Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9211 tot 9215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Ook in Londen gaat men voor fysiek goud

Meer dan $5 biljoen wordt er per jaar verhandeld op de Londense over-the-counter goudmarkt. De Engelse hoofdstad is HET gouden handelscentrum sinds 1850, maar zowel baren als munten waren sindsdien niet verkrijgbaar in op maat gemaakte winkels.

Sharps Pixley brengt daar nu verandering in. De broker opent zijn eerste winkel in Mayfair Londen. Daar zal zij fysiek goud gaan verkopen in de prijsklasse tussen £35 tot £300.000 pond in een showroom die vandaag zijn deuren opent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Japan leent tien jaar voor 0,19%

De rente op 10-jaars staatsleningen van de Japanse overheid bereikte deze week een nieuw dieptepunt van 0,19%. Beleggers zoeken een veilige haven en kiezen voor Japanse staatsobligaties, omdat dit schuldpapier zeer liquide is. In de eerste week van dit jaar steeg de waarde van de yen met 2% ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Italië doet mee aan Nord Stream 2 project

De regering van Italië wil meedoen aan de ontwikkeling van de Nord Stream 2, een nieuwe gasleiding door de Baltische Zee waarmee Rusland in de toekomst veel meer gas aan Europa kan leveren. Dat schrijft de Italiaanse versie van de Huffington Post. Dit nieuws komt een paar dagen na het telefoongesprek dat de Italiaanse premier Matteo Renzi had met de Russische president Poetin.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Grafiek: Bij welke olieprijs draaien landen break-even?

De olieprijs zakte deze week heel even onder de $30 per vat, het laagste niveau in twaalf jaar tijd. Maar welke landen kunnen tegen die prijs nog winstgevend olie produceren? Het volgende overzicht van de Economist leert ons dat eigenlijk alleen de oliestaten in het Midden-Oosten nog rendabel kunnen produceren.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Zilverprijs stijgt 30% volgens ABN AMRO

De zilverprijs zal volgens de ABN AMRO 30% stijgen in de komende....