Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9246 tot 9250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Ophef in de oliesector: beursgang van Saoedische oliegigant?

De economische publicaties stonden er vorige week vol van: de potentiële beursgang van Saudi Aramco, het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Maar wat is hype en wat mogen we echt verwachten?

Saudi Aramco is de grootste oliemaatschappij ter wereld. Op zijn eentje pompt het meer dan 10% van alle olie op wereldwijd: zo’n 10 miljoen vaten per dag!

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Column Kees de Kort | Spiraal van verdriet

Faillissementen liggen op de loer in de oliesector, nu de olieprijs is gedaald naar 30 euro. En dat zijn niet alleen maar de oliebedrijven, waarschuwt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Vooral schaliegasbedrijven die gefinancierd zijn met veel geleend geld staan 'op het punt van kiepen'. En de vraag is: wie gaat die verliezen dragen?

De spiraal van verdriet begint zo langzaam aan bedenkelijke vormen aan te nemen, meent De Kort. "Ook de kolenindustrie in de VS lijdt, en wat betekent dat voor de werknemers? Kunnen ze aan ander werk komen? In de aluminium, kolen, ijzererts en koper zijn de prijsdalingen minstens net zo groot. En ook daar komen allerlei bedrijven in de problemen, met te veel geleend geld en te grote verliezen. Dus: wat gebeurt er met het sentiment als we ineens worden geconfronteerd met: 'Rien ne va plus, het geld is niet meer van u!'."

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Zilverproductie VS duikt omlaag

De zilverproductie in de VS is drastisch aan het dalen. De daling komt....

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Het meest vermadelijke "goedje"

‘Gold looses luster for third straight year as investors sell’. Dat stond op 31 december j.l. op Bloomberg te lezen. De schrijver was kennelijk vergeten dat de goudprijs zich al sinds september 2011 in een neerwaartse spiraal bevindt en bepaald niet omdat beleggers verkopen! Voorts werd gemeld dat het goud zich sinds het jaar 2000 in de langste glijvlucht beweegt. Ook dat is niet juist want de langste glijvlucht deed zich voor na het hoogtepunt van $856 in januari 1980 en duurde tot het jaar 2000 toen de goudprijs was teruggevallen tot het bedenkelijke niveau rond $250 gelijk aan een val van ruim 70%.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

BP schrapt nog eens vierduizend banen

Olieconcern BP gaat nog eens vierduizend banen schrappen. De alsmaar dalende olieprijs dwingt het concern de kosten verder te verlagen.

Dit heeft een woordvoerder van BP dinsdag gemeld aan persbureau Reuters.

Zo worden er de komende twee jaar zeshonderd banen geschrapt bij de activiteiten van BP in de Noordzee. Het grootste deel van deze banen verdwijnt dit jaar.