EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9121 tot 9125 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Waarom dragen zo veel Japanners chirurgische maskers?

De hoeveelheid mensen die je in Japan chirurgische maskers ziet dragen is verrassend voor westerlingen. Het voorbije decennium is het gebruik van zulke maskers er meer dan verdrievoudigd en de Japanse maskermarkt is nu goed voor ongeveer 170 miljoen euro per jaar. Hygiëne en gezondheid waren de oorspronkelijke drijvende factoren, maar er komen steeds meer andere redenen voor hun populariteit. De eerste verschijningen van chirurgische maskers in het straatbeeld waren te wijten aan de Japanse elementaire beleefdheid. Mensen die zich onwel voelden, maar geen ziekteverlof wilden of konden nemen, gingen maskers dragen opdat ze hun ziektekiemen niet bij anderen zouden verspreiden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

Saudi-Arabië bezit minder Amerikaanse staatsobligaties dan gedacht

Saudi-Arabië heeft veel minder Amerikaanse staatsobligaties dan eerder werd gedacht, blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Saudi-Arabië heeft veel minder Amerikaanse staatsobligaties dan eerder werd gedacht, blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Eind maart bezat Saudi-Arabië, een belangrijke olieproducent, 116,8 miljard dollar dollar (103 miljard euro) aan Amerikaanse staatsobligaties. De Saudiërs gaven eerder aan dat ze 750 miljard dollar aan obligaties hadden.

Eerder dit jaar vreesden de Verenigde Staten dat de Saudiërs Amerikaanse staatsleningen zouden kunnen verkopen vanwege de sterk gedaalde olieprijzen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Economie Oekraïne laat sterke verbeteringen zien

De economie van Oekraïne heeft in de eerste drie maanden van dit jaar eindelijk weer eens groei laten zien, na de zware recessie van de afgelopen jaren.

De economie van Oekraïne heeft in de eerste drie maanden van dit jaar eindelijk weer eens groei laten zien, na de zware recessie van de afgelopen jaren.

De economie groeide met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen sprake was van een krimp met liefst 17 procent.

Het Oekraïense statistiekbureau meldde echter wel dat op kwartaalbasis nog altijd sprake was van een neergang met 0,7 procent. Ook viel het groeicijfer aanzienlijk minder sterk uit dan economen hadden verwacht.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

In het land met de grootste oliereserves ter wereld lijden mensen nu honger

Venezuela staat aan de rand van de implosie. Op beelden is te zien hoe in het land met de grootste bewezen oliereserves ter wereld chaos uitbreekt onder mensen die honger lijden en vechten om een zak rijst.

President Nicolas Maduro heeft tijdens het voorbije weekeinde de noodtoestand voor 60 dagen verlengd.  Dat geeft hem de volmachten ‘om de economie te herstellen en buitenlandse agressie tegen het land te neutraliseren.’

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Krimp Russische economie zwakt af

De Russische economie is in het eerste kwartaal van dit jaar beduidend minder sterk gekrompen dan in de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Russische statistiekbureau maandag naar buiten bracht.

De krimp bedroeg 1,2 procent in vergelijking met een jaar eerder, terwijl in de voorgaande periode nog sprake was van een neergang met 3,8 procent.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs