Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 9251 tot 9255
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Financiële instellingen hebben het meer dan moeilijk

De scherpe daling van het aandeel Deutsche Bank, dat woensdag een laagterecord wist te zetten, is dramatisch. En terwijl de koers van het aandeel instort, schieten de risicopremies voor de grootste bank van Duitsland omhoog.

In de donkere dagen van de financiële crisis was de markt voor credit default swaps één van de belangrijkste barometers om stress op de markten te meten. De CDS is een soort verzekering tegen de ineenstorting van bedrijfsobligaties en andere activa. In 2008 en 2009 werd het een echte rage.

Met westerse bankaandelen in vrije val gebeurt dat nu weer. Voor Deutsche Bank zijn de dagen van de grote crisis wedergekeerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Goudprijs stijgt na gemengde banencijfers VS

Goud ging gisteren wederom hoger in een erg volatiele handel. Het sloot op zijn hoogste punt in zeker 3 maanden tijd. Een gemengd Amerikaans banenrapport zorgde voor de nodige twijfel bij beleggers of de Fed de rente daadwerkelijk gaat verhogen dit jaar.

Het edelmetaal kende – door deze twijfel – deze week zijn sterkste wekelijkse prestatie op meer dan een jaar tijd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Iran neemt afscheid van petrodollar en wil olie in euro

Iran heeft besloten voortaan alleen maar euro’s te accepteren in ruil voor haar olie. Dat geldt dus niet alleen voor de nieuwe contracten die Iran gesloten heeft sinds het opheffen van de sancties, maar ook voor oude contracten en de nog openstaande rekeningen die door de sancties tegen het Iraanse banksysteem niet betaald konden worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Morgan Stanley: “Overaanbod olie is nog niet voorbij”

Zakenbank Morgan Stanley heeft zich verdiept in de oliesector. De reden dat het team van Morgan Stanley zo diep in deze sector is gedoken, heeft uiteraard voor een groot deel te maken met de beursdalingen binnen deze sector. Verschillende energieaandelen hebben de afgelopen maanden flink waarde moeten inleveren.

Adam Longson, van Morgan Stanley, heeft helaas slecht nieuws voor de beleggers die aandelen bezitten van energiebedrijven. Hij verwacht namelijk dat het overaanbod ook dit jaar zal blijven bestaan. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat bij het normale scenario pas begin volgend jaar een einde zal komen aan het overaanbod.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

De Russische economie gaat door het stof

De afgelopen maanden zijn we geconfronteerd met het feit dat veel groeilanden te maken hebben met de nodige groeiproblemen. Kijk bijvoorbeeld maar naar landen als Brazilië en China. De Braziliaanse en Chinese economie zijn op dit moment in een groeivertraging terecht gekomen en het is nog maar de vraag hoe beide landen hier uit gaan komen.

Ook de Russische economie is de afgelopen jaren hard geraakt. Uiteraard is dit voor een deel toe te schrijven aan de sancties die Europa en Amerika aan Rusland hebben opgelegd. Deze sancties hebben het economische verkeer van en naar Rusland voor een groot deel belemmerd.