Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 9266 tot 9270
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

"Finland had euro nooit moeten invoeren"

Finland had zich nooit bij de euro moeten aansluiten, zo maakte de minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini, deze week bekend. De economie van het land krimpt al drie jaar op rij en wil graag de munt devalueren, maar dat is binnen de eurozone niet mogelijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Hoe groot is de kans op een Brexit?

De afgelopen jaren is er voornamelijk gesproken over een mogelijke Grexit. Maar, dit jaar zijn we er ook achter gekomen dat ook veel andere Europese landen ontevreden zijn over de gang van zaken binnen de Europese Unie. Zo rommelt het bijvoorbeeld op dit moment in Spanje, en ook Groot Brittannië lijkt te twijfelen over de kansen die de Europese Unie te bieden heeft.

Een rondvraag van Credit Suisse maakt duidelijk dat de Britten op dit moment even niet weten wat ze moeten denken van een mogelijke uittreding van Groot Brittannië uit de Europese Unie. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de meerderheid nog steeds in de EU wil blijven, maar de echte overtuiging ontbreekt hierbij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Nederlandse huizenprijzen door het dak

Het gaat goed met de Nederlandse huizenmarkt. Lenen is spotgoedkoop en dat is terug te zien bij de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dat huizenprijzen in november 3,8 procent duurder waren vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De grootste stijging in zeven jaar tijd.

In juni 2013 bereikten de huizenprijzen de bodem. Sindsdien zijn woningen 6,8 procent duurder geworden. Het gemiddelde prijsniveau in november ligt met 16,1 procent echter nog flink lager dan tijdens de piek van augustus 2008.

Het lijkt niet vreemd dat met de opleving van de economie er enig herstel tegenover staat. Maar er zijn enorme regionale verschillen tussen huizenprijzen. Zo zijn er nog steeds krimpregio’s, maar in plaatsen als Amsterdam en Utrecht schieten de prijzen weer omhoog tot ongekende hoogten. Zo wordt in Amsterdam 37 procent van de huizen boven de vraagprijs verkocht en in sommige buurten is dat bijna 70 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Portugese belastingbetaler moet opnieuw een bank redden

n Portugal is de noodlijdende bank Banif voor 150 miljoen euro verkocht aan Santander-dochter Totta. Tegelijkertijd moest de Portugese overheid 2,2 miljard euro bijpassen om een faillissement te vermijden. Schandalig dat het opnieuw de belastingbetaler is die de rekening gepresenteerd krijgt, schrijft de lokale Jornal de Negócios:

"Jawel beste lezers, u leest het goed: de overheid heeft flink mogen bijleggen om de bank te kunnen verkopen. Om precies te zijn exact 2,3 miljard euro als we de 150 miljoen die Santander voor Banif betaalt van de overnamesom aftrekken. Dan is er nog eens 746 miljoen in de vorm van leningen en 825 miljoen in cashinjecties die de bank al in 2013 van de staat kreeg. Dus in het geval van Banif komt 83,7% van de overnamesom - net als de obligaties - rechtstreeks uit de zakken van de belastingbetaler."

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Jane Goodall: er is genoeg, … maar niet voor onze levenstijl

Het is een mooie kerstboodschap.

De oude, wijze biologe Jane Goodall legt uit wat we kunnen doen om het leven op aarde in stand te houden.