Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9096 tot 9100
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

We hebben tot maart, misschien tot de zomer. Daarna is Schengen geschiedenis

Ergens begin maart beslist de Duitse bondskanselier de grenzen te sluiten in een poging haar politieke overleving veilig te stellen. Omdat het voortbestaan van de euro zonder Schengen zinloos is, beslist Angela Merkel om gelijktijdig opnieuw de Deutsche Mark in te voeren.

Dit scenario is niet ontsproten aan de fantasie van een paar onverbeterlijke eurosceptici; het gaat om een rëele angst die zowel in Brussel als in Berlijn leeft en wel op het allerhoogste niveau.

Zowel de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker als bondskanselier Angela Merkel spraken vorige week over “de kwetsbaarheid” van Europa en "het lot van de euro, dat rechtstreeks gelinkt is aan een oplossing voor de vluchtelingencrisis."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

't Is crisis voor iedereen... Ook de Islamitische Staat moet besparen

Het gaat slecht met de Islamitische Staat. Nadat een groep gekende en erkende experts uit de Arabische wereld vorige week tegenover een aantal Franse parlementariërs details bekendmaakte over de huidige stand van zaken binnen de Islamitische Staat en daarbij bevestigde dat zelfs bij de soennitische bevolking van de door IS bezette gebieden beloftes niet zijn gehouden en het 'ideale kalifaat' lijkt te zijn vervangen door een maffieus systeem, kwam dinsdag nog meer slecht nieuws vanuit de terreurgroep.

Zo blijkt dat de islamitische staat niet enkel terrein (meer dan 40% van de bezette gebieden in Irak) verliest, maar ook geld: naast de instorting van de olieprijs zouden de Amerikanen op 11 januari ook een bank in de stad Mosoel hebben vernietigd waar IS miljoenen door de jihadisten gestolen dollars bewaarden.

Maar nu komt het: ... ...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Noorse Kroon daalt door oliecrisis: andere Noorse industrieën beleven gouden tijden !

Noorwegen wordt gedwongen om versneld plannen uit te rollen om afhankelijk te worden van olie. De oliesector staat er momenteel onder zware druk waardoor er duizenden jobs verloren gaan. In tegenstelling tot andere landen heeft Noorwegen het voordeel dat het een financiële reserve heeft opgebouwd welke in nood kan dienen om de economie grondig om te vormen om zodanig de toekomst positief te kunnen veranderen.

Deze veranderingen komen een stuk sneller dan men had verwacht in Noorwegen. Dat dit moment eraan zag te komen was een zekerheid waar rekening werd mee gehouden, de timing kwam echter een 10-tal jaar te vroeg. In tegenstelling tot landen in het Midden-Oosten zien de Noren dit echter als een opportuniteit. Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat de financiële middelen wel een stuk hoger zijn dan de andere olie-exporteurs ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Goudkevers: Wij hebben goed nieuws!

Sinds het jaar 2011 heeft de goudprijs al veel waarde moeten inleveren, maar daar zou binnenkort wel eens een grote verandering in kunnen gaan komen. Cijfers van Reuters laten zien dat de verwachting is dat de goudproductie dit jaar met 3 procent zal gaan afnemen. Het afgelopen jaar wist de goudproductie de piek te bereiken van 3155 ton goud, maar die piek lijkt dus dit jaar te blijven staan. Volgens Kelvin Dushnisky, president van Barrick Gold, betekent dit goed nieuws voor de goudprijs. De wetten van vraag en aanbod zullen er immers voor gaan zorgen dat de goudprijs weer omhoog kan gaan. Het is overigens niet vreemd dat de goudproductie dit jaar zal gaan afnemen, want het investeren in goudprojecten is de afgelopen jaren een stuk minder aantrekkelijker geworden door de dalende goudprijs.

Michael Riesner en Marc Müller, analisten van UBS, zijn van mening dat de goudprijs ook kan gaan profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Als deze volatiliteit de komende tijd aanhoudt, dan zullen steeds meer beleggers opzoek gaan naar een veiligere haven. En de goudprijs heeft tijdens de laatste crisissen bewezen dat het kan fungeren als een veilige haven. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek te zien dat UBS verwacht dat in 2016 een nieuwe cyclusbodem bereikt gaat worden. Voor de goudkevers zouden er dus gouden tijden kunnen gaan aanbreken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Michael Pento: komende recessie wordt erger dan 2008

De S&P 500 index begon nog nooit slechter aan een beursjaar dan dit jaar. Toch blijven veel marktvorsers optimistisch, terwijl ze uitleggen waarom de chaos in valuta’s en aandelen geen opmaat zal vormen naar een herhaling van 2008. Ook menen deze commentatoren dat er geen overeenkomsten zijn met het knappen van de dotcom-bubbel. Noch dat de huidige onrust in China ook maar enigszins vergelijkbaar is met de Azië-crisis van 1997.

Maar de realiteit zal flink tegenvallen, zo schrijft strateeg Michael Pento. Donkere wolken pakken zich samen boven de economie. En van degenen die altijd positief zijn over aandelen hoeven we natuurlijk niet te verwachten dat zij ons waarschuwen voor de op handen wereldwijde recessie en beurspaniek, aldus de strateeg. Want een recessie vindt in de VS zo elke vijf jaar plaats. En er zijn nu al zeven jaren voorbij sinds de vorige. De beurs zakte gemiddeld 37% bij de vorige zes recessies. Dat zou nu betekenen dat de S&P 500 naar 1.300 punten kan zakken. Pento: