Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9216 tot 9220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Wil je miljonair worden? Dan moet je beginnen beleggen zoals een baas.

Jij bent de baas van je geld. Jij bepaalt wat je doet met je geld. Als miljonair worden een van je doelstellingen is, dan moet jij als een baas gaan beleggen. Dit wil zeggen dat je eerst moet zorgen dat je winst maakt en daarna dat je investeringen geld opbrengen.

Bazen zijn heel dikwijls zuinig met hun geld. Een gemiddelde werknemer spendeert zijn geld aan alles wat in hem of haar opkomt. Zo ga je natuurlijk geen winst maken en wie geen winst maakt, kan ook geen miljonair worden. Je moet je eigen financiële toestand zien als je bedrijf.

Daarom moet je beginnen met enkele doelstelling op de korte termijn:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Huizenverkoop VS fors lager

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in november met 10,5 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars dinsdag bekend. Economen rekenden gemiddeld op een afname met 0,2 procent.

Het verkooptempo zwakte vorige maand af tot bijna 4,8 miljoen huizen op jaarbasis. In oktober zakten de verkopen met 4,1 procent terug ten opzichte van een maand eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

CPI of PCE-inflatie: waar kijkt de Fed naar?

De Fed verhoogde een week geleden de rente naar 0,5%. En voor volgend jaar staan er meer hikes op het programma. Tenminste, als we de projecties van de centrale bankiers zelf mogen geloven. Voorwaarde is wel dat de VS niet richting een recessie glijdt. En, heel belangrijk, dat de inflatie over niet al te lange tijd weer opveert richting 2%. Want dat is naast optimale werkgelegenheid een officiële doelstelling van de Fed.

Maar welke maatstaf hanteert Fed-voorzitter Janet Yellen? Inflatie betekent voor iedereen wat anders. Sommigen wijzen bijvoorbeeld op de enorme activa-inflatie van de afgelopen jaren. En als de prijzen van alles wat je moet kopen stijgen (woonlasten, etc.), en alles wat je eventueel kan kopen dalen, wat is dan de inflatie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Er is iets vreemd aan de hand op de grootste zilvermarkt ter wereld

De Verenigde Staten is nog steeds de grootste zilvermarkt ter wereld. Maar de cijfers kloppen dit jaar niet meer. Terwijl de import fors stijgt, daalt het verbruik en toch heeft dit geen impact op de prijs. SRSrocco legt uit hoe groot het verschil is en dat er maar een kleine vonk nodig is om de zilvermarkt in vuur en vlam te zetten.

Het verband tussen vraag en aanbod is gebroken op de zilvermarkt. De Verenigde Staten blijft de grootste importeur van zilver ter wereld maar de officiële vraag daalt. India stak de laatste 7 jaar de Verenigde Staten af en toe voorbij als grootste importeur, maar het gemiddelde over een lange periode ligt in Amerika nog steeds hoger.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Wie is de sterke man die ons zal redden van de chaos?

Dat veel Amerikaanse kiezers hun steun willen geven aan een man zoals Donald Trump, mag geen verbazing wekken. Dat schrijft Robert Reich, professor economie en voormalig Amerikaans minister van arbeid, in een bijdrage voor de nieuwssite The Huffington Post. In Trump ziet een groot gedeelte van de Amerikaanse bevolking volgens Reich immers de sterke man die hen van de chaos zal redden.

“De geweldige Amerikaanse middenklasse is een vreesachtige populatie geworden en is bovendien in opstand,” aldus Robert Reich. “De redenen voor dat angstgevoel liggen voor de hand."