EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9216 tot 9220
Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

Op latere leeftijd een pensioen van €1 miljoen opbouwen vanaf €0, kan dat?

Iemand die bijvoorbeeld al 50 jaar is en niet veel spaargeld op zijn rekening heeft staan, kan die alsnog op pensioen met €1 miljoen? Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar dat is het niet. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden aan verbonden, maar financiële mirakels gebeuren meer als je denkt.

Het beste moment om aan je pensioen te denken was gisteren, het tweede beste moment is vandaag. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker de opgave wordt. Maar niets is onmogelijk, het vereist enkel meer inspanningen. Op pensioen met €1 miljoen hangt af van enkele factoren die je zelf onder controle hebt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

Column Kees de Kort | Ga je gang maar

China verlaagt opnieuw zijn kapitaalseisen aan de banken. Het moet steeds gekker, en daar is iedereen blij mee, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

China verlaagt opnieuw zijn kapitaalseisen aan de banken. Het moet steeds gekker, en daar is iedereen blij mee, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

De Chinese centrale bank verlaagt voor de vijfde keer in circa een jaar tijd het bedrag dat banken in het land minimaal als kapitaalbuffer moeten aanhouden. De verlaging is bedoeld om de kredietverlening en daarmee de economische groei een impuls te geven. "Er worden minder eisen gesteld he, ga je gang maar", constateert De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

Goud kopen vandaag is als aandelen kopen in 2009

Goud blijft de doorn in het oog van Wall Street. De gemiddelde leeftijd van papieren valuta bedraagt 27 jaar, van een wereldreservemunt 95 jaar. Maar goud weet doorheen de geschiedenis steeds zijn waarde te behouden. Het was dus in theorie de perfecte indekking tegen het beleid van de centrale banken. De praktijk wees anders uit, al lijkt daar nu verandering in te komen.

Goud is geld, overal ter wereld en al eeuwen lang. In het oude Babylon kocht men 350 broden met 1 ounce goud. Dat is niet veel verschil met de huidige koopkracht van 1 ounce goud. Goud doorstaat de tand des tijds, ook al kan de goudprijs op kortere termijn sterk variëren. Er zijn 5 signalen waarom het nu een goed moment is om goud te kopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg zilver 455%

De goud/zilver-ratio bedraagt momenteel 83 en dat is het hoogste niveau van de voorbije 20 jaar.

De goud/zilver-ratio bedraagt momenteel 83 en dat is het hoogste niveau van de voorbije 20 jaar.

Onderstaande grafiek laat ook netjes zien hoe dit niveau een plafond lijkt:

Telkens wanneer we in het verleden boven de 80 gingen, duurde het niet zo heel lang vooraleer de ratio terug naar beneden kwam.

De goud/zilver-ratio vertelt eigenlijk heel simpel hoeveel ounces zilver je krijgt voor één ounce goud.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

Overzicht: $60 biljoen aan schulden wereldwijd

We weten dat de welvaart in de wereld ongelijk verdeeld is, maar dat geldt ook voor de hoeveelheid schulden. De Visual Capitalist maakte een grafisch overzicht van alle schulden per land, uitgedrukt als een percentage van de totale wereldwijde publieke schuldenlast van bijna $60 biljoen.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs