Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 9261 tot 9265
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Beleggers zoeken toevlucht in goud: hoogste prijs sinds de zomer

De onrust op de financiële markten leidt tot een hernieuwde populariteit van goud onder beleggers. De prijs van de traditionele veilige haven in onzekere tijden liep maandag op naar het hoogste peil sinds juni vorig jaar.

De goudprijs steeg met ruim 2 procent tot 1200 dollar per troy ounce (31,1 gram). De prijs van het edelmetaal zit al een tijd in de lift, nadat eind vorig jaar een voorlopig dieptepunt van 1050 dollar werd bereikt. Sinds de jaarwisseling werd goud al ruim 13 procent meer waard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Wisselkoers RUB/USD gemanipuleerd door computervirus

Hackers zijn erin geslaagd om door de verdedigingslinies te breken van een Russische lokale bank. Hierbij zou specifiek de ratio tussen de roebel en de dollar gemanipuleerd zijn met bijna 15% in slechts enkele minuten. Dit schokkende nieuws maakt een beveiligingsbedrijf uit Moskou bekend na gecontacteerd geweest te zijn om de aanval te onderzoeken.

Russischtalige hackers zouden een virus, genaamd Corkow Trojan, losgelaten hebben op de Kazakse Energobank. Er is maar liefst 500 miljoen USD aan orders “geïnvesteerd” zijn waarbij vervolgens de wisselkoersen gemanipuleerd zouden zijn. Door de grootte van de aanval werd de Russische centrale bank gedwongen om een onderzoek in te stellen waarbij er tot op heden geen individuen konden getraceerd worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

De twee grootste EU banken sinds 2007…

Het jaar 2016 is dramatisch begonnen voor de meeste zakenbanken. Sinds het begin van het jaar staan de meeste aandelen onder druk, maar de zakenbankaandelen vallen daarbij in negatieve zin op. Afgelopen week werd bekend dat Deutsche Bank en Credit Suisse ook moeite hebben om de verwachtingen van de analisten te verslaan. Beide aandelen werden massaal gedumpt op de Europese beurzen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe het koersverloop van de twee grootste banken van Europa er uitziet sinds 2007. Het is duidelijk dat Deutsche Bank en Credit Suisse de financiële crisis nog niet achter zich hebben kunnen laten. Terwijl de meeste aandelen bewegen boven de niveaus van voor de financiële crisis, bevinden deze twee aandelen zich nog steeds binnen een dalende trend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Beurs van Athene sluit op laagste niveau in kwarteeuw

De beurs van Athene heeft de handel vandaag afgesloten met een verlies van 7,87 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Op zijn 24e maakte Tony Robbins (self-made miljonair) zijn beste beslissing ooit

Het financiële leven van Tony Robbins kende al zijn ups en downs. Hij weet nog wat het is om diep in de schulden te zitten en rond te lopen met het laatste briefje van $ 20. Maar hij weet ook wat het is om rond te reizen in zijn eigen privéjet. De beste beslissing die hij ooit nam, deed hij tijdens zijn 24e levensjaar.

Van zero to hero past perfect bij Tony Robbins. Hij bouwde eigenhandig zijn fortuin ter waarde van $440 miljoen op . Nu coacht hij sommige van de rijkste personen ter wereld. De beste beslissing die hij ooit nam en het beste advies dat hij jongeren kan geven is: