Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 9286 tot 9290
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Islamitische Staat (IS) onderhoudt volledige spooklegers

Het zelfuitgeroepen kalifaat van de Islamitische Staat wordt van binnenin gesaboteerd door strijders die machtsposities bekleden binnen de militaire structuur van de terreurgroep en soldij claimen voor soldaten die er gewoonweg niet zijn. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen die het kalifaat wisten te ontvluchten.

Het gebruik is niet nieuw in de regio. Amper een jaar geleden meldde het Iraakse leger dat het 50.000 soldaten op de loonlijst had staan die wekelijks soldij claimden zonder daadwerkelijk in het leger te dienen.

Volgens een bron kan een commandant van de IS de administratieve leiding makkelijk om lonen voor 250 strijders vragen, terwijl hij amper 150 man onder zijn hoede heeft. Eens de leiding van de terreurgroep lucht kreeg van de fraude stuurde ze administratieve krachten naar het front om de lonen rechtstreeks uit te betalen. Tot ook deze krachten mee in de combine stapten en hun deel van de koek opeisten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

The Bitcoin report #29: Interview met Trace Mayer

Deze week in The Bitcoin Report een interview met Bitcoin Journalist en investeerder Trace Mayer.

Trace is een van de eerste investeerders in o.a Bitpay en Kraken, en heeft aan de wieg gestaan van de Bitcoin revolutie.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Gazprombank ziet een sterk 2016 voor palladium

Gazprombank ziet goede vooruitzichten voor nikkel en palladium in een recent rapport over Norilsk Nickel, de grondstofreus uit Rusland.

Ondanks de sterke daling in de prijzen van nagenoeg alle grondstoffen, ziet Gazprombank de vraag naar nikkel in 2016 met 3,5% stijgen, terwijl de mijnbouwproductie met een groei van 1,7% achterblijft. Hoewel het metaal een klein tekort zal laten zien verwacht de bank geen significante stijging in de prijs van nikkel.

Gazprombank analyseert vervolgens het effect van het Volkswagen schandaal op de vraag naar platina, hoofdbestanddeel van katalysatoren voor dieselmotoren, en ziet een negatief effect van maximaal 37.000 oz platina. Dit is een te verwaarlozen hoeveelheid. Er zijn geen tekorten te verwachten in platina het komende jaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Zwitserland legt beperking op aan contant geld

Met ingang van volgend jaar legt de regering van Zwitserland een maximum op aan het bedrag dat je in contanten mag betalen. De maatregel zal alleen de meest vermogende mensen raken, want de limiet is vastgesteld op 100.000 Zwitserse franc (ongeveer €92.300). De maatregel is officieel bedoeld om witwassen tegen te gaan en om te voorkomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Tip: Radar over hypotheken en de huizenmarkt

Het televisieprogramma Radar gaat in twee afleveringen aandacht besteden aan lenende Nederlander. Wereldwijd zijn er maar weinig landen waar men in verhouding tot het inkomen zoveel geld leent voor een huis als in Nederland, met als gevolg dat de huizenprijzen in ons land hoog zijn en door stimulerend beleid van de overheid ook hoog blijven.