Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9186 tot 9190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Een vrouw vroeg een jonge miljonair wat zijn geheim was. Dit was het verrassende antwoord.

Julia La Roche vroeg aan een jonge miljonair hoe hij omgaat met zijn geld. Hoe komt het dat deze persoon op jonge leeftijd al miljonair is? Wat is zijn geheim, welk personal finance advies kan hij geven?

Let goed op voor je dit leest! Dit advies kan veel jonge mensen op het juiste spoor zetten om rijk te worden. Wil je niet rijk worden, heeft het ook geen nut om verder te lezen.

Jonge mensen moet het vooral niet te moeilijk maken en beginnen met een simpel plan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Wat is jou goudprofiel?

Iedere goed gediversifieerde beleggingsportefeuille moet een portie goud hebben. Zelfs ’s werelds grootste hedge fund, het All Weather Fund van Ray Dalio, heeft een deel goud. Voor wie nog geen goud heeft, is onderstaande gids handig om eens te kijken hoe je het beste het gele edelmetaal opneemt in je portefeuille.

Doorheen de geschiedenis heeft goud zijn waarde bewezen in tijden van inflatie, deflatie en globale onrust op de valutamarkten. Vandaag woedt er een hevig gevecht achter de schermen tussen inflatie en deflatie waardoor beide elkaar voorlopig nog in evenwicht houden. De onrust op de valutamarkten is op dit moment de meest zichtbare reden om goud te bezitten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Johnson Matthey: Tekort platina groter dan gedacht

Het tekort op de wereldwijde platinamarkt was het afgelopen jaar nog groter dan eerder werd aangenomen. Ging producent Johnson Matthey eerst nog uit van een tekort van 652.000 troy ounce, nu is het tekort becijferd op 702.000 troy ounce. Het tekort is groter geworden door een sterke vraag naar platinabaren op de Japanse markt en door een kleiner dan verwacht aanbod uit recycling.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Column Kees de Kort | De olie als excuus voor alles wat misgaat

Toen de olieprijs begon te dalen, dachten velen nog dat dit de economie zou aanjagen. Nu wordt de lage olieprijs gebruikt als excuus als het niet goed gaat, constateert BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Die lagere olieprijs - dat kan iedereen bedenken - is natuurlijk slecht voor de olieproducenten. Dat begrijpt iedereen. Maar het is natuurlijk goed voor de olieconsumenten. En wat zie je nou op de financiële markten gebeuren? Dat alles omlaag gaat. Of het nou goed is voor de consument of slecht."

De Kort geeft een voorbeeld: "Japan, een maximale profiteur van de olieprijsdalingen, gaat ook omlaag. Dat zijn natuurlijk onbegrijpelijke dingen." Hij denkt dat de lage olieprijs soms wel heel makkelijk als verklaring wordt gebruikt. "Ik heb het idee dat het een beetje een excuus is voor onzekerheid en twijfel."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Zimbabwe ruilt hyperinflatie in voor deflatie

Zimbabwe heeft de hyperinflatie waar het Afrikaanse land om bekendstond ingeruild voor deflatie, een daling van het prijsniveau.

Volgens de meest betrouwbare schattingen is het prijsniveau gedaald vorig jaar met 2 tot 4 procent, zo meldt de Financial Times.

De deflatie wordt veroorzaakt door de valutawissel die Zimbabwe vorig jaar doorvoerde. Het land stopte met het gebruik van de Zimbabwaanse dollar en ruilde die om voor de Amerikaanse dollar. De wisselkoers bedroeg 35 miljard eigen valuta tegen één dollar.