Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 9181 tot 9185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Verenigde Staten vaardigen “Space Act” uit, begin van goudrush op ruimtemetalen?

De Verenigde Staten hebben zich bij wet verklaard tot beheerders van de ruimte voor het beheren en ontginnen ervan. Nochtans is het universum van iedereen waarbij momenteel een nooit gezien nieuwe goudkoorts aan het ontstaan is. Utopie en sciencefiction? Toch niet aangezien de plannen voor de ontginning ervan sneller en sneller vorderen waarbij onder andere bedrijven als Google (Planetary Resources Inc.) met enorme budgetten hierin betrokken zijn. Vergeleken met de industriële revolutie zijn de mogelijkheden hierbij enorm en quasi ongelimiteerd.

In de ruimte lokken schatten zoals goud, platina, nikkel en ijzererts, zeldzame aardmetalen, etc… En dit allemaal in ongekende hoeveelheden waardoor de mogelijkheden werkelijk enorm zijn. Metalen welke op aarde amper voorradig of zeer moeilijk ontginbaar zijn, zijn in de ruimte veelvuldig aanwezig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Wapenexport is 'booming business' voor VS

De Amerikaanse wapenexport is in 2014 enorm gegroeid. Volgens een nieuw onderzoeksrapport van het Congres stegen de verkopen met ongeveer 35 procent tot omgerekend 33 miljard euro. Het jaar daarvoor voerde de VS voor nog geen 25 miljard euro aan wapens uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

IEA: “De gouden eeuw van steenkool is voorbij”

Peak oil is het moment waarop de olieproductie wereldwijd piekt om onherroepelijk een neergang in te zetten. Maar ondanks de zorgen die vele strategen in het verleden uitten, lijkt die top voorlopig nog niet in zicht. Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben de Amerikaanse olieproductie de afgelopen jaren naar het hoogste niveau sinds 1970 gebracht. En de markt zwemt in een overvloed aan olie.

Volgens het Internationale Energieagentschap (IEA), dat westerse overheden adviseert over energiestrategie, is steenkool eerder aan de beurt. In een recent rapport schrijft de organisatie dat die markt onder immense druk staat door economische hervormingen in China en een stijgend klimaatbewustzijn wereldwijd. China is nu goed voor maar liefst de helft van de wereldwijde vraag naar kolen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Zwitserland houdt referendum over geldsysteem

In Zwitserland wordt binnenkort een referendum gehouden over het aan banden leggen van geldcreatie door banken, zo schrijft de Telegraph. Een petitie over dit onderwerp kreeg meer dan 100.000 handtekeningen, waarmee het onderwerp op de politieke agenda is gekomen. De campagne werd georganiseerd door het Zwitserse ‘Vollgeld‘ initiatief en heeft als doel een einde te maken aan het fractioneel bankieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Dit gebeurt er op dit moment in de oliesector

De oliesector is een van de sectoren die dit jaar hard geraakt is. Zo is de olieprijs ten opzichte van het jaar 2014 nog verder in waarde gedaald en dit heeft uiteraard gevolgen gehad op de energieaandelen. Denk bijvoorbeeld maar aan de prijsval van het aandeel Shell. Dit aandeel wordt altijd gezien als een van de meeste betrouwbare aandelen binnen de Nederlandse AEX-index, maar ook dit dividendaandeel is de afgelopen maanden door de beleggers bij het grofvuil gezet.

De Dallas Federal Reserve Bank publiceerde onlangs een aantal grafieken waarop te zien is hoe hard het er op dit moment aan toegaat in de oliesector. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek bijvoorbeeld zien dat de faillissementen binnen de energiesector het afgelopen halfjaar flink zijn toegenomen. Dergelijke aantallen aan faillissementen hadden we sinds het jaar 2009 al niet meer meegemaakt.