Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 9226 tot 9230
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Wereldwijd $6 biljoen uit aandelen verdampt in 2016

Sinds het begin van dit jaar is er wereldwijd $6 biljoen aan beurswaarde verdampt, zo blijkt uit onderzoek van Deutsche Bank. In de Verenigde Staten beleefden aandelen de slechtste start van het jaar ooit, terwijl ook de beurzen in Europa hard onderuit gaan. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

AEX weer onder de 400 punten

De AEX is vanmorgen opnieuw onder de grens van 400 punten gezakt. De index stond rond half tien op iets meer dan 398 punten, een verlies van bijna 0,6%. Beleggers maken zich zorgen over de degelijkheid van de bankensector, want het aandeel Deutsche Bank verloor gisteren op de beurs bijna 9% van haar waarde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Beurs van Tokio verliest 5 procent, rente op staatsobligaties zakt onder nul

De sterindex Nikkei op de beurs van Tokio is vandaag na de middag (plaatselijke tijd) met 5,45 procent gedaald tot 16.078,1 punten. Dat is het gevolg van de duurder wordende yen en de verliezen op de Europese en Amerikaanse beurzen. De breder samengestelde Topix-index daalde met 5,6 procent, tot 1.303,09 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Venezuela liquideert zijn goudvoorraad!

“Socialisme werkt tot het geld van de anderen op is.” het is een gezegde dat nog maar eens gaat bewezen worden in Venezuela. Hun laatste assets vliegen nu de deur uit: de goudvoorraad van het land.

Zelfs de Venezolaanse die-hard communisten als Chavez en Maduro lijken het belang in te zien van goud. Chavez liet de goudvoorraad repatriëren om het veilig in eigen land te bewaren.

Maduro op zijn beurt bewaarde het tot de allerlaatste moment, maar ziet zich nu genoodzaakt om het toch te verkopen. Daarmee lijkt het einde in zicht voor het socialistische regime in Venezuela.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Beleggers zoeken toevlucht in goud: hoogste prijs sinds de zomer

De onrust op de financiële markten leidt tot een hernieuwde populariteit van goud onder beleggers. De prijs van de traditionele veilige haven in onzekere tijden liep maandag op naar het hoogste peil sinds juni vorig jaar.

De goudprijs steeg met ruim 2 procent tot 1200 dollar per troy ounce (31,1 gram). De prijs van het edelmetaal zit al een tijd in de lift, nadat eind vorig jaar een voorlopig dieptepunt van 1050 dollar werd bereikt. Sinds de jaarwisseling werd goud al ruim 13 procent meer waard.