Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 9171 tot 9175
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank haalde 210 ton goud terug in 2015

De Bundesbank heeft het afgelopen jaar met succes 210 ton goud teruggehaald uit het buitenland. Daarvan kwam ongeveer 110 ton van de Franse centrale bank in Parijs en bijna 100 ton van de Federal Reserve in New York. Inmiddels ligt het grootste deel van de Duitse goudvoorraad weer in eigen land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Lage rente is sluipmoordenaar voor pensioenfondsen: grote kortingen dreigen in 2017

De grote pensioenfondsen waarschuwen dat kortingen van de pensioenen in de lucht hangen. In 2016 is een dergelijke ingreep nog niet nodig, maar de financiële positie van de fondsen is inmiddels zo onzeker dat Nederlands grootste pensioenuitkeerders, ABP en PFZW, de hand voor volgend jaar niet meer in het vuur durven te steken.

“De kans dat we moeten gaan korten in 2017 wordt groter”, zegt Corien Wortmann-Kool, voorzitter van het ambtenarenfonds ABP. “Wij begrijpen goed dat ouderen zich zorgen maken over de hoogte van hun pensioen en dat jongeren zich afvragen hoeveel pensioen er voor hen zal overblijven.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Fed schroeft bankenrente zoals verwacht niet verder op

De Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft zoals verwacht de rente onveranderd gelaten. Het renteniveau van ’s werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

EU heeft voorlopig geen plannen voor het reguleren van Bitcoin

De EU heeft aangegeven dat ze voorlopig geen plannen hebben voor het reguleren van cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Deze aanbeveling is een van de uitspraken die voortkomt uit de openbare zitting over Virtual Currencies welke gehouden werd op 25 januari. Olivier Salles, een EU-official, gaf aan dat de EU voorlopig meer denkt aan monitoren dan aan reguleren. Ook vertelde hij dat ze eerst beter willen leren wat er aan de hand is. Laten we maar hopen dat de EU net zo lang blijft "leren" totdat Bitcoin een niet meer terug te draaien onderdeel is van ons betalingsverkeer. Twitter

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Deze 13 stappen maken van jou een echte miljonair

2/3 van de rijkste mensen ter wereld heeft alles zelf gedaan. Dus waarom zou jij dat niet kunnen? Andrew Carnegie was een self-made miljonair in het begin van vorige eeuw. Carnegie bedacht een formule van 13 stappen dat hem van arme stakker tot miljonair maakte. Zijn unieke stappenplan is vandaag nog even relevant als 78 jaar geleden.

Andrew Carnegie schreef zijn stappenplan neer zonder de woorden “geld” of “rijkdom” te gebruiken en op een manier dat iedereen het kan begrijpen. Wil jij een echte miljonair worden, moet je deze 13 stappen uitvoeren.