Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 9121 tot 9125
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Japan voert negatieve rente in

De Japanse centrale bank heeft vrijdag een nieuw wapen ingezet tegen de aanhoudende inflatiestrijd. De Bank of Japan (BoJ) voerde, in navolging van de Europese Centrale Bank (ECB) die deze stap eerder al zette, een negatieve rente in op haar depositorekeningen.

Daardoor moeten financiële partijen nu betalen om geld bij de centrale bank te stallen. De hoop is dat zij daardoor makkelijker kredieten verstrekken aan bedrijven en consumenten. Dat zou de vraag en daarmee de prijsontwikkeling moeten stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Wereldwijd bijna 33% bedrijven in problemen door opgelopen schuld

De laatste weken zijn er tal van persberichten verschenen over het al dan niet opnieuw in recessie gaan van de wereldeconomie. Dit kan uiteraard moeilijk ingeschat worden al wijzen bepaalde zaken op een niet-gunstig verloop van de economie in zowel de opkomende economieën, China als in het Westen. Wat echter wel bewezen is, is de enorme schuldenberg van meerdere biljoenen euro’s.

Ondanks dat het niet bewezen is dat deze gigantische schuldenberg de oorzaak zal zijn van een eventuele aankomende recessie, is het wel duidelijk dat dit een probleem is dat niet direct zal weggewerkt zijn. Deze schulden zijn er, zullen een behoorlijke inspanning vragen om weg te werken en belemmeren een gezonde groei. Indien deze groei vervolgens daalt zal deze schuldenberg er voor zorgen dat er net wel een recessie komt in plaats van het net vermijden ervan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Japanse centrale bank maakt rentevoet negatief

De centrale bank van Japan heeft vandaag de rentevoet voor financiële instellingen onverwacht negatief gemaakt, tot -0,1 pct. Dat betekent dat banken of bedrijven die hun geld bij de Bank of Japan parkeren, geld zullen moeten betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Hoe je de beste indruk kan maken op je baas

Wie voor zijn carrière wil gaan, maakt natuurlijk best een goede indruk op zijn of haar baas. Psychologe Christine Brown geeft enkele tips.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Geld verdienen met GIF’s van Donald Trump, deze mannen doen het

Ondernemen is geld zien in de meest gekke markten. Twee Amerikanen zagen de potentie in GIF’s, de bewegende foto’s, en hebben nu een zoekmachine en 24 miljoen dollar aan investeringen.

We kennen ze allemaal van BuzzFeed en vroeger van MySpace: GIF’jes. Hetzij van je favoriete tv-serie of science-fictionfilm. De plaatjes zijn misschien wel het summum van de huidige internetcultuur. Katten die lasers afvuren uit hun ogen of Jennifer Lawrence die “OH. HELL. NO!” roept. Kort, grappig maar niet altijd met een duidelijk belang of doel. GIF’jes zijn de volgende stap van je emoties uitdrukken als woorden of emoji’s te kort schieten. Bijvoorbeeld als je het koud hebt of iets te vieren hebt.