EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9156 tot 9160
Geplaatst op: woensdag 2 maart 2016

Negatieve rente: spaarder haalt geld van de bank of gaat beleggen

Een negatieve spaarrente zou consumenten niet aanmoedigen om meer te besteden. De helft van de Nederlanders stopt het geld dan liever in een oude sok, één op de drie overweegt het geld te beleggen en nog geen 10 procent denkt eraan om meer geld uit te geven.

Dit blijkt uit een onderzoek van ING International Survey in vijftien landen naar hoe consumenten zouden reageren op een negatieve spaarrente met de alles zeggende titel: “Negative rates, negative reactions”.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 2 maart 2016

Moody’s negatiever gestemd over China, zorgen over schulden en hervormingen

Moody’s is negatiever geworden over de vooruitzichten voor de Chinese economie. De almaar stijgende schuldenlast en vraagtekens over het vermogen van de Chinese regering om de nodige economische hervormingen door te voeren, zijn voor de kredietbeoordelaar reden de verwachtingen naar beneden bij te stellen.

Volgens Moody’s staat de financiĂ«le kracht van China onder druk omdat veel staatsbedrijven van overheidssteun afhankelijk zijn. Daarnaast kampt het land met een forse uitstroom van kapitaal. Door staatsbemoeienissen in de aandelen- en valutamarkt nemen daarbij onzekerheden over de toegezegde hervormingen toe. ,,Het vermogen van de staat om schokken op te vangen is afgenomen”, signaleert Moody’s.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 2 maart 2016

Zo geef je een burn-out geen kans

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie zijn stress en burn-out dĂ© arbeidsrisico's waar we ons in de toekomst beter tegen zullen moeten wapenen. De cijfers liegen er niet om: 28,2% van de Belgen heeft regelmatig last van stress 'van een onaanvaardbaar niveau', aldus een enquĂȘte die SD Worx jaarlijks voert bij 2500 Belgische werknemers. Je kan zelf wel al veel doen om te veel stress op het werk te voorkomen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 2 maart 2016

Spaarders accepteren negatieve rente niet

Bij een negatieve rente haalt de meerderheid van de spaarders geld weg bij de bank, dat blijkt uit een onderzoek van ING onder 13.000 respondenten in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Bij een spaarrente van -0,5% zegt 77% van de spaarders geld van de spaarrekening af te halen. Slechts één op de tien zegt meer te zullen sparen, terwijl een vergelijkbaar aantal respondenten aangeeft juist meer geld uit te geven bij een negatieve rente.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 2 maart 2016

‘Kernramp als in Fukushima kan ook in Belgie gebeuren’

België is onvoldoende voorbereid op een ongeluk in een van de kerncentrales. De crisisplannen zijn niet op orde, oordeelt de Hoge Gezondheidsraad dinsdag in een rapport naar aanleiding van de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima.

België is onvoldoende voorbereid op een ongeluk in een van de kerncentrales. De crisisplannen zijn niet op orde, oordeelt de Hoge Gezondheidsraad dinsdag in een rapport naar aanleiding van de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima.

Een ernstig nucleair ongeval kan zich werkelijk voordoen in België, aldus de raad. De gevolgen blijven dan niet beperkt tot de directe omgeving. In plaats van 10 kilometer zou een gebied van 20 kilometer rondom de plek van het incident moeten worden ontruimd.

Verder moet in een straal van 100 kilometer snel jodium kunnen worden uitgedeeld om de schildklier te beschermen tegen radioactiviteit. Dat is nu 20 kilometer.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs