Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 9126 tot 9130
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

’s Werelds goedkoopste smartphone kost 3,50 euro

Telefoonfabrikant Ringing Bells in India brengt woensdag de allergoedkoopste smartphone ter wereld op de markt. De telefoon kost omgerekend iets meer dan 3,50 euro, maar de specificaties zijn niet eens zo verkeerd.

De Freedom 251, zoals de smartphone is genoemd, heeft met 4 inch een vrij klein scherm – maar dat formaat hadden de telefoons van Apple ook tot de iPhone 6.

Verder heeft de telefoon 1 GB aan werkgeheugen, een 1,3 Ghz quad-core processor en 8 GB aan opslagruimte, dat is uit te breiden met een 32 GB microSD-kaart. En de telefoon kan ook op het 3G-netwerk. De telefoon draait bovendien op Android Lollipop 5.1.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Deze landen produceren de meeste olie

Vandaag de dag houden de meeste beleggers de olieprijs nauwlettend in de gaten. Een flinke beweging bij de olieprijs heeft immers ook vaak zijn uitwerking op de aandelenmarkten. Beleggers hopen dat het OPEC een afspraak zal gaan maken met de grote olielanden om de olieproductie te verminderen.

Ian Shepherdson, macro-econoom bij Pantheon, zette voor ons op een rij welke landen de afgelopen twee jaar de meeste olie wisten te produceren. En misschien is het wel verrassend als wij u vertellen dat Amerika op nummer één van deze lijst staat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Bij schoner bankbiljet wordt vals briefje eerder herkend

Als een bankbiljet schoon is, merken kassamedewerkers eerder op of een briefje vals is of niet. Voor consumenten maakt het niet uit of de biljetten schoon zijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Duitse centrale bank, de Bundesbank, onder 261 kassamedewerkers en tweehonderdvijftig consumenten.  

Winkelpersoneel herkent gemiddeld 88 procent van de valse bankbiljetten. Bij de consumenten ligt dit percentage op 79 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Zilver bodemt uit, koersexplosies in de maak?

Beleggen in edelmetalen lijkt risicoloos maar dat is het nooit natuurlijk. In de zomer van 2011 stond zilver nog op 45 dollar per ounce maar het edelmetaal is de laatste jaren in het sukkelstraatje beland met een waarde van slechts 14 – 15 dollar per ounce. Een ideaal koopmoment volgens James Turk, die ervan overtuigd is dat zilver nu spotgoedkoop is.

Je zou kunnen stellen dat de meest populaire edelmetalen, goud en zilver, een bodem aan het vormen zijn. Dat beweert alleszins James Turk, investeerder en voormalig bankier met 40 jaar ervaring op de teller.

Een zilverprijs van 14 tot 15 dollar per ounce klinkt als muziek in de oren voor Turk omdat hij ervan overtuigd is dat de zilvermarkt een flinke opwaartse explosie gaat meemaken. Hij baseert zich op de historische koersevoluties van zilver waarbij duidelijk te zien is dat het edelmetaal in cycli beweegt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Een blik op Deense negatieve rentes: wat werkt wel en wat werkt niet?

Negatieve rentes: iedereen heeft het erover. Het is een drastische ingreep die veel mensen doet vrezen voor de toekomst. Het is daarom goed eens te kijken naar de ervaringen van Denemarken. Het Scandinavische land heeft immers al enige tijd ervaring met dit beleidsinstrument.

De vraag waar het uiteindelijk om draait: werkt negatieve rente nu wel of niet? Volgens Nordea, de grootste bank van Scandinavië, helpt de extreme maatregel enkel om te hoge valutakoersen tegen te gaan. Maar indien centrale banken de negatieve rente willen gebruiken om de economie aan te jagen, dan slaat men de plank mis. Dat is slecht nieuws voor de ECB en de Bank of Japan.