Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 9236 tot 9240
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Russische roebel naar nieuw dieptepunt

De economie van Rusland is erg afhankelijk van de export van grondstoffen als olie en gas. Dat blijkt ook als we de waardedaling van de roebel afzetten tegen de olieprijs. In twee jaar tijd daalde de prijs van een vat Brent olie van $110 naar minder dan $30, maar tegelijkertijd is de waarde van de roebel meer dan gehalveerd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Olieprijs crasht, krijgt Mike Maloney gelijk?

Mike Maloney voorspelde in 2010 dat de olieprijs in het geweld van een grote deflatoire crisis naar $10 per vat zou kunnen dalen. In een presentatie voor Russische bankiers legde hij uit dat de financiële crisis van 2008 nog maar het begin was van een veel grotere deflatoire crisis die vroeg of laat zou toeslaan. Is 2016 het jaar waarin de verwachtingen van Mike Maloney uitkomen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Roubini: nog geen herhaling van 2008, maar centrale banken moeten snel ingrijpen

De timing van het World Economic Forum in Davos had bijna niet beter kunnen zijn. Of slechter, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Met de onrust op de financiële markten krijgen beleggers een stroom real-time commentaren van topeconomen voorgeschoteld. De waarschuwingen zijn niet van de lucht.

De bekende columnist Henry Blodget van Business Insider sprak in Zwitserland met econoom Nouriel Roubini, na 2008 beter bekend als ‘Dr. Doom’. Opmerkelijk is dat Roubini minder pessimistisch is dan je zou verwachten na de beurspaniek en de groeiende zorgen over een recessie in de VS. Roubini:

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Olieprijzen blijven maar dalen

Ook vandaag gaan de olieprijzen verder naar beneden. Er zijn dan wel geen nieuwe meerjarige diepterecords te noteren, de koersen zakten wel ten opzichte van de slotstanden gisteren. De lage olieprijs is een van de factoren die momenteel de beurzen in hun greep houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Duizenden banen weg bij uitgeverij Pearson

De Britse uitgeverij Pearson schrapt de komende twee jaar zo'n 4000 banen. Een op de tien werknemers verliest zijn of haar baan. 

Dat moet helpen de kosten structureel met 350 miljoen pond (455 miljoen euro) te verlagen. De kosten van de ingreep bedragen naar schatting 320 miljoen pond.

Pearson verkocht afgelopen jaar de zakenkrant Financial Times en een belang in opinieblad Economist. De uitgever wil zich toeleggen op de verkoop van schoolboeken en ander lesmateriaal. De resultaten over het afgelopen boekjaar vallen evenwel tegen, waarschuwde het bedrijf donderdag.