Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 9136 tot 9140
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Goudprijs naar recordniveau ten opzichte van olie

De goudprijs is deze week gestegen naar een nieuwe all-time high ten opzichte van een andere belangrijke grondstof in de wereld, namelijk olie. Op het moment van schrijven krijg je meer dan 46 vaten ruwe olie voor een troy ounce goud, een niveau dat zelfs in de financiële crisis van 2008 en de oliecrisis van 1973 niet bereikt werd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Nederlandse centrale bank opent kliklijn voor corrupte en sjoemelende bankiers

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vandaag een meldpunt geopend waar mensen die in de financiële sector werken de noodklok kunnen luiden over mogelijke misstanden. "Denk aan fraude, corruptie, belangenverstrengeling, witwassen en terrorismefinanciering", aldus de toezichthouder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

ECB’s Coeuré: afschaffen €500 euro biljet wordt overwogen

Benoit Coeuré – lid van de directie van de Europese Centrale Bank (ECB) – geeft aan dat de ECB zich buigt over het al dan niet afschaffen van het 500 euro biljet. Er is bezorgdheid over het gebruik ervan in het criminele circuit en men vraagt zich af of het nog nut heeft om het biljet te blijven gebruiken.

“Competent authorities increasingly suspect that they are being used for illegal purposes, an argument that we can no longer ignore”

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Canada verkoopt groot deel goudvoorraad

Canada heeft begin dit jaar een groot deel van haar goudvoorraad verkocht. Eind vorig jaar beschikt het land nog over een officiële goudreserve van 3 ton, maar de laatste cijfers van het ministerie van Financiën laten zien dat er nu nog maar 0,62 ton van het gele metaal in de kluis ligt. Dat is een daling van bijna 80%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Olieprijs extreem volatiel in 2016

De olieprijs schommelt al enige tijd rond de $30 per vat, maar van dag tot dag verandert de prijs behoorlijk. Dit jaar telde al 24 handelsdagen waarop de olieprijs intraday meer dan 5% omhoog of omlaag ging, zo schrijft Business Insider. Om dat in perspectief te plaatsen, er zijn dit jaar nog maar 26 handelsdagen verstreken.