Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 9171 tot 9175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

10 van de best betaalde jobs waar je geen diploma voor nodig hebt

Ze zijn niet dik gezaaid, maar er zijn nog steeds goede jobs te vinden die goed betalen maar waar je niet per se een diploma voor nodig hebt. Jobsite Adzuna bekeek duizenden jobaanbiedingen en produceerde een lijst van de best betaalde jobs die geen diploma vereisen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Marc Faber verwacht Amerikaanse recessie in 2016

Janet Yellen heeft deze maand de Amerikaanse rente voor de eerste keer sinds 2007 verhoogd. Zij stelt dat de economie van de VS tekenen van herstel vertoont. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Zo laat beursgoeroe Marc Faber aan Bloomberg weten, dat hij denkt dat de VS in 2016 in een recessie terecht zal komen.

Faber, bekend van zijn Gloom, Boom & Doom Report, voorspelt voor 2016 een daling van Amerikaanse aandelen en een stijging van de staatsobligaties met looptijd van 10 jaar.

“10-jaars staatsobligaties zijn momenteel erg aantrekkelijk omdat de economie zal verzwakken. Ik denk dat we momenteel al in een recessie zijn beland in de VS, en dat daarom aandelen zullen dalen.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

IMF verwacht tegenvallende economische groei in 2016

De groei van de wereldeconomie in 2016 zal naar verwachting tegenvallen.

Dit voorspelt de chef van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, woensdag in de Duitse krant Handelsblatt.

In veel landen is de financiële sector nog zwak en in de landen van de opkomende markten nemen de financiële risico's toe. Daardoor zal de groei van de wereldeconomie volgens Lagarde in 2016 ongelijk verdeeld zijn en over het algemeen tegenvallen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Crisis in de Golf: Saoedi's verhogen benzineprijs met 50%, voeren btw in

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Saoedi-Arabië een begroting met een tekort voorgesteld. Het koninkrijk denkt 2016 met een deficit van een kleine 80 miljard euro te zullen afsluiten, dat is zo’n 21% van het bbp. De Saoedi’s houden in hun budget rekening met een vat olie aan 26 dollar, aan de voorzichtige kant dus.

Aan twee uitgaven wordt niet geraakt: het leger (Riyad is wereldwijd de grootste aankoper van oorlogstuig) en de sociale uitgaven in een land met 30 miljoen inwoners, waarvan 60% jonger is dan 30, vaak geen werk heeft en kwetsbaar is voor jihadisme.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

'In vele Europese landen leeft het gevoel dat iets niet functioneert'

“In vele Europese landen leeft het gevoel dat iets niet functioneert, dat Europa niet langer die veelbelovende toekomst van weleer biedt en dat de jongeren aan hun lot worden overgelaten,” schrijft Loïc Armand, de voorzitter van de Europacommissie van de Franse werkgeversorganisatie Medef, in een opiniestuk in de Franse zakenkrant Les Echos. 

“Europa moet vandaag een einde maken aan de ‘droom’ van een federatie van 28 landen en zijn lidstaten meer flexibiliteit geven, terwijl ze gelijktijdig de economische en sociale convergentie moet versnellen.