Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 926 tot 930
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

The Good, the Bad and the Ugly: De toestand van de wereld is zorgwekkend

Met excuses aan wijlen Sergio Leone, zou ik de huidige toestand in de wereld willen omschrijven in drie categorieën: the good, the bad and the ugly, schrijft Stephen M. Walt, die Internationale Relaties doceert aan de universiteit van Harvard, in een opiniestuk op Foreign Policy:

“Op dit moment is bezorgdheid geboden. Ik zeg niet dat we aan de vooravond van een grote oorlog staan, of een globale confrontatie tussen grootmachten. Maar brandbaar materiaal stapelt zich op en het is erg moeilijk om veel vertrouwen te hebben in het leiderschap van vele belangrijke landen (inclusief de VS)”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Waarom berichten onze media niet over deze belangrijke handelsoorlog?

Als ik oorlog zeg, dan zegt u wellicht Syrië. Als ik handelsoorlog zeg, dan zegt u wellicht Rusland en de EU. Maar weet u dat er nog een veel grotere handelsoorlog wordt uitgevochten?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Rusland breidt greep op de Europese gasmarkt gevoelig uit

Opmerkelijk bericht: volgens Russische media zou het Russische LNG-bedrijf Yamal aan de haal gaan met een Spaans monstercontract. Concreet zou dat betekenen dat vanaf mei 2018 zo’n 12% van de Spaanse gasconsumptie van Russische oorsprong is.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Trump ruilt China in voor India

De wittebroodsweken tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping lijken over, nu binnen het Witte Huis een koersverandering in de maak is. Dat zou een gevolg zijn van het feit dat Trump zijn geduld met Beijing heeft verloren en hij nu op India mikt, traditioneel een grote rivaal van China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Derde wereldoorlog mogelijkheid volgens Jack Ma

Jack Ma, de rijkste man van Azië, denkt dat nieuwe technologieën meer dan een bedreiging voor onze banen kunnen zijn. Zo zou AI voor een nieuwe wereldoorlog kunnen zorgen.