Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 9301 tot 9305
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Duitsland houdt hoogste kredietstatus bij S&P

Duitsland behoudt bij kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) de allerhoogste kredietstatus AAA. Dat maakte S&P vrijdag bekend.

Ook loopt de grootste economie van Europa voorlopig geen risico dat de kredietwaardigheid zal worden verlaagd, want het vooruitzicht staat op stabiel. Volgens S&P heeft Duitsland een moderne, zeer brede en concurrende economie die in staat is grote economische en financiële schokken op te kunnen vangen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

11 redenen waarom Brazilië het nieuwe Griekenland wordt

... ... De afzettingsprocedure die tegen president Dilma Rousseff loopt is misschien de meest duidelijke exponent van de Braziliaanse malaise, maar de oorzaken liggen volgens The Economist veel dieper:

...

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Big Mac-index: euro is ondergewaardeerd ten opzichte van de dollar

De Big Mac-index van weekblad The Economist meet wereldwijde prijs- en valutaverschillen aan de hand van de befaamde standaardburger van McDonald’s. Wat blijkt? In de eurozone is een hamburger relatief goedkoop. En dat impliceert dat de euro ondergewaardeerd is ten opzichte van de dollar.

Weekblad The Economist lanceerde in 1986 de Big Mac-index. Die vergelijkt wereldwijd de prijzen van Big Mac’s op basis van actuele wisselkoersen.

Het idee achter de index is dat wisselkoersen lokale prijsverschillen van identieke producten op de iets langere termijn moeten gladstrijken. Dit heet de theorie van de koopkrachtpariteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

De 10 beste Geld Tips van self-made miljonair Tony Robbins

Geldexpert en coach van menig miljonair, President en atleet, Tony Robbins, kent beide kanten van de medaille: armoede én rijkdom. Robbins maakte ook al vele Jan met de Pet miljonair door zijn inspirerende boeken en seminars.

Tony Robbins spreekt over eigen ervaringen en over bewezen trajecten om miljonair te worden. Als er een persoon is waar je wel geld tips van kunt aannemen, dan is het Tony Robbins wel. Als geen ander kan hij op een eenvoudige manier uitleggen wat je moet doen om rijk te worden.

Dit zijn de 10 beste geld tips die Tony Robbins iedereen kan aanraden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Beurs haalt (even) opgelucht adem: 292.000 nieuwe banen in de VS in december

Eindelijk wat afleiding tussen de Chinese perikelen door: het laatste banenrapport in de VS laat zien dat de economie aldaar nog aardig op stoom is. Er kwamen 292.000 nieuwe banen bij. En dat is ruim boven de marktverwachting, die op 200.000 tot 230.000 nieuwe banen lag. En niet onbelangrijk, het US Department of Labor stelde cijfers van de afgelopen maanden ook fors opwaarts bij. Oktober valt 9.000 hoger uit en november maar liefst 41.000 hoger tot 252.000.

De werkloosheid bleef onveranderd op 5.0%. Hetzelfde geldt voor het uurloon, terwijl de verwachting op een stijging met 0,2% op maandbasis lag. Op jaarbasis stijgt het uurloon echter 2,5% tegen 2,3% in november, wat een 6-jaars hoogtepunt betekent.