Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 9201 tot 9205
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 27 december 2015

Oekraïne stemt voor handelsembargo tegen Rusland

Het parlement van Oekraïne heeft de regering vandaag toestemming gegeven om een handelsembargo tegen Rusland in te stellen. Het is een reactie op het besluit van Moskou per 1 januari alle handelsvoordelen te schrappen die Kiev onder een vrijhandelsakkoord genoot. Ook de invoer van Oekraïense landbouwproducten wordt in Rusland verboden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 december 2015

China zal extra stimuleren in 2016

Begin deze week kwamen topeconomen van de Chinese regering bijeen om de toekomst van de economie van dit grote land te bekijken (traditionele eindejaarsbijeenkomst). Hun bevindingen werden bericht door het staatspersbureau Xinhua.

De president Xi Jinping uitte eerder al zijn zorgen over de economische groei. Dit jaar wordt een verhoging van het BBP met 7% voorspeld door officiële bronnen maar het is lang niet zeker of dit realistisch is. De komende jaren (tot 2020) wordt dan weer de doelstelling van minstens 6,5% naar voor geschoven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 december 2015

We krijgen eerst deflatie en dan (hyper)inflatie

Deflatie is de laatste jaren aan de winnende hand en dat is een probleem voor sommige (vooral overheden en centrale banken). De laatste 30 jaar daalde de langetermijnrentevoet op Amerikaanse obligaties van 9 % naar 3 %, inflatie daalde in die periode van 6 % naar 0 %. Er is dus een sterke lange termijn correlatie tussen rentevoeten en inflatie. Met deflatie aan de winnende hand zullen de rentevoeten nog lang extreem laag kunnen blijven, maar daarna ….

Chris Martenson van PeakProsperity voorspelt dat deflatie alle centraal geplande, gemanipuleerde acties van de laatste 6 jaar zal vernietigen. Volgens Martenson komt er een nieuwe golf van deflatie op ons af. De crash van de grondstoffen is daar een duidelijk teken van.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 december 2015

'Vertrouwen in pensioen- en zorgstelsel weg'

Het vertrouwen in het pensioen- en zorgstelsel in Nederland heeft bij senioren een flinke knauw opgelopen. Dat meldt ouderenbond ANBO donderdag na een peiling onder 1200 ouderen.

Ruim 70 procent van de ondervraagden adviseert jongeren om te sparen voor zorg. Ook zegt ruim 40 procent dat jongeren zelf pensioen moeten opbouwen en niet via de werkgever of het pensioenfonds.

''De ondervraagden zijn zich bewust van het feit dat ze meer en meer zelf moeten regelen. Ze lijken hiermee jongeren te willen adviseren: 'neem het heft in eigen hand'. Maar dat neemt niet weg dat solidariteit extreem belangrijk is, zeker in het zorg- en pensioenstelsel'', zegt directeur-bestuurder Liane den Haan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 december 2015

Overheidstekort is verder afgenomen

Het overheidstekort van Nederland is in het derde kwartaal verder afgenomen, terwijl de economie licht groeide.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Het gat op de overheidsbegroting slonk vorig kwartaal tot 1,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp), tegen 1,9 procent in het tweede kwartaal.