Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 9101 tot 9105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Waarom betaalt men in Duitsland bijna alles met cash geld?

Duitsland heeft een enorme invloed op de ECB en verafschuwt geld printen. Maar tegen de invoering van negatieve rentevoeten lijkt de Bundesbank niet veel oppositie te voeren. De reden is simpel: in Duitsland betaalt men vooral met cash geld.

Gemiddeld genomen heeft een Duitser volgens onderzoek altijd €100 cash geld op zak, bijna dubbel zoveel als het gemiddelde in Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Ruim 80% van alle financiële transacties gebeurt er ook met cash geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

'Recordaantal winkels in gevarenzone'

Een recordaantal winkels loopt in 2016 een zeer hoog risico de komende jaren te verdwijnen.

In totaal gaat het om 20.625 panden, 14 procent van alle panden binnen de Nederlandse winkelgebieden, zo blijkt dinsdag uit onderzoek van Locatus, een informatieleverancier op het gebied van detailhandel. Vorig jaar ging het om 13,5 procent en in 2014 nog om 10,9 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

'Hulp Europese experts aan Griekenland schoot tekort'

De ondersteuning die de Europese Commissie gaf aan Griekenland om te kunnen voldoen aan de hervormingseisen van de geldschieters vertoonde gebreken. 

De in 2011 ingestelde taskforce heeft een aantal doelen dan ook niet gehaald, oordeelt de Europese Rekenkamer dinsdag in een rapport.

De groep van ongeveer vijftig Europese experts adviseerde de Grieken over hervorming van het openbaar bestuur en het belastingstelsel en herstel van de economische groei.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Stijging Goudprijs onterecht volgens Goldman Sachs

De recente stijging van de goudprijs is volgens Goldman Sachs gebaseerd op.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Vermogensrendementsheffing in strijd met recht van eigendom

De vermogensrendementsheffing is in strijd met het recht van eigendom, zo concludeert advocaat-generaal Niessen in een advies aan de Hoge Raad. Volgens hem leidt de huidige vermogensbelasting tot willekeurig en in steeds meer gevallen ook tot oneigenlijke ontneming, omdat de belasting van 1,2% hoger is dan het gerealiseerde rendement.