Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9101 tot 9105
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Gemiddelde Belg is minder rijk geworden

De financiële rijkdom van de Belgische gezinnen is tijdens het derde kwartaal van het voorbije jaar met 13,9 miljard euro gekrompen. De achteruitgang moet vooral worden toegeschreven aan de sterke daling op de aandelenmarkten,. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Bank van België.

Het financiële vermogen daalde met 11,9 miljard naar 1.193,2 miljard. Bovendien stegen de schulden van de gezinnen met 2,1 miljard euro tot 256,6 miljard euro. Daardoor daalde de netto financiële rijkdom met 13,9 miljard euro tot 936,6 miljard euro.

Het onroerend vermogen groeide echter aan met 15,3 miljard euro. Daardoor steeg het totale nettovermogen met 1,3 miljard euro naar 2,128 miljard euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

IMF tempert verwachtingen voor wereldeconomie

De wereldeconomie groeit dit en volgend jaar iets minder sterk dan eerder gedacht. 

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in nieuwe prognoses die dinsdag werden gepubliceerd. Vooral in opkomende economieën is de groei zwakker dan gedacht.

Het IMF voorspelt nu een wereldwijde groei van 3,4 procent dit jaar, gevolgd door een plus van 3,6 procent in 2017. Daarmee is de groei wat sterker dan de plus van 3,1 procent van vorig jaar. De prognose ligt voor beide jaren echter 0,2 procentpunt lager dan het fonds in oktober verwachtte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

China koopt Amerikaanse olie na ban van 40 jaar

Niet alleen in Iran breekt er een nieuw tijdperk aan in olietransacties. Ongeveer tegelijkertijd met de opheffing van de sancties tegen Iran werd een 4 decennia durend verbod op export van Amerikaanse olie ongedaan gemaakt.

De door de Chinese staat gerunde olieraffinaderij Sinopec Corp blijkt onlangs zijn eerste partij Amerikaanse ruwe olie te hebben gekocht. De lading zou het begin kunnen betekenen van een aanhoudende stroom Amerikaanse olie richting China – de op een na grootste afnemer van olie in de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

China groeit officieel met 6,9 procent, maar dit cijfer zegt heel wat anders

Vandaag is het officiële groeicijfer van de Chinese economie bekend gemaakt. Zoals verwacht groeide de tweede economie van de wereld in 2015 met 6,9 procent. Maar de grote vraag blijft of dit cijfer nu echt een reële weergave is van de economische activiteiten in China.

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat China de handen vol heeft aan de omslag van een industriële economie naar één die groeit dankzij de consumentenbestedingen. Dit blijkt ook uit de officiële Chinese cijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Je bent gelukkig met een loon van 4000 euro

Geld maakt wél gelukkig, ondanks het spreekwoord, maar er zijn ook grenzen aan hoe gelukkig het je precies kan maken. Hoeveel moet je dan verdienen om gelukkig te zijn?