Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9231 tot 9235
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Buitenlandse investeerders willen miljarden in Nederlandse huurmarkt steken

Voor komend jaar hebben buitenlandse investeerders naar verwachting 3 miljard euro klaarliggen voor investeringen in Nederlandse huurwoningen.

Dit meldt Capital Value, een adviesbureau in de woningmarkt, op basis van een onderzoek onder ruim vijftig internationale investeerders die actief op zoek zijn naar investeringen.  

Volgens Capital Value is één van de opvallende resultaten dat er een toenemende interesse is in nieuwbouwontwikkelingen. Dit zou veroorzaakt worden door een gebrek aan bestaande woningportefeuilles waarin geïnvesteerd kan worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Beduidend meer woningen gekocht in 2015

De notarissen in België hebben vorig jaar 6,4 procent meer woningen verkocht dan in 2014. Het is het zevende jaar op rij dat het aantal vastgoedtransacties toeneemt. Dat blijkt vandaag uit de Notarisbarometer voor 2015 van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

'Handelsmissie naar Cuba heeft zijn waarde bewezen'

De handelsmissie naar Cuba heeft zijn waarde bewezen. Bijna tachtig bedrijven reisden mee en de eerste contracten zijn getekend. 

Zo gaat Unilever een cosmeticafabriek bouwen en levert IHC een schip voor kustbescherming.

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zegt verder tevreden te zijn over de eerste resultaten. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

China importeert recordhoeveelheid olie

China heeft vorig jaar, alle berichten over een afkoelende economie ten spijt, een recordhoeveelheid olie geïmporteerd. 

Peking greep de op jaarbasis fors gedaalde olieprijs aan om (nood)voorraden aan te vullen en versoepelde ook de importregels voor private raffinaderijen.

De import steeg ten opzichte van 2014 met 8,8 procent tot 334 miljoen ton. Dat vertaalt zich in 6,7 miljoen vaten per dag, zo maakte de Chinese douane woensdag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Olieprijs dook kort onder 30 dollar per vat

De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie heeft dinsdag kortstondig onder de 30 dollar gestaan. Sinds eind 2003 was olie op de termijnmarkt niet zo goedkoop.

De dip die de olieprijs tot een tussentijds dieptepunt van 29,93 dollar per vat bracht, van was van korte duur.

Rond 21.00 uur was de prijs alweer opgelopen tot 30,67 dollar per vat van 159 liter.