinsdag verliep zeer beweeglijk. De toonaangevende CSI 300-index, die bestaat uit de driehonderd belangrijkste bedrijven die zijn genoteerd aan de beurzen in Shanghai en Shenzhen, stond tussentijds 2,2 procent in de min.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Climate change ontkennen net zo strafbaar als ontkennen van de Holocaust?

Na een uitgebreid Studium Generale Klimaatprogramma, en met ‘Parijs’ achter de rug, is het tijd om eens de balans op te maken. Veel hebben we voorbij zien komen, en voor velen is het nu echt ‘vijf voor twaalf’ geweest, Maar wat mij persoonlijk is bijgebleven is de toenemend drammerige hoeveelheid negativiteit die wordt gegenereerd door de klimaatalarmisten (overigens geldt dat niet voor de keurige sprekers die wij voor/tegen hadden bij Studium Generale hoor). En dat parallel aan ridiculisering en soms zelfs demonisering van zogenaamde ‘ontkenners’. Climate Change ontkennen – eerder was dat nog Global Warming, maar dat was niet houdbaar omdat de planeet niet meer zo blijkt op te warmen – staat volgens sommigen inmiddels gelijk aan het ontkennen van de Holocaust en wordt binnenkort waarschijnlijk dan ook ook strafbaar...

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

14 tips om snel je eerste miljoen euro te verdienen

1."Meer gaat verloren door onbeslistheid dan door foute beslissingen.”

2.“Vele bedrijven redden het ook niet op de lange duur. Wat doen ze fout? Ze begrijpen de toekomst niet.”

3."Weet wat je liefst doet en vind dan iemand die bereid is je er voor te betalen." [4 - 14]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

NIET in onze media: het inschikkelijke Rusland

Rusland. ‘s Werelds boeman. Europa’s gesel. In de jaren ’30 en ’40 preekten onze pastoors dat de Russen christelijke kindjes levend roosterden en opaten. Net als toen vallen de mensen als bosjes voor zulke indianenverhalen.

(Maar o wee als je de islam naar waarde schat. Dit terzijde.)

NIET in uw verzuilde regimekrant: elk verhaal dat dat narratief doorbreekt. Vandaag laat Rusland weten dat het boze buur Oekraïne een fikse korting geeft op haar aardgasfactuur.

De prijs per 1000 kubieke meter aardgas zakt van 230 naar 212.2 dollar. Een daling van 17.8 dollar dus. Een aanzienlijke vriendenkorting voor een volk dat je naar het leven staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 januari 2016

Wat een dag…

Van feestvreugde voor het nieuwe jaar is op de beurzen vandaag niets te merken.

De Chinese aandelenmarkt kelderde door slechte macro-economische cijfers over de industrie en de productie van kleine en middelgrote bedrijven. Door nieuwe regels wordt de handel voor de rest van de dag geschorst als de daling de 7% bereikt. Dat was vandaag dus het geval. ‘Reconsider your orders’ is het motto… De Chinezen hebben in 2015 slechte ervaringen gehad met crashes van beurzen, dit willen ze nu indammen.

De andere wereldwijde bmarkten zetten hierdoor ook een daling in die nog eens versterkt wordt door problemen in het Midden-Oosten (IS + spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran). Alsof dat nog niet alles is deed Alexis Tsipras, de Griekse premier nog wat olie op het vuur door zich openlijk vragen te stellen bij de pensioeneisen van de geldschieters. De Bel20 behoorde nog tot de betere indices met geen 2% daling. Bekaert schiet er bovenuit, waarschijnlijk door de vermelding in VTM Nieuws als aankooptip en de adviesverhoging van ABN Amro. Zij gaven maar liefst een koersdoel mee van 37 euro (nu 29,51 bij het handelseinde).