EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9326 tot 9330
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

OPINIE: Goud uitbraak gemist? Geen probleem!

Hè hè, dat was een zware bevalling. De markten boekten hun eerste weekwinst voor 2016! Jawel, het nieuwe jaar is al bijna 2 maanden ver. We hebben het nooit eerder meegemaakt. Ook de geschiedenisboeken laten er geen misverstand over bestaan: we begeven ons op onbekend terrein.

De bescheiden weekwinst van zo’n 2,5% is in dat opzicht dan ook mager te noemen. Maar het was wel hoogstnodig, want als de koersen nog lagere niveaus opzochten, dan kraakte de beursvloer… bijna letterlijk!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

Short record op Wall Street

De markten kleuren sinds begin dit jaar dieprood, met uitzondering van de laatste handelsdagen. En het pessimisme bij beleggers ligt op een zeer hoog niveau. Het mag dan ook niet verbazen dat de short interest in Wall Street op recordkoers ligt.

De voorbije twee maanden is de short interest op de NYSE, volgens Zerohedge, met 4,5% gestegen tot meer dan 18 miljard aandelen. Hiermee komt het absolute record van 2008, toen de markt implodeerde, in zicht. De voorbije 9 maanden steeg die short interest maar liefst 7 keer.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

Negatieve rente dan toch dé oplossing?

Er is heel wat kritiek en scepticisme omtrent de soepele beleidsvormen van de centrale banken wereldwijd. Analisten en experts vrezen ervoor dat lage en negatieve rentes een averechts effect zullen hebben op lange termijn, maar niets lijkt minder waar te zijn. In Zweden begint de experimentele negatieve rente wel zijn vruchten af te werpen.

Lage rentes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, maar een negatieve rente is voorlopig nog vrij zeldzaam. Zweden is één van de weinige landen dat een tijdje aan het experimenteren is met een rente onder de 0 en volgens het meest recente inflatierapport van de Riskbank, lijkt het beleid met een negatieve rente te werken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

Dit was het duurste stukje vastgoed in 2015: een half miljard voor een hectare grond

De¬†duurste woning¬†die¬†wereldwijd in 2015 werd verkocht, staat in Hong¬†Kong. Voor een lap grond¬†op de¬†beroemde Victoria Peak ‚Äď de meest exclusieve wijk van Hong Kong ‚Ästwerd omgerekend liefst¬†592 miljoen euro neergelegd.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

Brexit-campagne zet Britse pond onder druk

De onzekerheid over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie heeft de waarde van het Britse pond maandag stevig onder druk gezet. 

De onzekerheid over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie heeft de waarde van het Britse pond maandag stevig onder druk gezet. 

De Britse munt boekte in de ochtendhandel de sterkste daling ten opzichte van de dollar in bijna een jaar.

Het pond verloor daarnaast ruim 1 procent aan waarde in vergelijking met zestien andere valuta's. Vrijdag sterkte de munt nog aan, nadat premier David Cameron een deal had gesloten met de andere EU-lidstaten over de aanpassing van het Britse lidmaatschap van de unie.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs