Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 9071 tot 9075
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Bombardier schrapt duizenden banen

De noodlijdende Canadese producent van treinen en vliegtuigen Bombardier gaat 7.000 banen schrappen. Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van teleurstellende vierdekwartaalcijfers. Bombardier heeft ook een site in Brugge.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Lezing: Sander Boon over de crisis van de verzorgingsstaat

Op woensdag 24 februari komt politicoloog Sander Boon bij het Forum voor Democratie in Amsterdam spreken over het failliet van de verzorgingsstaat. Sander Boon concludeert dat de huidige crisis niet zo zeer te maken heeft met het kapitalisme, maar met een falende sociaaldemocratie en een onbetaalbare verzorgingsstaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

James Turk meent dat zilver naar $400 kan

Ik heb vanmorgen op Snapchat gesproken over de visie van James Turk met betrekking tot zilver.

James Turk was enkele jaren geleden spreker op een congres dat ik organiseerde over goud en hij is werkelijk een fenomeen binnen de sector.

Hij geniet enorm veel respect en zijn analyses zijn steeds de moeite waard om te lezen.

Vandaar dat ik even de tijd neem om te berichten over zijn huidige kijk op de zilvermarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Gold bugs: terug van nooit weg geweest

Negatieve interesten (i.e. een aanval op uw spaargeld), tanende dollarhegemonie, een spartelende Yellen… kortom, we staan voor erg zwaar noodweer. En in nood kent men zijn vrienden.

Februari is een boerenmaand voor de goudhandel. Beurzen zijn ontzettend volatiel, olieprijzen kelderen tot prijzen die zelfs niet eens werden gesimuleerd door institutionele investeerders. Niemand weet wat er precies gaande is. Op zo’n momenten lijkt goud een veilige haven.

Zo denkt bekende investeerder Marc Cuban er ook over. Hij verklaarde voor Amerikaanse CNBC dat hij zich meer en meer tot goud voelt aangetrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Dit is waarom Gordon Brown de Britse goudvoorraad verkocht op het dieptepunt

De beslissing van Gordon Brown als Brits Minister van Financiën eind jaren ’90 om een groot deel van de Brits goudvoorraad te verkopen, is een van de meest bizarre financiële ingevingen ooit. The Telegraph denkt te weten waarom Brown de welvaart van Groot-Brittannië op het spel zette.

Tussen 1999 en 2002 verkocht Groot-Brittannië bijna 400 ton goud aan dumpingprijzen. De goudreserves werden verkocht tussen $256 en $296 per ounce. Deze prijs bleek het dieptepunt van de goudmarkt te zijn. Het is echter niet alleen bizar dat Brown het goud verkocht aan een zeer lage prijs, maar ook de manier waarop stelt vragen.

Ten eerste kondigde Brown ruim op voorhand de verkoop aan. In een markt gedreven door vraag en aanbod is dit ongeveer het slechtste dat je kan doen. Wanneer de markt een overaanbod verwacht, daalt de prijs, wat ook gebeurde.