Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 9316 tot 9320
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Europese beurzen duiken diep in het rood na Chinese malaise

Na een nieuwe duik van de Chinese beurzen, die opnieuw opgeschort zijn na een maximaal verlies van 7 procent, duikelen ook de Europese aandelenmarkten diep in het rood. De Bel20 verliest dik 2 procent, de Europese Stoxx50 zelfs 2,25 procent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

In deze valuta staat de goudprijs op recordhoogte…

De goudprijs is de laatste dagen behoorlijk gestegen, maar in euro’s en dollars staat de koers nog steeds een stuk lager dan het recordniveau van een aantal jaar geleden. Toch zijn er ook valuta waarin goud op dit moment nieuwe records neerzet...

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Zwitserland exporteerde in november veel goud naar Azië

India en Hong Kong hebben in november weer een enorme hoeveelheid goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. India importeerde in deze maand 81,5 ton goud, terwijl Hong Kong bijna 52,3 ton binnenhaalde. In totaal heeft Zwitserland dit jaar al meer dan 1.200 ton goud naar Azië geëxporteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Olieprijzen kelderen opnieuw, 30 dollar komt steeds dichterbij

De oliemarkt is het nieuwe jaar tumultueus gestart. Een ommekeer van de dalende trend uit 2015 is vooralsnog niet aan de orde. Sterker nog, de olieprijzen zijn in de eerste handelsweek van 2016 opnieuw fors gedaald.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond donderdag tussentijds bijna 5 procent in de min op 32,44 dollar. Brent-olie werd eveneens circa 5 procent goedkoper en kostte 32,61 dollar per vat. Daarmee stonden de prijzen op de laagste niveaus sinds 2003.

De prijsdaling wordt veroorzaak door het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Het voorraadoverschot in de markt werd woensdag onderstreept door de melding dat de benzinevoorraden in de VS nu tot het hoogste peil zijn gestegen sinds 1993.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Marc Faber: Financiële markten zullen crashen zoals de Titanic

Volgens Marc Faber zitten we in een kolossale activa inflatie sinds 1981 die slecht gaat aflopen. Deze bubbel staat op het punt om uiteen te spatten en er zijn maar weinig plaatsen die je bescherming bieden. Volgens Faber is het enige dat je nu nog kan redden de activa die fors ondergewaardeerd zijn.

In 1981 stond de tienjarige rente in de Verenigde Staten op 16%, nu is dat iets meer dan 2%. Dit is een gigantische stierenmarkt die al 35 jaar duurt. Maar naast obligaties stijgen ook aandelen en vastgoed al decennialang – globaal – door de immense kredietbubbel.