Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 9296 tot 9300
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Jawel, de signalen kleuren steeds "roder"

Zelden zien we een dalende beurstrend tegen het eind van het jaar. Sterker, om welke reden dan ook neigt de beurs doorgaans juist tot een stijging. Dus moet er welhaast iets bijzonders aan de hand zijn duidend op onraad? Jawel, de signalen kleuren steeds “roder”.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Dit is hét signaal om NU zilveraandelen te kopen

De zilverproductie in de Verenigde Staten daalde afgelopen september (laatst gekende data) met 20% ten opzichte van vorig jaar. In september werd slechts 82,6 ton zilver gemijnd ten opzichte van 103 ton in dezelfde maand in 2014. En dit is geen eenmalige gebeurtenis als we naar de trend van de laatste maanden kijken.

Begin 2014 lag de zilverproductie in de Verenigde Staten nog hoger dan vorig jaar. Maar sinds april keerde de trend. Sterker nog, vorig jaar nam de productie fors toe in de tweede jaarhelft terwijl dit jaar de productie fors afneemt. Dit kan niet anders dan voor een hogere zilverprijs zorgen in de toekomst.

En dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren met de zilveraandelen.

Zilver wordt voornamelijk gemijnd als een bijproduct van andere grondstoffen als goud, maar ook bij zink, ijzer, koper, … De grote malaise op de grondstoffenmarkt zorgt ervoor dat grote mijnbouwers hun productie van industriële metalen fors terugschroeven. Dit heeft uiteraard ook zijn impact op de productie van het kleine broertje van goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Olieprijs bereikt laagste peil sinds 2004

De olieprijs ging maandagochtend verder onderuit. De prijs van Brentolie bereikte daarbij kortstondig het laagste niveau sinds 2004.

Brent, de maatstaf voor olie uit onder meer Europa en het Midden-Oosten, zakte maandagochtend tot 36,05 dollar per vat. Dat is de laagste prijs sinds medio 2004.

Na dat dieptepunt krabbelde de prijs weer wat op, naar 36,60 dollar per vat. Daarmee was olie bijna 1 procent goedkoper dan voor het weekeinde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Goldman Sachs waarschuwt voor nóg lagere olieprijzen

Een nieuwe week, een nieuw dieptepunt in de oliemarkt. De prijs van Brent-olie staat maandagochtend op 36,17 dollar. Dat is het laagste niveau sinds het dieptepunt in 2008 op 36,20 dollar. Na zo’n laagterecord zou men wellicht verwachten dat het niet veel lager meer kan. Goldman Sachs denkt daar echter anders over.

De zakenbank verwacht nog altijd dat de olieprijs zal dalen naar 20 dollar per vat. Dat bedrag is gelijk aan de breakeven cash-kosten voor Amerikaanse schalie-olie bedrijven met hoge productiekosten. Indien de prijs onder dat niveau terecht komt, dan zullen schalie-bedrijven hun productie moeten beperken om verliezen te voorkomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Toshiba schrapt duizenden jobs en verwacht miljardenverlies

De Japanse technologiereus Toshiba verwacht in het lopende boekjaar, dat tot eind maart loopt, een recordverlies van 550 miljard yen (4,2 miljard euro). Dat verlies komt er onder meer door een herstructurering ten gevolge van het boekhoudschandaal, waarbij de cijfers jarenlang opgepompt bleken. Duizenden banen zullen verdwijnen, zo meldde het bedrijf vandaag.