Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 9261 tot 9265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Goldman Sachs waarschuwt voor nóg lagere olieprijzen

Een nieuwe week, een nieuw dieptepunt in de oliemarkt. De prijs van Brent-olie staat maandagochtend op 36,17 dollar. Dat is het laagste niveau sinds het dieptepunt in 2008 op 36,20 dollar. Na zo’n laagterecord zou men wellicht verwachten dat het niet veel lager meer kan. Goldman Sachs denkt daar echter anders over.

De zakenbank verwacht nog altijd dat de olieprijs zal dalen naar 20 dollar per vat. Dat bedrag is gelijk aan de breakeven cash-kosten voor Amerikaanse schalie-olie bedrijven met hoge productiekosten. Indien de prijs onder dat niveau terecht komt, dan zullen schalie-bedrijven hun productie moeten beperken om verliezen te voorkomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Toshiba schrapt duizenden jobs en verwacht miljardenverlies

De Japanse technologiereus Toshiba verwacht in het lopende boekjaar, dat tot eind maart loopt, een recordverlies van 550 miljard yen (4,2 miljard euro). Dat verlies komt er onder meer door een herstructurering ten gevolge van het boekhoudschandaal, waarbij de cijfers jarenlang opgepompt bleken. Duizenden banen zullen verdwijnen, zo meldde het bedrijf vandaag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Noordzee-olie het goedkoopst in elf jaar

De prijzen voor het zwarte goud blijven hun reis richting de bodem voortzetten. Een vat (159 liter) Brentolie uit de Noordzee voor levering in februari daalde vanochtend met 71 cent tot 36,17 dollar. Dat is het laagste peil sinds juli 2004.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Grootste stijging huizenprijzen in 7,5 jaar

Bestaande koopwoningen waren in november 3,8 procent duurder dan een jaar eerder. Het is de grootste prijsstijging op jaarbasis in 7,5 jaar.

Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster maandag.

Sinds de zomer van 2013 is er sprake van een licht stijgende trend in de prijzen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Goudreserves Rusland stijgen richting 1400 ton

De Russen hebben in november weer een flinke hoeveelheid goud opgekocht. Dit jaar kocht de Centrale Bank Rusland meer dan...