EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 9351 tot 9355 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 19 april 2016

Grafiek: OPEC verliest controle over de olieprijs

De dagen van de OPEC zijn geteld, want de belangrijkste olieproducerende landen van het kartel slagen er niet meer in de olieprijs te controleren. De olieprijs staat laag, maar dat weerhoudt de OPEC landen er niet van de productie nog verder op te schroeven. Sterker nog, de productie van het oliekartel is in minstens twintig jaar niet meer zo hoog geweest als begin dit jaar.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 19 april 2016

China lanceert goudprijs fixing in yuan

China heeft sinds vandaag een eigen goudprijs fixing in Chinese yuan. Daarmee is de grootste afzetmarkt van fysiek goud ter wereld niet meer afhankelijk van Londen, waar de goudprijs alleen in euro's, dollars en ponden wordt vastgesteld. Nu China een eigen referentieprijs voor goud heeft kan ze misschien ook meer invloed uitoefenen op de wereldwijde goudmarkt.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: dinsdag 19 april 2016

Nieuwe munitie van de ECB op komst!

De Europese centrale bank heeft nog niet zo lang geleden de geldkraan verder opgedraaid. Maar, als het aan de meeste economen ligt gaat het bij deze ene ‘draai’ niet blijven. Een onderzoek van Bloomberg wijst uit dat ruim 60 procent van de ondervraagde economen denkt dat de ECB binnenkort opnieuw over de brug zal gaan komen met stimulerende maatregelen.

Ruim 40 procent van de economen die denkt dat de ECB opnieuw de markt zal gaan bevloeien met ‘gratis’ geld, is van mening dat dit zal gaan plaatsvinden in september. Dat zal dus betekenen dat Mario Draghi de komende maanden een pauze gegund gaat worden, maar dat hij na deze korte pauze weer terug op het speelveld verwacht wordt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 april 2016

Apple verdient miljoenen in goud en grondstoffen

Vooruit, het staat tot niets in vergelijking met wat zij verdient door gunstige belastingklimaten op te zoeken maar Apple verdient ook miljoenen aan goud en grondstoffen.

Vooruit, het staat tot niets in vergelijking met wat zij verdient door gunstige belastingklimaten op te zoeken maar Apple verdient ook miljoenen aan goud en grondstoffen.

Uit een rapport in 2015 door het Citizens for Tax Justice and the Public Interest Research Group Education Fund bleek dat Apple de grootste gebruiker is van belastingparadijzen onder de Fortune 500 bedrijven door $181.1 miljard offshore te stallen.

Daarmee wist Apple alleen in de VS zo’n $59.2 miljard dollar aan belasting te ontwijken. Voor dat bedrag zou zij wel heel veel oude en kapotte iPhones moeten recyclen om aan eenzelfde winst te kunnen komen. Toch geeft ook recycling Apple een aardige inkomstenbron.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 april 2016

Zilverprijs naar hoogste niveau in vijf maanden

De zilverprijs steeg dinsdagochtend met 2,6% naar het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Voor een kilo zilver wordt op het moment van schrijven €472 betaald, terwijl de prijs in december een bodem zette op ongeveer €400 per kilo. Daarmee zet zilver de positieve trend van vorige week door, toen het edelmetaal in een paar dagen tijd 6,5% meer waard werd.

Lees verder op Goudstandaard
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs