Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9126 tot 9130
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Dat grote bedrijven veel jobs creëren is een mythe

Als de opkomst van Uber één belangrijk effect heeft gehad, is het dat het Amerikanen heeft doen beseffen dat grote bedrijven niet langer veel jobs creëren, zo schrijft Michael Hiltzik in de krant Los Angeles Times.

Uber heeft andere bedrijven getoond hoe ze werknemers kunnen inhuren enkel op de momenten dat ze die nodig hebben, met als gevolg dat winst voor de aandeelhouders steeds meer ten koste gaat van de werknemers.

Kijk even naar volgende cijfers en de economische revolutie wordt meteen duidelijk. In 1962 was telecombedrijf AT&T het meest waardevolle bedrijf op de Amerikaanse markt. AT&T telde dat jaar 564.000 medewerkers. In 2012 was Apple het hoogst gewaardeerde Amerikaanse bedrijf met…76.000 werknemers. Tegenwoordig zijn de enige overblijvende grote werkgevers winkel- en restaurantketens die hun werknemers een laag loon betalen voor een vaak deeltijdse job. 

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

7 signalen dat je boven je stand leeft

1. Je komt geen half jaar rond zonder je maandelijks salaris - Reken uit hoeveel je elke maand verdient en vermenigvuldig dat bedrag met zes. Dit is de minimale som die je opzij gezet moet hebben op een rekening die enkel bedoeld is voor noodgevallen. Als je een minder stabiele job hebt of zelfstandig bent, zorg je trouwens best voor een buffer van twaalf maanden.

2. Onthou deze vuistregel voor aankopen op krediet - als je langer moet afbetalen dan je ervan kan genieten, kan je het je niet permitteren. Vakanties zijn belangrijk, maar koop ze met geld dat je speciaal daarvoor hebt opzijgezet.

3 - 7

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Cash betaling vastgoed wordt beperkt in New York en Miami

Wie luxevastgoed koopt in New York of Miami en dat betaalt via een bedrijf mag zich voortaan aan een bezoek van de Financial Crimes Enforcement Network van de Amerikaanse schatkist verwachten.

Vanaf maart moeten naamloze vennootschappen de identiteit van de ware bevoordeelde van het eigendom overmaken aan de FinCen, meldt het persbureau Bloomberg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Japanse beurs op laagste peil in een jaar, Brentolie zakt even door 28 dollargrens

De beurs van Tokio is vandaag gezakt tot het laagste peil in een jaar tijd, in navolging van de wereldwijde beursmalaise. Ook de olieprijs ging verder naar beneden: een vat Brent-olie kostte op de Aziatische markten even minder dan 28 dollar per vat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Nog meer camera's op het werk: bedrijven willen gsm-gebruik controleren

Meer dan ooit houden werkgevers hun personeel met camera's in de gaten. Zo controleren ze of we tijdens de uren niet met privézaken bezig zijn. De verleiding om dat te doen is groot, nu zowat iedereen een smartphone heeft.