Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 9326 tot 9330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Gebruikt u deze 6 tips om miljonair te worden?

Het is 2015, de wereld heeft geld in overvloed. Het was nog nooit zo gemakkelijk als vandaag om miljonair te worden. En toch slagen er maar weinig mensen in. Hoe komt dat? En wat kunt u er aan doen?

Geld is zoals de zon, het discrimineert niemand. De zon geeft licht voor iedereen. Het geld is er ook voor iedereen, u moet het gewoon op de juiste manier aannemen. Iedereen kan miljonair worden, niemand wordt uitgesloten. U moet er wel in geloven, anders werkt het niet.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

Column Kees de Kort | Het probleem van de Fed: wanneer halen we dat lekkers weg?

De financiële markten konden lekker speculeren dankzij de lage rente. Maar nu de economie begint aan te trekken, ontkomt de Fed er niet meer aan de rente te verhogen.

De markt rekent erop dat de Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, voor het eerst in bijna tien jaar de rente gaat verhogen.

BNR's macro-econoom Kees de Kort: "In 2008 hebben we geleerd dat als de financiële markten echt in paniek raken, dat hele grote economische consequenties kan krijgen. Daar komt die crisis vandaan. Toen heeft de Fed besloten, met de ECB: we moeten toch rekening gaan houden met de financiële markten."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

ISIS maakt jacht op olievelden Libië

Het gebied dat in handen is van ISIS beperkt zich niet tot delen van Syrië en Irak, want ook in het noorden van Afrika is de terreurgroep aan een opmars bezig. Als deze beweging niet wordt tegengehouden is het slechts een kwestie van tijd voordat de olievelden in handen komen van Islamitische Staat, zo waarschuwde de Franse minister van Defensie.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

IS heeft voldoende geld om zijn oorlog nog 3 jaar verder te zetten

Het bombarderen van de olievelden die in handen zijn van de Islamitische Staat (IS) zal de terreurorganisatie niet beletten de financiering van haar jihadmachine verder te zetten. Dat blijkt uit schattingen van westerse veiligheidsdiensten. Verschillende officials en diplomaten denken dat zonder een grondoorlog te voeren, d.w.z. zonder de Islamitische Staat met grondtroepen te bekampen, de financiering van zijn 30,000 manschappen tellend leger niet direct in gevaar komt.

De Financial Times sprak met een aantal voormalige IS-commandovoerders en Syrische en Iraakse officials en die schatten dat IS financiële reserves heeft om zijn huidige militaire activiteiten nog drie jaar verder te zetten op eenzelfde niveau. Dat staat haaks op eerdere schattingen van de westerse veiligheidsdiensten die in oktober 2014 - toen de bombardementen op IS-doelwitten begonnen - dachten dat IS amper 12 maanden zou kunnen overleven. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 december 2015

2/3 van de wereld kan deze simpele financiële vragen niet oplossen. En u?

Onderstaande test bestaande uit simpele 5 vragen werd voorgelegd aan 150.000 mensen over 140 landen. De vragen gaan over begrippen als risico, inflatie, intrest en samengestelde intrest. Om te slagen moesten de deelnemers 3 van de 4 categorieën juist beantwoorden. Hierin slaagde slechts 33%.

In de ontwikkelingslanden zijn de groep van 15 tot 35 jaar het minst op de hoogte van financiële begrippen terwijl in de ontwikkelde landen de 36 tot 50 jarigen achterop hinken.

Durft u de test aan? Kunt u deze financiële vragen correct beantwoorden? (antwoorden onderaan)