Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9106 tot 9110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 januari 2016

Beurzen schakelen over op bitcoin

De technologiebeurs Nasdaq heeft al miljoenen gespendeerd om te onderzoeken hoe ze gebruik kan maken van bitcoin om transacties vlotter te laten verlopen. Deze week registreerde de Nasdaq haar eerste aandelentransactie op de bitcoin blockchain.

Aan elke transactie met een fractie van een bitcoin kan een bericht gekoppeld worden. Dit bericht geeft dan informatie over welk actief er verhandeld wordt. Zo kunnen bitcoins aandelen, olie, huizen, enz. voorstellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Is olie goedkoop?

Het afgelopen beursjaar zijn er genoeg dingen gebeurd waar we samen met u nog wel uren over zouden kunnen doorpraten. Denk bijvoorbeeld maar aan het Griekse drama, de harde landing van de Chinese economie en de dalende commodityprijzen. Al deze factoren wisten er voor te zorgen dat de beleggers uiteindelijk ook nerveus werden en massaal afstand deden van hun stukken. Op het gebied van vertrouwen zal er de komende maanden heel wat moeten veranderen. We zien namelijk nog steeds dat beleggers zich zorgen maken over een eventuele verdere daling op de beurzen.

Aan het begin van het jaar 2015 werd de bovenstaande grafiek op StockTwits geplaatst. Op deze grafiek is te zien wat de prijs van olie door de jaren heen is geweest. Vandaag de dag noteren we rond de 37 dollar per barrel en dat betekent dat we rond historisch lagere koersen bewegen. Vanuit die gedachten zouden wij u de volgende vraag kunnen stellen: “Zou u olie op deze koers kopen of verkopen?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Oliesector: Golf faillissementen begint

Het bloed vloeit in de oliesector nu de olieprijs is ingestort. Door het hedgen van toekomstige productie heeft men de grootste pijn wat kunnen uitstellen. Maar nu de meeste firma’s hun optiecontracten niet verlengd hebben moeten steeds meer bedrijven bescherming aanvragen tegen hun schuldeisers.

39 Noord-Amerikaanse olieproducenten gingen al bankroet dit jaar. De laatste is Magnum Hunter Resources. Het bedrijf had amper $6,4 miljoen op zijn bankrekening tegenover $1,1 miljard aan schulden!

Noord-Amerika is extra hard getroffen omdat het vooral met schalie-olie werkt. Deze olie bovenhalen is duur: het kost ongeveer 60 dollar per vat! Pijnlijk als je hem maar kan verkopen voor 20 dollar per vat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Grondstoffenprijzen kregen forse tik in 2015

Handelaren in grondstoffen, metalen en gewassen hebben een zwaar jaar achter de rug, waarin de prijzen van zo goed als al hun producten stevig omlaag gingen. 

Olie, goud, zilver, koper, graan, maïs, soja en koffie werden allemaal goedkoper. Alleen suiker en katoen werden wat duurder.

De olieprijs was net als in 2014 de grote blikvanger onder de grondstoffen. De prijs van het 'zwarte goud' zette in de zomer van vorig jaar een glijvlucht in, die dit jaar met enkele kleine onderbrekingen werd doorgezet.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Beleggen in Goud 2000 - 2015

In 2015 levderde beleggen in goud een schraal rendement op van 0,09%. Maar een terugblik over de laatste 16 jaar toont aan dat goud de asset is die....