Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 9296 tot 9300
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Roebel keldert verder achter de olieprijs aan

De Russische president Vladimir Poetin tijdens een persconferentie in Moskou. De Russische roebel blijft maar in waarde dalen nu de olieprijzen onder druk staan. Foto EPA

De Russische roebel daalde woensdag tot de laagste stand ten opzichte van de Amerikaanse dollar ooit. Dat is vooral te wijten aan de prijsdaling van olie, de voornaamste inkomstenbron van Rusland, met ruim 40 procent in de afgelopen 12 maanden.

Aan het begin van de middag gingen er 80,15 roebels in 1 dollar en het eind van de waardedaling lijkt nog niet in zicht. ,,Zodra marktpartijen zich realiseren dat de olieprijzen geruime tijd laag zullen zijn, komt de roebel verder onder druk”, zei een handelaar in Moskou.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Column Kees de Kort | Al vijftien jaar gelijk, in alles

De Canadese econoom William White voorspelt niet veel goeds voor economie. We staan er slechter voor dan voor de crisis en er gaan nog heel wat bedrijven failliet, als we White mogen geloven.

De Kort kan zich vinden in het pessimisme van White: "Het is een held en hij heeft al vijftien jaar gelijk, in alles." White zegt dat de situatie op de financiële markt nu slechter is dan in 2007. "Dat komt met name doordat er extreem veel meer schulden zijn dan in 2007 en het feit dat de centrale banken en andere autoriteiten niet zo heel veel meer kunnen doen. Want als de rente minimaal is, kan die niet nog meer verlaagd worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

IMF:"Vluchtelingen brengen economische groei"

De toestroom van vluchtelingen uit Syrië naar Europa zal op korte termijn tot een gematigde toename van de economische groei leiden. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds in een nieuwe studie. "Dit effect is geconcentreerd in de belangrijkste ontvangstlanden Oostenrijk, Duitsland en Zweden", luidt het.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Prijsdaling olie duwt roebel naar laagste dollarwaarde ooit

De Russische roebel daalde woensdag tot de laagste stand ten opzichte van de Amerikaanse dollar ooit. Dat is vooral te wijten aan de prijsdaling van olie, de voornaamste inkomstenbron van Rusland, met ruim 40 procent in de afgelopen twaalf maanden.

Aan het begin van de middag gingen er 80,15 roebels in 1 dollar en het eind van de waardedaling lijkt nog niet in zicht. "Zodra marktpartijen zich realiseren dat de olieprijzen geruime tijd laag zullen zijn, komt de roebel verder onder druk", zei een handelaar in Moskou.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Beleggers verkopen massaal aandelen, maar IMF stelt dat markt overdreven reageert

Het is dit jaar nog geen feest op de wereldwijde aandelenmarkten. Integendeel, de schermen kleuren rood en beleggers krijgen klap na klap te verwerken. Hoogste tijd dus om beleggers gerust te stellen. Maurice Obstfeld, topeconoom van het IMF, deed deze week een poging tijdens een persconferentie in Davos.

“Ik overdrijf niet als ik zeg dat beleggers wel erg sterk reageren op ieder tegenvallend nieuwsbericht, wanneer risicoaversie in de markt heerst,” zo constateerde Obstfeld tijdens de persconferentie van het IMF.