Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 911 tot 915
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Waarom werd de Noord-Koreaanse raket boven Japan niet neergehaald?

Ondanks herhaalde waarschuwingen hebben de Verenigde Staten ook op de recente provocaties van Noord-Korea, waarbij dit keer een raket over het Japanse eiland Hokkaido werd gestuurd, niet gereageerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

DNB is druk aan het experimenteren met de technologie achter Bitcoin

De Nederlandse centrale bank (DNB) is druk aan het experimenteren met de technologie achter Bitcoin.

De distributed ledger-technologie, waarvan de blockchain de bekendste verschijningsvorm is, zou kunnen leiden tot efficiƫntere markten, kostenbesparingen en een grotere weerbaarheid tegen cyberaanvallen en operationele storingen, aldus DNB.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Washington? Whatever!

De verwachting voor het tweede kwartaal was al dat de Amerikaanse economie zou groeien, nu blijkt dat die zo'n 3 procent op jaarbasis groeit. Opmerkelijk? Neuh, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'Ondanks alle politieke verwikkelingen blijven de Amerikanen besteden. Washington? Whatever!'

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Rusland en Saoedi-Arabie kunnen olie in yuan verhandelen

De Chinese yuan staat op het hoogste niveau van dit jaar, maar de internationalisering van de Chinese valuta verloopt nog steeds moeizaam. Volgens de laatste cijfers van betaalsysteem SWIFT wordt slechts 2% van al het betalingsverkeer momenteel in de Chinese yuan afgerekend, waarmee de munt op de vijfde plaats komt na de Amerikaanse dollar, de euro, het Britse pond en de Japanse yen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Bank of America verwacht stijging goudprijs naar $1.400

De goudprijs zal begin volgend jaar een niveau van $1.400 per troy ounce bereiken, gesteund door een lagere rente in de Verenigde Staten en het gebrek aan vooruitgang ten aanzien van de geplande economische hervormingen van president Trump. Dat zegt Francisco Blanch, hoofd van de onderzoeksafdeling voor grondstoffen bij Bank of America Merrill Lynch, in een gesprek met Bloomberg.