Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 9311 tot 9315
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Nog meer olie op komst: exportbeperkingen olie vallen weg voor VS

Terwijl de olieprijzen dieper en dieper zakken komt er door een wetswijziging in de Verenigde Staten nog meer slecht nieuws voor de oliemarkten. Het wordt namelijk toegelaten om de Amerikaanse olie over de gehele wereld te exporteren. Enkel jammer dat er een groot overaanbod is op het moment welke de eerste jaren niet direct zal verdwijnen.

De overeenkomst handelt over het opheffen van een wet uit 1970 waardoor er een verbod was ingesteld op het verschepen van olie overzee. Door het opheffen van deze wet dreigt er echter een vloedgolf aan goedkope olie bij te komen in een reeds verzadigde markt met concurrenten uit de Perzische Golf, Rusland en Afrika.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Bitcoin (weer) de best presterende munteenheid van het jaar

We kwamen vandaag een interessante grafiek tegen. Deze grafiek toont een groot aantal munteenheden en de waarde stijging/daling in procenten van deze munten. Alle munten zijn gemeten tegen de Dollar en al snel zie je een eenzame hoge kolom links van de dollar staan en aan de rechterkant een heleboel lage. U snapt misschien al waar het heen gaat, die hoge kolom is de Bitcoin en (op 1 na) zijn alle andere de andere munteenheden. Kortom de Bitcoin is dit jaar weer de best presterende munt, afgezet tegen de Dollar. Net zoals in 2010, 2011, 2012 en 2014.

In ieder geval, dat meldt dit artikel op medium.com. Volgens de bovenstaande onderstaande tabel, afkomstig uit het artikel, zie je dus dat Bitcoin op eenzame hoogte staat met ongeveer 30 procent stijging dit jaar. Ik heb dit zelf nagerekend en ik kom ergens uit op 55% stijging vanaf het begin van het jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 december 2015

Venezuela: 'Maduro bereidt staatsgreep voor' (El País)

De Venezolaanse president Nicolas Maduro bereidt een staatsgreep voor. Dat meldt de Spaanse krant El País. De nummer twee in de regering Maduro,  Diosdado Cabello, heeft woensdag aangekondigd dat hij 'een parallel parlement' zal aanwijzen dat moet vermijden dat de socialistische verwezenlijkingen van de in 2013 overleden president Hugo Chavez verloren gaan.

Begin deze maand hadde de ‘chavistas’ die de regering Maduro leiden de parlementsverkiezingen verloren. De oppositie van Mesa de la Unidad Democratica (MUD) haalde zelfs een tweederde meederheid.

President Maduro heeft al bevestigd alle macht aan dit parallel parlement te willen toekennen, iets wat niet voorzien is in de Venezolaanse grondwet, merkt de Spaanse krant op.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

6 Parels van Poetin

In Rusland heeft de elfde jaarlijkse persconferentie van president Poetin plaatsgevonden. Een keer per jaar beantwoordt de Russische president traditioneel de vragen van de 1.400 aanwezige Russische en buitenlandse journalisten en het publiek.

De vragen zijn vaak scherp en vele van Poetins fans wijzen er op dat weinige andere wereldleiders de energie, durf en wil zouden hebben om 4 uur lang 'live' televisie te doorstaan

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Italië pompt 160 miljard euro in economie

De Italiaanse overheid trekt de komende vijf jaar 160 miljard euro uit om de derde economie van de eurozone structureel te laten groeien.

Het staatsinvesteringsfonds Cassa Depositi e Prestiti (CDP) heeft donderdag bekendgemaakt het geld aan te zullen trekken bij overheden en particuliere geldschieters in binnen- en buitenland.

Het vijfjarenplan stoelt op vier 'vectoren': steun bieden aan overheidsinstanties en lokale autoriteiten, het verbeteren van de infrastructuur, de ondersteuning van het bedrijfsleven en vastgoedontwikkeling.