Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9076 tot 9080
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

IEA verwacht tot eind dit jaar overaanbod olie

Het Internationale Energie Agentschap (IEA) voorspelt dat de oliemarkt tot eind 2016 onder druk blijft staan.

Overaanbod, milde temperaturen en tegenvallende economische groei in onder meer China, Rusland en Brazilië hebben een negatief effect op de olieprijzen, schrijft de organisatie in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Na Italië dringt nu ook Japan aan op genormaliseerde betrekkingen met Rusland

Eerder berichte ik al over de belangrijke rol die Italië zich heeft toegeëigend als grote stoorzender in Europa aangaande de anti-Russische sancties. Renzi, die twee jaar geleden de Hoge Vertegenwoordiger mocht leveren aan de EU, voelt zich gesterkt om een geopolitiek tegengewicht te vormen voor Merkel, die haar macht in eigen land en Europa verder ziet tanen.

Binnen Europa gingen al lang stemmen op om de relaties met de Russen te normaliseren. Vooral in landen als Oostenrijk, Duitsland en Nederland ventileerden enkele industriële grootmachten en politieke kleppers openlijk kritiek op de slaafse houding waarmee hun regeringen de dictaten uit Brussen (en het Pentagon) gedwee ondergaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Gemiddelde Belg is minder rijk geworden

De financiële rijkdom van de Belgische gezinnen is tijdens het derde kwartaal van het voorbije jaar met 13,9 miljard euro gekrompen. De achteruitgang moet vooral worden toegeschreven aan de sterke daling op de aandelenmarkten,. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Bank van België.

Het financiële vermogen daalde met 11,9 miljard naar 1.193,2 miljard. Bovendien stegen de schulden van de gezinnen met 2,1 miljard euro tot 256,6 miljard euro. Daardoor daalde de netto financiële rijkdom met 13,9 miljard euro tot 936,6 miljard euro.

Het onroerend vermogen groeide echter aan met 15,3 miljard euro. Daardoor steeg het totale nettovermogen met 1,3 miljard euro naar 2,128 miljard euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

IMF tempert verwachtingen voor wereldeconomie

De wereldeconomie groeit dit en volgend jaar iets minder sterk dan eerder gedacht. 

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in nieuwe prognoses die dinsdag werden gepubliceerd. Vooral in opkomende economieën is de groei zwakker dan gedacht.

Het IMF voorspelt nu een wereldwijde groei van 3,4 procent dit jaar, gevolgd door een plus van 3,6 procent in 2017. Daarmee is de groei wat sterker dan de plus van 3,1 procent van vorig jaar. De prognose ligt voor beide jaren echter 0,2 procentpunt lager dan het fonds in oktober verwachtte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

China koopt Amerikaanse olie na ban van 40 jaar

Niet alleen in Iran breekt er een nieuw tijdperk aan in olietransacties. Ongeveer tegelijkertijd met de opheffing van de sancties tegen Iran werd een 4 decennia durend verbod op export van Amerikaanse olie ongedaan gemaakt.

De door de Chinese staat gerunde olieraffinaderij Sinopec Corp blijkt onlangs zijn eerste partij Amerikaanse ruwe olie te hebben gekocht. De lading zou het begin kunnen betekenen van een aanhoudende stroom Amerikaanse olie richting China – de op een na grootste afnemer van olie in de wereld.