Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 9336 tot 9340
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

7 dingen die vreselijk mis kunnen gaan in 2016

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is de nachtmerrie van veel diplomaten en politieke strategen. foto EPA

Waar liggen diplomaten, politieke strategen en economen van wakker, als het gaat over de grote risico’s van 2016? Zeven doemscenario’s.

Volgend jaar wordt alles beter. Zo tegen de kerst is het prettig om ongegeneerd te dromen over een betere toekomst. Maar het kan natuurlijk ook anders uitpakken. Persbureau Bloomberg maakte een rondje langs voormalige diplomaten, politieke strategen, consultants en economen om te horen waar ze zicht echt zorgen over maken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Poetin verhoogt minimumloon naar 80 euro per maand

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag het minimumloon in zijn land opgetrokken naar 6.204 roebel, of ongeveer 80 euro.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Amerikaanse middenklasse wordt uitgehold

De afgelopen veertig jaar is de Amerikaanse middenklasse steeds verder uitgehold, zo blijkt uit een nieuwe onderzoek van het Pew Research Center. Bij de laatste meting behoorde nog slechts 49,9% van de volwassenen in de VS tot de middenklasse, tegenover een ruime meerderheid van 61% in 1971. De extremen worden daarentegen steeds groter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

OPEC in paniek: komt er een spoedvergadering?

OPEC zal gedwongen een spoedberaad bijeen moeten moeten roepen als de olieprijs de komende weken niet van de $ 35 per vat opveert. Dat is de heldere waarschuwing van twee leden van het kartel, Nigeria en Indonesië. Emmanuel Kachikwu, Minister van Olie en tot vorige week president van de OPEC, hoopt dat de huidige lage prijzen de overproductie in de VS, Rusland en de Noordzee uit de markt duwt:

Na een paniekbodem gisteren van $ 34,54 per vat stijgt de Amerikaanse WTI-benchmark vandaag richting $ 37 per vat. De bodems van de financiële crisis zijn daarmee nagenoeg bereikt. In de maanden rondom januari 2009 bodemde WTI meerdere keren op of net onder de $ 33 per vat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

'Niet onze politici, maar Zuckerberg en co beslissen over de wereld'

Het initiatief van Facebook-topman Mark Zuckerberg om 99 procent van zijn aandelen in het sociale netwerk voor goede doelen te reserveren, levert hem bewondering, maar ook veel kritiek op. Een kort overzicht uit de internationale pers.