Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9111 tot 9115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 januari 2016

Gaat de Fed een nieuw stimuleringsplan lanceren?

Alle ogen zijn op dit moment gericht op de Amerikaanse en de Europese centrale bank. Er is echter wel een groot verschil tussen beide centrale banken. De Europese centrale bank is namelijk op dit moment nog volop bezig met stimuleren, terwijl de Amerikaanse centrale bank hier al een tijdje geleden afstand van heeft gedaan. Afgelopen jaar besloot de Fed zelfs om haar rentestand voor het eerst sinds jaren op te trekken.

Mark Yusko, werkzaam bij Morgan Creek Capital Management, is van mening dat de Fed wellicht in de nabije toekomst alsnog gedwongen wordt om opnieuw in te grijpen. Zo wijzen de Amerikaanse inflatieverwachtingen op dit moment richting deflatie en volgens Yusko zal de Fed er alles aan willen doen om deflatie te voorkomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Olieproductie OPEC naar record

De productie van oliekartel OPEC heeft in januari het hoogste niveau ooit bereikt, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg op basis van eigen berekeningen.

De productie van de OPEC kwam uit op 33,1 miljoen vaten per dag, een stijging van 48.000 vaten. In het cijfer is ook de productie meegenomen van Indonesië dat per 1 januari na zeven jaar afwezigheid weer lid is geworden van het oliekartel. Verder verhoogde Iran zijn productie na het wegvallen van de sancties tegen het land, terwijl de productie van het belangrijkste OPEC-lid Saudi-Arabië daalde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Olieproductie Opec naar record

De productie van oliekartel OPEC heeft in januari het hoogste niveau ooit bereikt, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. 

Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van eigen berekeningen.

De productie van de OPEC kwam uit op 33,1 miljoen vaten per dag, een stijging van 48.000 vaten. In het cijfer is ook de productie meegenomen van Indonesië dat per 1 januari na zeven jaar afwezigheid weer lid is geworden van het oliekartel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Italiaanse overheid ondertekent eigen doodvonnis

Als u denkt dat overheden geleerd hebben uit de financiële crisis heeft u het mis. De Italiaanse overheid gaat zich garant stellen voor rommelkredieten gelijk aan 17% van het BBP!

Alle overheidsinterventies uit 2008 hebben niets uitgehaald. De banken zitten nog steeds met serieuze problemen. Als ze hun boekhouding zouden doen als een normaal bedrijf gaan ze allemaal failliet.

En de banken in Italië zijn bij de ziekste ter wereld. 17% van de leningen die ze hebben uitstaan wordt niet terugbetaald!

Het gaat om 350 miljard euro, ongeveer 17% van het BBP!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Iedereen kan het nu wel zien!

Dat er stilaan opnieuw iets beweegt in de edelmetalen, valt nog moeilijk te ontkennen…

De LBMA prijs “fix” voor zilver liep gisterenmiddag gigantisch in het honderd en voor goud bereikte de hefboom op de papieren “Comex” markt eerder deze week een absoluut record.

Er circuleren meer dan 540 claims voor elke ounce goud die fysiek beschikbaar is in de “registered” categorie van de Comex kluizen.

Dit wordt stilaan waanzin!