Nieuws / Artikelen met het woord

57309 artikelen gevonden. Artikel 9116 tot 9120
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

The Bitcoin report #30: Interview met Erik Voorhees

Deze week in The Bitcoin Report een interview met Erik Voorhees. Erik is de CEO van Shapeshift.io. Dit is een exchange waar je ongeveer alle soorten cryptocurrencies kunt ruilen tegen de marktprijs, zonder dat je een login hoeft aan te maken. Ook wordt er gepraat over het blocksize debat, en de New York Bitlicence waar Erik destijds een duidelijk standpunt tegen heeft ingenomen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Nieuwe oorlog in het Midden-Oosten? Waarom niet? Derde keer goede keer.

Eind 2015 vervoegde Saoedi-Arabië zich bij “de coalitie tegen terreur”. Voor onwetende westerlingen reden tot vreugde en ultieme bewijs dat Saoedi-Arabië een gematigd moslimland is dat in westerse pas loopt.

Wie geen wereldvreemde schoolmeester uit het Antwerpse is, en dus weet hoe de wereld in elkaar zit, fronste even de wenkbrauwen. Wie de ware intenties van de Saoedi’s doorgrondt, lijkt nu gelijk te krijgen.

De Saoedi’s hebben namelijk hun eerste daad van anti-terreur gesteld: 47 “vermeende” terroristen, waaronder de vooraanstaande sjiitische geestelijke Nimr Basr al-Nimr, werden vorige week in Riyad geëxecuteerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

3 januari 2008: one for the history books

3 januari is een memorabele dag voor liefhebbers van grondstoffen. Op die dag in 2008 noteert een vat olie voor de eerste maal boven de 100 dollar. In die tijd is er heel veel veranderd.

11 september 2001 is een belangrijke dag geweest voor de olieprijzen. Terwijl de wereld zich schrap zet voor een derde wereldoorlog zakken de prijzen van de toen duizelingwekkende prijs van 40 naar een schamele 20 dollar.

De verslindende tweede Golfoorlog stuwt de prijzen in geen tijd opnieuw naar de 60 dollar. Men zou haast denken dat de inval in Irak niets met massavernietigingswapens te maken gehad heeft.

De orkaan Katrina geeft de petrodollar in 2005 opnieuw een steuntje in de rug. Honderden mensen laten het leven, maar de petrodollar verstevigt haar positie daardoor wel als wereldreservemunt en breekt door de grens van de 70 dollar. ... ...

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

President Griekse centrale bank waarschuwt voor nieuwe escalatie

De Griekse president van de centrale bank, Yannis Stournaras, waarschuwt premier Alexis Tsipras dat Europa niet bereid is om opnieuw met een Griekse crisis om te gaan.

Hij schrijft dit in een opinieartikel in de Griekse krant Kathimerini, zo melden financiële persbureaus. 

Tsipras verklaarde onlangs dat zijn regering niet van plan is om toe te geven aan “onredelijke” eisen voor extra besparingen op de pensioenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 januari 2016

Russische roebel blijft dieper zakken in moeras, welke toekomst nog mogelijk voor Rusland?

De roebel sloot 2015 af op het laagste niveau van het afgelopen jaar en ook 2016 lijkt geen beterschap te brengen voor Rusland. Zolang het land geteisterd blijft door goedkope olieprijzen zakt het steeds dieper weg in een neerwaartse spiraal. Waar dit in het begin nog een tijdelijk probleem leek, begint dit langzaam het begin van de ondergang van Rusland te worden.

Kerstmis moet volgens de orthodoxe kalender nog komen, op 7 januari om precies te zijn maar voor veel Russen is het een kerstmis in mineur. De roebel noteert op een absoluut dieptepunt en de armoede in het land neemt er langzaam aan toe.