Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9251 tot 9255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

7 geld tips voor jongeren voor 2016

Na hét feestje van het jaar (oudejaarsavond) volgt dikwijls de kater van het nieuwe jaar en soms ook een financiële kater. Op 1 januari worden er dikwijls voornemens gemaakt. Wat men dikwijls over het hoofd ziet, is het voornemen om beter om te gaan met uw geld.

We hebben 7 geld tips op een rijtje gezet waardoor jongeren in 2016 veel meer plezier zullen beleven met hun geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Dit is de slechtst presterende commodity van 2015

Een obscuur metaal dat gebruikt wordt om staal te maken, is de slechts presterende commodity van 2015. Met dank aan China en de kopermijnbouw.

Prijzen voor molybdeniet zijn dit jaar met 49 procent gedaald. Dat is de grootste keldering van alle 79 commodities die door Bloomberg worden geanalyseerd.

Eén van de oorzaken van deze dramatische val, is de dalende vraag vanuit de Chinese staalindustrie. Tevens kampt de sector met enorme voorraadoverschotten, net zoals de ijzererts-industrie en de olie & gas-industrie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Column: Als niets meer werkt

Overheden en centrale banken zijn gek op inflatie. Het zorgt ervoor dat prijzen stijgen en dat brengt voor hen vele voordelen met zich mee. Maar ondanks de vele stimuleringsprogramma’s lijken centrale banken er maar niet in te slagen de consumptieprijsindex te doen stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Oliekoning Andurand: olieprijs naar $ 30, mogelijk $ 25

Aan meningen tegenwoordig geen gebrek. Maar kenners die zinnige uitspraken doen en ook nog eens consistent gelijk krijgen met voorspellingen, zien we nog steeds niet vaak.

Pierre Andurand verdient op dat vlak een plek op het erepodium. Niet alleen verdiende hij voor zijn beleggers met Andurand Capital, dat puur focust op oliehandel, 25% rendement in 2013 en 38% in 2014. Eerder pakte hij in 2008 met BlueGold Capital maar liefst 200%. Ook dit jaar voorzag hij de verdere daling van de olieprijs. Daarmee scoort hij tot medio december 8%, waar concurrenten als Andy Hall genadeloos onderuit gingen.

Zijn boodschap nu? Olie kan de komende maanden nog verder zakken. Hij kocht dan ook put-opties in zijn fonds. Andurand:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Sterke stijging huizenprijs november: nieuwe zeepbel in de maak?

De Europese Centrale Bank blijft voorlopig strooien met goedkoop geld. Lenen is spotgoedkoop en dat is terug te zien bij de ontwikkeling van huizenprijzen in Nederland. Gaat het inmiddels te hard? Dat lijkt bij nadere beschouwing nog mee te vallen.

Het gaat goed met de Nederlandse huizenmarkt. Je zou haast zeggen: iets té goed. Maandag meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat huizenprijzen in november 3,8 procent duurder waren, vergeleken dezelfde maand een jaar eerder: de grootste stijging in pakweg 7,5 jaar.