Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9136 tot 9140
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

De tien best gelezen artikelen van 2015

Waar begin je als een overzicht wilt maken van de meest spraakmakende gebeurtenissen van het afgelopen jaar? Op financieel en geopolitiek gebied zijn er weer zoveel dingen gebeurd dat het moeilijk is een goede selectie te maken. We doken in het archief en verzamelden de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

IMF: "2016 wordt ontgoochelend"

Vlak voor de inzet van het nieuwe jaar komt Christine Lagarde, voorzitster van het Internationaal Monetair Fonds, aanzetten met een wel erg sombere nieuwjaarsboodschap. Volgens Lagarde zal de groei van onze economie in 2016 "bijzonder ontgoochelend en onevenwichtig" zijn. Dat meldt De Tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

10 van de best betaalde jobs waar je geen diploma voor nodig hebt

Ze zijn niet dik gezaaid, maar er zijn nog steeds goede jobs te vinden die goed betalen maar waar je niet per se een diploma voor nodig hebt. Jobsite Adzuna bekeek duizenden jobaanbiedingen en produceerde een lijst van de best betaalde jobs die geen diploma vereisen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Marc Faber verwacht Amerikaanse recessie in 2016

Janet Yellen heeft deze maand de Amerikaanse rente voor de eerste keer sinds 2007 verhoogd. Zij stelt dat de economie van de VS tekenen van herstel vertoont. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Zo laat beursgoeroe Marc Faber aan Bloomberg weten, dat hij denkt dat de VS in 2016 in een recessie terecht zal komen.

Faber, bekend van zijn Gloom, Boom & Doom Report, voorspelt voor 2016 een daling van Amerikaanse aandelen en een stijging van de staatsobligaties met looptijd van 10 jaar.

“10-jaars staatsobligaties zijn momenteel erg aantrekkelijk omdat de economie zal verzwakken. Ik denk dat we momenteel al in een recessie zijn beland in de VS, en dat daarom aandelen zullen dalen.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

IMF verwacht tegenvallende economische groei in 2016

De groei van de wereldeconomie in 2016 zal naar verwachting tegenvallen.

Dit voorspelt de chef van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, woensdag in de Duitse krant Handelsblatt.

In veel landen is de financiële sector nog zwak en in de landen van de opkomende markten nemen de financiële risico's toe. Daardoor zal de groei van de wereldeconomie volgens Lagarde in 2016 ongelijk verdeeld zijn en over het algemeen tegenvallen.