Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9226 tot 9230
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

ABN Amro minder somber over goudprijs

De ABN Amro is wat minder somber geworden over goudprijs, dat schrijft analist Georgette Boele in haar wekelijkse rapport over de edelmetalen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

US Mint schroeft allocatie zilveren Maple Leaf munten op

De verkoop van zilveren munten bij de US Mint heeft in de eerste week van het nieuwe jaar een flinke impuls gekregen, omdat het munthuis de allocatie van zilver met een factor vier heeft opgeschroefd. Het munthuis mag nu wekelijks 4 miljoen zilveren munten produceren, terwijl dat vorig jaar nog beperkt was tot een miljoen per week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Jeff Gundlach: “emerging markets kunnen nog 40% dalen”

Obligatiekoning Jeff Gundlach besprak op 12 januari in een webcast zijn visie op de markten. Wederom deed hij enkele interessante voorspellingen rond emerging markets, olie, de dollar en de aandelenmarkten.

De forse daling van de grondstoffenindex is nog niet volledig verrekend in de aandelenkoersen in de opkomende landen, benadrukt Gundlach. Aandelen uit emerging markets kunnen dan ook nog 40% lager. De EM-beursindex heeft in de periode 2011-2014 vijf keer een hogere bodem gezet, daar is ze nu los doorgevallen. Technisch kan het dus nog veel lager.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Opnieuw begrotingsoverschot Duitsland

Duitsland is afgelopen jaar uitgekomen op een begrotingsoverschot van 12,1 miljard euro. 

Dat meldde het Duitse ministerie van Financiën woensdag op grond van voorlopige cijfers. Het is het tweede jaar op rij waarin het grootste euroland meer geld binnenkreeg dan het uitgaf.

Het overschot is flink hoger dan verwacht, vooral dankzij gunstige economische ontwikkelingen, zei minister Wolfgang Schäuble.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Paniek in de commoditysector!

Het beursjaar 2015 was geen gemakkelijk jaar voor de meeste commodities. Zo moesten commodities als koper, olie, en aardgas veel waarde inleveren. Deze daling is uiteraard niet onopgemerkt gebleven onder de beleggers. Veel van deze beleggers hadden goede hoop dat het in dit beursjaar beter zou gaan. Maar, tot nu toe ziet het er nog steeds somber uit voor de meeste commodities. Zo moest de olieprijs alleen dit jaar al meer dan 16 procent aan waarde inleveren. De daling bij de commodities heeft er voor gezorgd dat de Bloomberg Commodity Index gezakt is naar een nieuw dieptepunt.