Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 9131 tot 9135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Waarom koopt J.P. Morgan zo veel zilver?

Waarom heeft de Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan meer dan 60 miljoen ounces fysiek zilver in een kluis liggen? Begin 2012 was de voorraad slechts 5 miljoen ounces, nu dus 12 keer zoveel. Winst maakte J.P. Morgan nog niet door zilver te kopen, de zilverkoers daalde in dezelfde periode van zo’n $30 per ounce naar nu ongeveer $14 per ounce.

Toch moet er iemand bij J.P. Morgan zijn die denkt dat deze investering nog veel geld zal opbrengen, bij een nieuwe crisis bijvoorbeeld. J.P. Morgan CEO Jamie Dimon zei zelf ooit in een brief aan zijn aandeelhouders dat er altijd weer een nieuwe crisis komt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

'Vijf miljoen banen verdwijnen door vierde industriële revolutie'

Netto vijf miljoen banen zullen naar verwachting in de komende vijf jaar verdwijnen door onder meer robotisering en de toepassing van nanotechnologie, kunstmatige intelligentie en 3D-printers.

De zogenoemde vierde industriële revolutie zal de arbeidsmarkt en bedrijfsmodellen ingrijpend veranderen, stelt de denktank World Economic Forum op basis van een enqûete

Voor het onderzoek zijn HR-directeuren en strategisch directeuren uit negen verschillende industrietakken in de vijftien grootste economieën ondervraagd. Deze economieën zijn goed voor 65 procent van het wereldwijde personeelsbestand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Reken maar niet op je spaargeld voor je oude dag. In Portugal is het spel al begonnen.

Het gemene spel van bail-ins is begonnen zonder dat je het weet. Vanaf 1 januari zijn de regels in het Europese financiële landschap veranderd. Als obligatiehouder of via uw spaargeld kunnen overheden vanaf nu banken ‘redden’ zonder dat je er iets aan kunt doen. Je bent je geld kwijt en de bankiers leven nog lang en gelukkig. In Portugal is het spel al begonnen.

Vorig jaar werd de Portugese bank Banco Espirito Santo, ‘s lands grootste kredietverstrekker, opgesplitst in een goede bank en een slechte bank. Op 29 december 2015 noteerde 5 van de 52 uitstaande obligaties van de bank aan 94% van hun waarde. Maar dan toverde de Portugese overheid een eerste konijn uit hun hoed. Kijk maar eens wat er in 2016 gebeurde met deze 5 obligaties.

Van de ene op de andere dag waren de eigenaars van deze 5 obligaties 80% van hun geld kwijt. Wat is er nu gebeurd?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

'Iran verhoogt olieproductie met half miljoen vaten per dag'

Iran verhoogt de olieproductie met een half miljoen vaten (169 liter) per dag nu de economische sancties tegen het land deels zijn opgeheven.

Dat laat het Iraanse ministerie van olie maandag weten, meldt persbureau AFP maandag.

De Iraanse onderminister van olie Amir Hossein Zamaninia kondigde zondag al aan dat het land klaar staat om de productie, bedoeld voor de export, met een half miljoen vaten per dag te verhogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Vastgoedkeizer wil massaal investeren in Rusland

Italiaans vastgoedmagnaat Ernesto Praetoni is een gevestigde naam in de wereld van de vastgoedontwikkeling en hotelbouw.

Momenteel werkt hij aan de uitbouw van een enorme hotelketen langs de Russische rivieras. Hij ziet vijf belangrijke redenen waarom investeren in Russisch vastgoed een bijna risicoloze investering is met hoge yields:

een stabiele politieke situatie: Poetin en zijn Verenigd Rusland zitten gebeiteld in de macht. Geen enkele oppositiebeweging straalt geloofwaardigheid uit. De politieke krachten die Poetin van de macht willen stoten liggen onderling hopeloos overhoop, zodat een georchestreerde democratische aanval op Verenigd Rusland de komende decennia geen geloofwaardige bedreiging vormt. sociale stabiliteit: vakbonden en andere belangengroepen staan er zwak. Enkel de federale en regionale overheden zijn krachten waarmee rekening moet worden gehouden. Wie een goede verstandhouding heeft met de lokale machthebbers, die hoeft niet te vrezen voor een late bouwvergunning of een plotse onteigening. In Rusland spreekt de taal van het geld, maar een woord is er wel een woord. Lage overheidsschuld: de lage schulden geven de overheid weinig incentive om de belastingen te verhogen. Rusland is op zoek naar buitenlandse investeerders die hun economie kunnen losweken van de olie-inkomsten. Vastgoedontwikkeling, zoals stadsvernieuwing en hotels worden warm onthaald. Met fiscale snoepjes probeert Moskou op die manier kapitaal en investeringen naar Rusland te halen. Goedkope grond: Rusland is het grootste land ter wereld. Het onmetelijke land ligt klaar om bebouwd te worden. De vastgoedprijzen zijn navenant. Ook bepaalde infrastructurele problemen, zoals een slecht wegennet, drukken de prijzen van vastgoed buiten de grote steden naar beneden. Siberië: de Siberische regio’s doen het verrassend goed, ook in tijden van crisis. Er is hoegenaamd geen ondernemingsactiviteit, dus buitenlandse ondernemers hebben er vrijwel volledig vrijspel, al moet men wel dulden dat lokale overheden een beperkt aantal aandelen in uw bedrijf opeist in ruil voor bepaalde vergunningen. De bureaucratie is er transparant, en het gerecht functioneert. Dat straalt vertrouwen uit voor investeerders.