Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9111 tot 9115
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Grondstoffenprijzen kregen forse tik in 2015

Handelaren in grondstoffen, metalen en gewassen hebben een zwaar jaar achter de rug, waarin de prijzen van zo goed als al hun producten stevig omlaag gingen. 

Olie, goud, zilver, koper, graan, maïs, soja en koffie werden allemaal goedkoper. Alleen suiker en katoen werden wat duurder.

De olieprijs was net als in 2014 de grote blikvanger onder de grondstoffen. De prijs van het 'zwarte goud' zette in de zomer van vorig jaar een glijvlucht in, die dit jaar met enkele kleine onderbrekingen werd doorgezet.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 1 januari 2016

Beleggen in Goud 2000 - 2015

In 2015 levderde beleggen in goud een schraal rendement op van 0,09%. Maar een terugblik over de laatste 16 jaar toont aan dat goud de asset is die....

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 31 december 2015

Column Kees de Kort | Zolang één plus één elf is

In China is de opgetelde uitstaande schuld sinds 2008 verviervoudigd. Nu begrijpen we dus waar die Chinese groei vandaan kwam, stelt Kees de Kort vast. "Als je ongelooflijk veel geld in de economie pompt, blijft er altijd wat plakken. Die Chinezen hebben dus wegen gebouwd, huizen gebouwd, fabrieken gebouwd, alles gebouwd en gedaan. Dat heeft economische groei opgeleverd. Daar begint nu de klad in te komen, want hoe moet dat nu verder?"

En dat geldt zeker ook voor de hele wereldeconomie. De Kort: "Een heleboel bedrijven, een heleboel particulieren, een heleboel speculanten hebben ingezet op dat China-verhaal. Er is geïnvesteerd richting China, er is gespeculeerd richting China, er is alles gedaan richting China, met geleend geld. En nou komt het Chinese groeiverhaal onder druk te staan. Nou gaat het allemaal wankelen, want waar gaan de eerste slachtoffers vallen?"

Dat wordt het grote verhaal van 2016, zegt De Kort. "En dat het niet goed gaat aflopen, is volkomen duidelijk, want het viervoudige van de uitstaande schuld alleen in China al, terwijl de economie afzwakt... Dat verhaal kent een onprettig einde."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 december 2015

Rijker en armer in 2015: zo verging het de miljardairs

De rijkste Nederlander, Charlene de Carvalho-Heineken, had een goed jaar. Dankzij haar belang in Heineken mocht ze 2,2 miljard dollar bijschrijven op haar spaarrekening. Toch waren er anderen die hun vermogen nog veel sterker zagen groeien in 2015. En er waren ook verliezers die miljarden euro’s zagen verdampen in 2015. Een top 5 van verliezers en een top 5 van winnaars op basis van de Miljardairsindex van persbureau Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 december 2015

Willem Middelkoop (deel 2): ‘De Big Reset’

Eind 2013 verkondigden de Chinezen dat de tijd was gekomen om de wereld te ‘de-Amerikaniseren’. Ze riepen zelfs op tot de introductie van een nieuwe internationale reservemunt die gecreëerd zou moeten worden om de dollar te vervangen. Veertig jaar nadat de Verenigde Staten de dollar loskoppelden van goud, moet de VS dus nog steeds vechten om de dollar als wereld reservemunt in stand te houden. Aan de positie van de dollar ontleend de VS voor een groot deel haar status als wereldwijde supermacht. Maar sinds de VS de dollar loskoppelde van de goudstandaard in 1971 is goud de grootste financiële vijand van de VS.