Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9136 tot 9140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

We maken ons te veel zorgen over de olieprijs

De afgelopen maanden heeft de olieprijs er voor gezorgd dat de indexen een niet zo goede prestatie wisten neer te zetten. De afgelopen dagen wist de olieprijs zelfs te dalen naar een niveau die we voor het laatst in het jaar 2003 hebben gezien. Torsten Slok, van Deutsche Bank, is echter van mening dat de beleggers zich op dit moment veel te veel zorgen maken over de dalende olieprijs.

Veel mensen zijn volgens Slok van mening dat de olieprijs zorgt voor een afzwakkende Amerikaanse economie. Maar, Slok laat door middel van de bovenstaande grafiek zien dat het aandeel van energie in de Amerikaanse economie de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Volgens hem kunnen de beleggers zich beter gaan focussen op belangrijke macrocijfers zoals de werkloosheidscijfers, de cijfers over de dienstensector en de huizenmarkt. Deze cijfers laten volgens hem een veel beter beeld zien over de gezondheid van de Amerikaanse economie, dan de olieprijs doet.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Is er leven voor Bitcoin na Mike Hearn? Waarschijnlijk wel.

Gisteren maakte de bekende Bitcoin developer Mike Hearn bekend dat hij per direct stopt met zijn betrokkenheid in het, zoals hij het noemt, "Bitcoin Experiment". Daarnaast meldde hij ook dat, wat hem betreft, het experiment gefaald had en dat hij al zijn bitcoins verkocht had. Direct daarop maakte de koers een flinke duikeling (waarschijnlijk ook door het cryptsy-drama) en het leverde ook een hoop gespreksstof op. Maar is Bitcoin er echt zo slecht aan toe als Mike Hearn zegt?

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

S&P verlaagt rating Polen vanwege regering

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft vrijdag de kredietwaardigheid van Polen verlaagd vanwege het beleid van de nieuwe Poolse regering. Volgens S&P brengt dat beleid de onafhankelijkheid van de belangrijkste instituten van het land in gevaar.

De rating ging met één stap omlaag naar BBB+. Het is voor het eerst sinds 2007 dat de rating wordt aangepast door S&P. Het bureau waarschuwde dat die nog verder naar beneden kan gaan, want het vooruitzicht staat op negatief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Het verband tussen de olieproductie en de Fed

Bij het lezen van de titel zult u zich wellicht afvragen wat het verband is tussen de olieproductie en de Fed. Het klinkt misschien heel erg vreemd, maar er is wel degelijk een verband tussen beiden waar te nemen. Jeff Gundlach publiceerde immers een grafiek waarop te zien is dat de Amerikaanse olieproductie een direct gevolg heeft gehad op de balans van de Amerikaanse centrale bank.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de olieproductie de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Ook kunnen we zien dat de balans van de Fed de afgelopen jaren sterk is toegenomen als gevolg van de stijgende olieproductie die gepaard ging met nog een relatief hoge olieprijs. Gundlach is van mening dat het geld van de Fed in grote mate is toegevloeid naar de Amerikaanse olieproducenten in de vorm van een investering. Juist gezien de olieprijs, die rond 2009 nog rond de $100 bedroeg, leverde deze investering uiteindelijk veel geld voor de Fed op. Het slechte nieuws is echter dat de olieprijs op dit moment op een zeer laag niveau beweegt en dat dit de inkomsten zal doen laten afnemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Sterke koersdalingen op Wall Street

De aandelenmarkten in New York lieten vrijdag dieprode koersenborden zien. Beleggers kregen tegenvallende cijfers over onder meer de Amerikaanse industrie en detailhandel te verwerken en Intel kwam met zwakke vooruitzichten. Verder ging de val van de olieprijzen onverminderd voort.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 2,8 procent lager op 15.926 punten. De brede &P 500 verloor 2,7 procent tot 1870 punten, waarmee het laagste niveau sinds augustus werd bereikt. De technologiebeurs Nasdaq daalde 3,3 procent tot 4462 punten.