Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 9241 tot 9245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Man wil geld van rekening halen, bankdirecteur belt politie

Dat banken moeilijk doen als je grote sommen geld van je rekening wil halen dat is bekend. Maar met een beetje pech wordt je er zelfs voor gearresteerd!

Banken zien niet graag dat je je geld van je rekening haalt. Ons ‘modern’ financieel systeem is zo georganiseerd dat maar een fractie van het spaargeld effectief in het bezit is van de bank. De rest is uitgeleend.

Cash geld is ook al zeldzaam, slechts een 10% van al het geld bestaat in de vorm van munten en bankbiljetten. De overige 90% bestaat enkel als een nummertje in een computerdatabase.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

ICBC neemt enorme goudkluis Londen in gebruik

ICBC, de grootste bank van China, gaat in Londen een goudkluis met een capaciteit van 1.500 ton huren. Dat schrijft Reuters op basis van vier verschillende bronnen in de goudmarkt. De Chinese bank wil een grotere rol spelen in de goudmarkt van Londen, waar goudbanken als JP Morgan, HSBC, Bank of Nova Scotia, Barclays en UBS dagelijks voor miljoenen aan goudtransacties uitvoeren voor hun klanten

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Beleggen in Rusland?

2015 was een slecht jaar voor de opkomende landen. Het BRIC-kwartet presteerde bijzonder ondermaats, er werden zelfs BRIC-fondsen opgedoekt omwille van de tegenvallende rendementen. De forse daling binnen de opkomende markten zorgt wel voor een interessant plaatje, zo raadt Société Générale aan om posities uit te breiden in deze markten.

Société Générale past hiermee een simpele maar efficiënte beurswijsheid toe, ‘buy low, sell high’. De Franse zakenbank is ervan overtuigd dat de opkomende landen een herstelbeweging zullen inzetten, met Rusland als koploper.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Documentaire: World Order

In de documentaire ‘World Order’ zie je vanuit een Russisch perspectief hoe de wereld na de Tweede Wereldoorlog veranderde. Er kwam een nieuwe wereldorde, één die steeds meer gedomineerd zou worden door de Verenigde Staten. Aan het woord komen de Russische president Vladimir Poetin, documentairemaker Oliver Stone, Wikileaks oprichter Julian Assange en tal van andere kenners.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Ruwe olie in India goedkoper dan mineraalwater

Ruwe olie is in India officieel goedkoper geworden dan mineraalwater. Een vat olie voor de Indiase markt kost nu 29,24 dollar, of omgerekend 17 eurocent per liter, zo berekende de Indiase nieuwszender NDTV. Een goedkope literfles mineraalwater in de winkel of op straat kost 15 roepie of 21 eurocent.