Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Spaanse beurs en euro onder druk door referendum

Het is een onrustig weekend geweest in Spanje, meer bepaald in Catalonië. Daar werd op zondag een volksraadpleging gehouden voor de Catalaanse onafhankelijkheid maar dat ging niet zonder slag of stoot. Madrid droeg de politiediensten op om met geweld het referendum te dwarsbomen door kiezers niet toe te laten tot de stemloketten. Tevergeefs want 90 procent van de Catalaanse kiezers kozen voor de afsplitsing met Spanje.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

De game changer?

De wijze waarop ‘uncle’ Donald vriend en vijand tegen zich in het harnas weet te jagen zal hopelijk niet bijdragen tot een conflict met Noord-Korea, maar wel mede “de ammunitie” leveren tot het uiteindelijk breken van de macht van de V.S. sinds W.O. II. Dit “vooruitzicht” brengt ons opnieuw terug bij 15 augustus 1971 toen de dollar losgekoppeld moest worden van het goud en vervolgens in 1974 de zgn. petrodollar (olie tegen dollars) werd geïntroduceerd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Infographic: Alles in momenteel een bubbel

Iedereen kent de laatste economische bubbels maar al te goed. In 2000 was er de ‘dotcom’ bubbel, ofwel de internetbubbel en in 2007 werd het begin van de kredietcrisis in Amerika ingeluid door de subprime – bubbel, ofwel de Amerikaanse huizenbubbel. Waardoor overigens wereldwijd de huizenbubbel leegliep. Volgens Jared Dillian, econoom bij Mauldin Economics, is alles momenteel een bubbel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Japan neemt leiding in acceptatie Bitcoin

Met het wegvallen van China op de snel groeiende Bitcoinmarkt zijn anderen reeds volop de concurrentie aangegaan om deze leegte op te vullen. Voornamelijk Japan werkt zich hierbij op waarbij de autoriteiten het gebruik van de Bitcoin als munt ondersteunen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Mars volgende planeet om grondstoffen te ontginnen?

Opnieuw haalt Elon Musk de wereldpers deze week met aankondigingen omtrent zijn volgende toekomstplannen. Musk kennende waren deze opnieuw bijzonder ambitieus maar tegelijk ook haalbaar, dit in vergelijking met andere sciencefiction dromers.