Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zondag 13 augustus 2017

Dit is gewoon keihard liegen

Goed nieuws voor de Amerikanen, maar de Britten worden geconfronteerd met keiharde leugens, zegt macro-econoom Kees de Kort. Zou de Brexit eerst nog van alles opleveren, nu blijkt het alleen maar geld te kosten. Heel veel geld.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 12 augustus 2017

NAVO propaganda bij het NOS Journaal

Verbijsterende propaganda zagen we gisteravond in het NOS-journaal. Premier Rutte bezocht de Nederlandse militaire missie in Litouwen, bestaande uit zo’n 250 man en onderdeel van de NAVO-aanwezigheid van zo’n 1.000 man onder Duitse leiding. Een verklaring voor die aanwezigheid wordt gegeven in de vorm van de “Russische dreiging”.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 11 augustus 2017

Column: Bestrijding nepnieuws wordt censuur?

Een maand geleden schreef ik over de dreiging van censuur op het internet, waarbij grote technologiebedrijven als Google, Facebook en Twitter hun macht gebruiken om kritische informatie weg te houden bij het grotere publiek. Dat kan op een zeer geraffineerde wijze, bijvoorbeeld door artikelen en video’s op bepaalde websites zo goed als onvindbaar te maken.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 11 augustus 2017

Ligt het goud van de Federal Reserve er wel?

De Federal Reserve in New York bewaart naar eigen zeggen ongeveer 6.200 ton goud in haar kluis onder Manhattan, maar ligt dat goud er nog wel? En hoe weten we zeker dat er niet meerdere claims op het goud rusten? De Wall Street Journal deed een rondvraag onder verschillende goudkenners en constateerde dat er nog steeds veel vragen zijn over de tweede grootste goudkluis in de Verenigde Staten.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 11 augustus 2017

Zwitserse centrale bank heeft 84,3 miljard dollar in aandelen

De Zwitserse centrale bank heeft inmiddels een aandelenportefeuille van $84,3 miljard bij elkaar gekocht, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse toezichthouder en berekeningen van Bloomberg. Dat is een waardestijging van 5% ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de aandelenportefeuille van de centrale bank nog $80,3 miljard waard was.