Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 9326 tot 9330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Prins Mohammed van Saoedi-Arabië: “Het is tijd voor een Thatcheriaanse revolutie”

Mocht het nog niet duidelijk zijn voor de wereld, dan laat de machtige prins Mohammed bin Salman er geen twijfel meer over bestaan: de dagen dat Saoedi-Arabië energie, onderwijs en zorg subsidieert, zijn voorbij. “Het land wacht een Thatcheriaanse revolutie,” aldus de zoon van de huidige koning Salman.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

China kocht in december 19 ton goud

De Chinese centrale bank heeft in december ongeveer 19 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft Reuters op basis van de nieuwste cijfers van de People’s Bank of China. Daarmee komt de totale officiële goudreserve van de tweede grootste economie ter wereld uit op 1.762 ton, goed voor een vijfde plaats in de ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Onrust aandelenmarkt stuwt goudprijs boven de $1.100

Door de onrust op de aandeelmarkten wereldwijd en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten is de goudprijs gestegen tot meer dan $1.100 (€1.100) per troy ounce. Dat is in beide valuta gemeten de hoogste koers in negen weken tijd. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Koperprijs duikt onder 2 dollar per pond, China steunt kopersmelters

De paniek in China had deze week ook grote gevolgen voor de grondstoffenmarkten. Zo bereikte de olieprijs een nieuwe dieptepunt en ging de prijs van ijzererts fors onderuit. Ook koper kreeg harde klappen. De prijs van het rode metaal dook onder de psychologische barrière van 2 dollar per pond. In een reactie op de malaise kondigde China maatregelen aan om de koperindustrie te ondersteunen.

Het Chinese ‘State Reserve Bureau’ (SRB), dat zich bezighoudt met het creëren van strategische grondstoffenreserves, is van plan om 150.000 ton koper op te kopen, zo meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen.

Beleggers reageerden positief op het nieuws. Diverse aandelen van Chinese bedrijven actief in de koperindustrie stegen fors. Zo klom de koers van Jiangxi Copper 5,6 procent omhoog en noteerde Yunnan Copper een plus van 6 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

2016 wordt een rampjaar, en dit is waarom

Ik schreef gisteren: 2016 wordt geen goed beursjaar. Dat vraagt misschien om iets meer uitleg. Waarop baseer ik die uitspraak?