Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 9236 tot 9240
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Kernproef met waterstofbom door Noord-Korea, VN-Veiligheidsraad bijeen

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het land heeft deze week vermoedelijk een kernproef gedaan met een waterstofbom. Foto EPA

Noord-Korea heeft op de staatstelevisie bevestigd dat het woensdagochtend (lokale tijd) een kernproef heeft uitgevoerd.

Het land sprak van een geslaagde test met een waterstofbom, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Er waren al sterke vermoedens van onder meer Zuid-Korea, Japan en het Chinese aardbevingscentrum dat het om een atoomproef ging. Daarbij werd verwezen naar de aardbeving met een kracht van 5,1, die gemeten werd in het noordoosten van Noord-Korea en volgens specialisten ,,kunstmatig” was. De beving vond plaats vlakbij het testgebied Punggye-ri, waar eerder kernproeven zijn uitgevoerd. De laatste nucleaire test was in 2013.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Wat als ik vóór mijn pensioen wil stoppen met werken?

Nu de overheid met man en macht tegen de toenemende vergrijzing strijdt, lijkt een zo lang mogelijke loopbaan een beetje de Heilige Graal van de arbeidsmarkt. Niet tof als je overweegt vroeger te stoppen met werken, want met enkele nieuwe maatregelen maakte de regering dat moeilijker en ongunstiger. Maar... niet helemaal onmogelijk. Dit is wat je moet weten als je overweegt om vóór de wettelijke pensioenleeftijd uit het arbeidsleven te stappen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

Een CEO verdient goed zijn brood, zoveel is duidelijk. Maar er zijn ook tal van andere jobs waarmee je een flinke duit kunt verdienen. Dit is de top 10 van de best betaalde beroepen in België.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Obama in 2015 verantwoordelijk voor 50 procent van wereldwijde wapenhandel

President Barrack Obama trok het niet meer. Gisteren moest hij een traantje wegpinken in een relaas dat de boodschap met zich meedroeg dat het moeilijker moet worden om wapens te kopen in Amerika. De gedachte dat een onschuldig kind doodgeschoten kan worden werd de Nobelprijs winnaar voor de vrede teveel.

Het geeft een tegenstrijdig beeld. Afgelopen jaar was de VS veruit het meest actief in wereldwijde wapenhandel. Buitenlandse verkoop van wapens door de VS steeg in 2015 met bijna $10 miljard ten opzichte van 2014. Een stijging van 35 procent.

Was de wapenomzet voor de VS in 2014 nog $26.7 miljard, vorig jaar werd er voor 36,2 miljard aan wapens verkocht. Voornamelijk Qatar, Saoedi-Arabië en Zuid-Korea waren de afnemers. Vooral deals met deze landen zorgden er voor dat de VS de grootste wapenleverancier van de wereld is en daarmee meer dan 50 procent van de markt in handen heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

“Onrust Saoedi-Arabië is de lont in het olie-kruitvat”

2016 gaat direct onrustig van start. Saoedi-Arabië executeert 47 gevangenen, waaronder de prominente sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr. Dat komt de bondgenoot van de VS niet alleen op verontwaardigde reacties uit het Westen te staan, maar bovenal op woede van het sjiitische Iran. En van de 15% sjiitische minderheid in Saoedi-Arabië. Die woont overwegend in het oosten van het land, vlakbij het zenuwcentrum van de olie-industrie. En dat betekent grote risico’s voor de energievoorziening, aldus commentator Ambrose Evans-Pritchard.