Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 9076 tot 9080
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Column Kees de Kort | Lou loene

Langzaam maar zeker beginnen mensen hun vertrouwen in de financiële autoriteiten te verliezen. En dan helpt een lou loene-speach zoals Mario Draghi die gisteren voor het Europees Parlement hield niet, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Niet dat Draghi veel kon, behalve een beetje de onrust dempen.

De bankenproblemen lijken onder controle, en dat is mooi meegenomen. Niet onaardige cijfers uit Europa, zelfs, maar daarin schuilt juist ook het gevaar. "Als de financiële markten echt onrustig worden, dan heeft dat economische consequenties. De economie draait wel aardig in Europa, maar er hangt altijd die dreigende wolk boven van de financiële markten. En dáárom is die speech zo belangrijk. De Europese economie sukkelt door, maar dat is bij de gratie van de financiële markten die rustig moeten blijven."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Mis deze trein niet! Zilver is ‘de deal van je leven’

Ondanks de (forse) terugval van de zilverprijs gisteren, blijft het plaatje er zeer gunstig uitzien. Vorige week steeg het edelmetaal samen met goud meer dan 7%, een kleine afkoeling was dus welgekomen (en zeker niet onverwacht op een dag dat de Amerikaanse beurs dicht was). James Turk ziet dan ook de kans van je leven om nu nog goedkoop zilver te kopen.

Aan de hand van de huidige prijsevolutie kan men stellen dat goud en zilver een definitieve bodem vormde in december vorig jaar. Maar het gaat er op de financiële markten zo turbulent aan toe, dat we iedere dag de prijsevolutie moeten opvolgen, zegt James Turk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Einde belasting op vermogen nabij? Wet mogelijk in strijd met recht op eigendom

De vermogensrendementsheffing in Nederland is in strijd met Europees recht en kan leiden tot oneigenlijke ontneming, ofwel diefstal.

Mensen die zeer verschillende resultaten behalen op hun vermogen, betalen hetzelfde percentage belasting. Dat leidt tot willekeur, schrijft advocaat-generaal René Niessen in een dinsdag gepubliceerd advies aan de Hoge Raad. Hij constateert maatschappelijke onrust en onvrede over de vermogensrendementsheffing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Waarom betaalt men in Duitsland bijna alles met cash geld?

Duitsland heeft een enorme invloed op de ECB en verafschuwt geld printen. Maar tegen de invoering van negatieve rentevoeten lijkt de Bundesbank niet veel oppositie te voeren. De reden is simpel: in Duitsland betaalt men vooral met cash geld.

Gemiddeld genomen heeft een Duitser volgens onderzoek altijd €100 cash geld op zak, bijna dubbel zoveel als het gemiddelde in Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Ruim 80% van alle financiële transacties gebeurt er ook met cash geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

'Recordaantal winkels in gevarenzone'

Een recordaantal winkels loopt in 2016 een zeer hoog risico de komende jaren te verdwijnen.

In totaal gaat het om 20.625 panden, 14 procent van alle panden binnen de Nederlandse winkelgebieden, zo blijkt dinsdag uit onderzoek van Locatus, een informatieleverancier op het gebied van detailhandel. Vorig jaar ging het om 13,5 procent en in 2014 nog om 10,9 procent.