Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 9101 tot 9105
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Hoe de olie-industrie de wereld naar haar hand wist te zetten

Onze maatschappij is verslaafd aan aardolie. Het is vrijwel onmogelijk om helemaal te stoppen met het gebruik van aardolie. Om dat te bereiken moet je jezelf buiten de samenleving plaatsen en terugtrekken in de natuur.

Hebben wij zelf gekozen voor die olieverslaving? Nee, er is een lange geschiedenis voorafgegaan waardoor wij zo afhankelijk zijn geworden van aardolie.

James Corbett maakte een documentaire waarin hij de uitlegt hoe het zover heeft kunnen komen. Het klinkt af en toe als een ongeloofwaardige complottheorie: zijn politici dan zo makkelijk te manipuleren door de olie-industrie?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Goud gaat negatief het jaar uit, miljardairs en centrale banken blijven geloven

Het sentiment in de goudmarkt wordt helaas nog steeds door slechts een paar papieren markten bepaald in de VS en Engeland. Dit terwijl de fysieke markten – in onder andere India, China, het Midden-Oosten, Rusland en Turkije – nauwelijks een rol spelen in het dagelijkse prijsmechanisme.

Toch kan dat niet aanhouden en zo denken ook meerdere miljardairs.

Een grote naam die denkt dat een verschuiving in goud aanstaande is, is Stanley Druckenmiller. Vanaf het einde van het derde kwartaal, was hij een van de top 10 houders van de SPDR Gold Trust. Druckenmiller was de belangrijkste strateeg voor George Soros. Hij zette een vrij groot deel van zijn eigen vermogen – dat zo’n $4 miljard waard is – op goud. Zijn 2,9 miljoen aandelen van de SPDR Gold Trust zijn rond de $300 miljoen waard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Hyperinflatie: Als deze man gelijk krijgt, moeten we ons nu klaar maken

De wereld – en vooral Europa – is in de ban van deflatie. Logisch ook, want de deflatoire krachten zijn sterk. Maar de geschiedenis leert ons dat centrale banken er altijd in slagen om inflatie te creëren. Voor Europa kan dat een probleem zorgen want hyperinflatie is dan niet veraf.

Dit klinkt ongeloofwaardig, maar in onderstaande video van Daily Reckoning, legt men uit dat er 2 elementen nodig zijn om inflatie te creëren: het massaal printen van geld én een economie die er niet meer in slaagt om op volle capaciteit te draaien. Als de economische activiteit in Europa niet aantrekt, kan hyperinflatie wel eens realiteit worden.

Tot vorig jaar voldeed Europa slechts aan een van de tweede voorwaarde, maar daar kwam bij dat de Europese Centrale banken €60 miljard per maand geld creërt uit het niets. Het programma werd nu al met 6 maanden verlengd, nog voor het was afgelopen. Als dit de Europese economie niet aan de gang kan krijgen, zit de mogelijkheid er in dat we in plaats van deflatie angst gaan moeten krijgen voor hyperinflatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Olieprijs omlaag na toename voorraden VS

De olieprijs ging woensdag weer stevig onderuit. Reden voor de verdere prijsdaling was de onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden, die overheidsinstantie Energy Information Administration (EIA) woensdagmiddag bekendmaakte.

Na hde pub;icatie van de cijfers gingen de olieprijzen, die al de hele dag lager stonden ,verder naar beneden. Voor een vat Amerikaanse olie van 159 liter moest omstreeks 16.45 uur 36,64 dollar worden betaald. Dat betekende een daling van 3,1 procent. De prijs van Brentolie daalde ook 3 procent, tot 36,65 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

7 fouten die je niet meer mag maken in 2016

Veel geld komt niet vanzelf, maar … “Falen is leren”, zei Richard Branson. Maar wat als wij nu al eens zouden zeggen welke fouten je niet meer mag maken, dan moet je dat alvast niet meer leren. Zo heb je direct een voorsprong op al de rest die dit artikel niet lezen.

Wie deze fouten in 2016 kan vermijden, zal over 365 dagen concluderen dat het leven er veel beter uitziet.