EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9201 tot 9205 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Niobium, het nieuwe goud?

Niobium is één van de meeste gegeerde materialen op aarde tegenwoordig. Het metaal wordt onder andere gebruikt voor pijpleidingen, raket-en nucleaire brandstof. Daarbovenop is het super hard en  supergeleidend. Het grote minpunt aan dit fantastische materiaal is dat het volledig in handen is van slechts één enkele groep.

Het metaal dat bij velen onbekend is, zit verborgen achter het nummer 41 op de tabel van Mendeljev onder de afkorting Nb. Dit metaal heeft tal van mogelijkheden door de sterkte, super-geleiding en eenvoud om te bewerken. Tot voor kort was dit nauwelijks bekend waarbij dit door de steeds maar groeiende high-tech snel aan belang wint. Het ene negatieve puntje aan dit onontbeerlijke metaal is echter dat het op slechts drie plaatsen ter wereld gewonnen kan worden. Deze plaatsen zijn echter allemaal in de handen van slechts één groep.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Griekse problemen opgelost? Nee!

Zijn we van de Griekse problemen verlost met het nieuwe akkoord dat begin afgelopen week werd aangekondigd? Neen hoor, het probleem werd eigenlijk weer vooruitgeschoven.

Euforie alom, ook op de markten, aangezien de schuldeisers en het noodlijdende land weer een akkoordje sloten waardoor de Grieken hun schulden op korte termijn opnieuw kunnen aflossen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Deze landen hebben het meeste goud in hun bezit

Voor 2010 wilden Centrale Banken massaal af van hun goudvoorraden. Maar afgelopen jaren is deze trend omgedraaid en sloegen zij honderden tonnen aan goud in. Dit is een echte game-changer voor de goudmarkt.

Welke landen bezitten momenteel (officieel) het meeste goud?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Portugal: ‘an accident waiting to happen’… opnieuw

Caixa Geral de Depósitos (CGD), de grootste bank van Portugal, staat aan de rand van de afgrond, na een abominabel eerste kwartaal. Volgens de Spaanse krant El País heeft CGD een cashinjectie van 4 miljard euro nodig om uit serieuze problemen te blijven. Dat bedrag is het equivalent van 2,5% van het Portugese bbp.

Caixa Geral de Depósitos (CGD), de grootste bank van Portugal, staat aan de rand van de afgrond, na een abominabel eerste kwartaal. Volgens de Spaanse krant El País heeft CGD een cashinjectie van 4 miljard euro nodig om uit serieuze problemen te blijven. Dat bedrag is het equivalent van 2,5% van het Portugese bbp.

Caixa Geral de Depósitos heeft dan ook bijna een derde van alle deposito’s en 22% van alle kredieten in het land in portefeuille. De bank kende een uiterst zwak eerste kwartaal en moest 74 miljoen euro verlies incasseren. De rekening voor de voorbije 5 jaar komt zo op 2 miljard euro.

De Portugese premier, de socialist Antonio Costa, bevestigde zaterdag dat de regering de herkapitalisering van de CGD zal goedkeuren. Op korte termijn zou het om 600 miljoen euro gaan.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

“De grondstoffensector heeft een bodem bereikt”

Zakenbank Citigroup is vandaag de dag een stuk optimistischer gestemd over de grondstoffensector dan een jaar geleden het geval was. Volgens de zakenbank is er sprake van een betrouwbare bodem binnen de grondstoffensector en als gevolg daarvan mogen we de komende tijd uitzien naar hogere koersen.

Volgens Citigroup analist Ed Morse zijn er de afgelopen weken een aantal fundamentele aspecten binnen de grondstoffensector gewijzigd. Zo is er sprake van een dapper herstel bij de groeilanden en daarnaast lijkt de vraag vanuit deze landen naar grondstoffen de komende tijd alleen maar verder te doen toenemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs