Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 9196 tot 9200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 december 2015

Rusland en India sluiten miljardencontract voor komende jaren

De Indische eerste minister Narendra Modi heeft vlak voor kerstmis een overeenkomst gehad met de Russische president Vladimir Putin in Moskou omtrent een grote overeenkomst voor het leveren van wapens aan het land.  Voor Rusland zou deze deal de grootste zijn sinds 2001, welke de banden verder zullen aanhalen met één van werelds snelst groeiende landen.

Met de woorden dat deze overeenkomst een “strategic partnership” tussen het Kremlin en India zal teweeg brengen, betekent dit ook dat India duidelijk zijn militaire sterkte verder wil opdrijven. In eerste instantie de defensieve capaciteit, onder andere ten opzichte van grote buur China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 december 2015
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 27 december 2015

Econoom Willem Buiter: ‘Grenzen van het monetair beleid van de ECB zijn in zicht’

De grenzen van wat de Europese Centrale Bank (ECB) met zijn ruime monetaire beleid kan bereiken, zouden weleens in zicht kunnen zijn. Daarvoor waarschuwt hoofdeconoom Willem Buiter van de Amerikaanse bank Citigroup in een rapport.

Zakenkrant Financial Times citeert donderdag uit het rapport.

De ECB probeert met extreem lage rentetarieven en door voor tientallen miljarden per maand schuldpapier op te kopen de trage economische groei en lage inflatie in de eurozone een impuls te geven. Mede door de sterke daling van de prijzen van olie en andere grondstoffen blijft het prijspeil evenwel onder druk staan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 27 december 2015

India strikt Rusland voor de bouw van 6 kerncentrales en aast op geavanceerde wapens

Rusland gaat zeker zes kerncentrales in India bouwen. Dit zei de Russische president Vladimir Poetin donderdag na een gesprek met zijn hoge Indiase gast, premier Narendra Modi.

Modi ‘winkelt’ in Moskou en is vooral geïnteresseerd in nucleaire technologie en bewapening. De beide mogendheden noemen hun samenwerking “een strategisch partnerschap”.

Modi zou voor vele miljarden Russisch wapentuig willen inslaan en belangstelling hebben voor de geavanceerde Russische luchtafweersystemen met S-400 raketten. India zou er om te beginnen vijf van willen voor omgerekend 4,1 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 27 december 2015

Michael Nabarro: olieprijs herstelt enigszins in 2016, maar energiesector blijft onder druk staan

De energiesector zit in de hoek waar de klappen vallen, nu de olieprijs al anderhalf jaar fors omlaag gaat. Maar Michael Nabarro is voorzichtig optimistisch over 2016. Een herstel van de olieprijs is waarschijnlijk in de tweede helft van volgend jaar, maar van een structurele verandering in trends nog geen sprake is.

Olie is één van de belangrijkste grondstoffen ter wereld. Het wordt gebruikt bij de productie van bijna elk product dat in de industriële sector wordt gemaakt. Daarnaast werkt de prijs van een vat ruwe olie ook door aan de pomp.