Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9126 tot 9130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Amerikaans Presidentskandidaat wil een nieuwe goudstandaard

De kansen dat Ted Cruz de volgende President van de Verenigde Staten wordt, nemen toe. Verrassend genoeg is Ted Cruz voorstander van een nieuwe goudstandaard en hij is niet van plan dit thema te laten vallen.

Senator Ted Cruz is naast Donald Trump de Republikeinse Presidentskandidaat die op dit moment het meeste kans maakt om de race om het Amerikaanse presidentschap aan te gaan. Cruz heeft al meermaals laten uitschijnen dat hij “grote twijfels” heeft over hoe de Federal Reserve de economie probeert te stimuleren.

Zo zegt Cruz:

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Tienduizenden Grieken kunnen autobelasting niet meer betalen

Tienduizenden Grieken hebben de voorbije weken hun auto's uit het verkeer gehaald, omdat ze de autobelasting niet meer kunnen betalen. Bij de belastingkantoren staan vandaag lange wachtrijen van mensen die hun wagen willen afmelden. Dat meldt de Griekse openbare omroep.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

LEGO bleek een betere investering dan goud!

U zou misschien beter eens overwegen om LEGO te kopen als investering. Sinds 2000 is de waarde van LEGO gemiddeld met 12% per jaar gestegen. Goud haalde in dezelfde periode ‘slechts’ een return van 9,6% per jaar. De S&P500 staat op een rendement van 4,2% sinds het begin van deze eeuw.

LEGO, de Deense niet-beursgenoteerde producent van de super populair speelgoed, heeft reeksen waarvan de licentie vervalt, waarvan de filmhype over is of waarvan LEGO een nieuwe reeks maakt. Dit zorgt ervoor dat de oude LEGO reeksen in waarde toenemen.

“Star Wars” is het meest populaire thema voor beleggers in LEGO. 10 van de 20 duurste LEGO-pakketten komt van “Star Wars”. The Ultimate Collector’s Millennium Falcon werd bijvoorbeeld in 2007 verkocht voor $500 en is nu $4.000 waard. De Imperial Star Destroyer uit 2002 steeg in waarde van zo’n $350 naar $1.500.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Column Kees de Kort | Niet leuk voor de Saoedi's

Het laag houden van de olieprijzen begint consequenties te krijgen in Saoedi-Arabië. Daar moet de bevolking eraan wennen dat niet meer van alles zo ongeveer gratis is.

Saoedi-Arabië, een grote speler op de internationale oliemarkt, houdt de olieprijzen bewust laag. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Die willen hun marktaandeel behouden. En die willen ook een paar concurrenten naar de eeuwige jachtvelden helpen. Dus: prijzen laag. In de VS zie je gebeuren dat de eerste partijen failliet beginnen te gaan."

De consequenties voor de Saoedische begroting blijven echter niet uit. Het begrotingstekort bedraagt er inmiddels 16 procent. De Kort: "Ze hebben geld zat, dus dat kan nog wel gefinancierd worden." Toch is Saoedi-Arabië bezig de eigen bevolking voor te bereiden op een periode met iets minder welvaart. "Een heleboel subsidies worden verlaagd, een heleboel belastingen worden verhoogd. Dus een gedeelte van de pijn proberen ze af te wentelen op hun eigen bevolking."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Valutahandelaren verwachten daling Britse pond in 2016

Het is een opvallend fenomeen: de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoren beiden tot de beter presterende Westerse economieën. Desondanks verschilt het beleid van de Fed significant ten opzichte van de Bank of England. De laatste heeft namelijk nog geen signaal afgegeven aan de markt dat er een renteverhoging aankomt. Valutahandelaren verwachten dan ook een daling van de Britse pond in 2016.

Normaalgesproken volgt de BoE een renteverhoging van de Fed binnen 3 maanden. Maar eerder bleek al dat analisten ervan uitgaan dat de Britse rente niet voor januari 2017 zal worden verhoogd.