Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 9181 tot 9185
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Sterke koersdalingen op Wall Street

De aandelenmarkten in New York lieten vrijdag dieprode koersenborden zien. Beleggers kregen tegenvallende cijfers over onder meer de Amerikaanse industrie en detailhandel te verwerken en Intel kwam met zwakke vooruitzichten. Verder ging de val van de olieprijzen onverminderd voort.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 2,8 procent lager op 15.926 punten. De brede &P 500 verloor 2,7 procent tot 1870 punten, waarmee het laagste niveau sinds augustus werd bereikt. De technologiebeurs Nasdaq daalde 3,3 procent tot 4462 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Spannend! Valt in deze markt weldra een fortuin te verdienen?

De aanhoudende crisis in China heeft gevolgen voor steeds meer markten. Slimme traders hebben er al veel geld mee verdiend. Een markt die nog een grote correctie kan zien is die van de Hong Kong dollar.

Hong Kong is een speciale administratieve regio van China. Het bepaalt zijn eigen economisch beleid. Met veel succes, het is een van de welvarendste stadstaten ter wereld.

Maar ondanks dit economisch succes hangt Hong Kong erg af van China. Toen China een populaire bestemming werd voor het geld van veel beleggers vloeide veel van dit geld China binnen via Hong Kong.

Ook de beurs van Hong Kong bestaat voor een groot deel uit ondernemingen van het Chinese vasteland. Een crisis in China heeft dus ook hier een niet te onderschatten invloed.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Zware klappen voor Europese beurzen

De Europese effectenbeurzen gingen vrijdag opnieuw hard omlaag door de aanhoudende zorgen over de wereldeconomie en de almaar verder dalende olieprijzen. In Amsterdam zakte de AEX-index tot richting 400 punten, waarmee het laagste niveau werd bereikt sinds afgelopen zomer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Wat doen succesvolle mensen in het weekend?

Voor veel mensen is het weekend heilig. Het weekend is een moment om tot rust te komen. Er is geen goed of slecht aan de manier waarop u uw weekend invult. Het is een kwestie van een balans te vinden die past bij uw leven. Toch is het interessant om eens te kijken wat de meest succesvolle mensen op deze planeet in het weekend doen.

Hoewel het weekend voor de een totaal niet in het teken staat van de werkweek, vormt het voor de ander juist een extensie van de werkweek en een kans om een beetje op schema te komen. Als we de indeling van succesvolle zakenmensen mogen geloven zijn echter meerdere opties goed.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Goldman Sachs betaalt 5 miljard om claims te schikken

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs betaalt een bedrag van 5,06 miljard dollar om claims die betrekking hebben op fout gedrag in aanloop naar de hypotheekcrisis te schikken.

Het gaat om alle claims rond de securitisatie, het veiligstellen en het verkopen van onderpanden met een hypotheek in de periode van 2005 tot 2007, meldt Reuters donderdag.

De bank is onderwerp van een groot onderzoek van een fraudeteam van de Amerikaanse overheid. Geruchten over de schikking deden al een paar maanden de ronde.