Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 9356 tot 9360
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Aandelen mijnbouwconcerns hard onderuit op onrust in China

De huidige situatie op de financiële markten doet denken aan augustus vorig jaar. Ook toen gingen de aandelenbeurzen hard onderuit na een onverwachte devaluatie van de Chinese centrale bank. En ook toen raakten de valutamarkten van slag en kelderden de commodity-prijzen. Al die ontwikkelingen leidden in die periode tot grote onrust bij grondstoffenbeleggers, en dat is nu niet anders.

Zo daalden de koersen van Anglo American en Glencore Plct vandaag tot het laagste niveau sinds tien jaar. Beleggers maken zich grote zorgen om de financiële huishouding van mijnbouwconcerns, nu de onrust in China toeneemt en de vraag naar commodities nog meer wegzakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Europese beurzen duiken diep in het rood na Chinese malaise

Na een nieuwe duik van de Chinese beurzen, die opnieuw opgeschort zijn na een maximaal verlies van 7 procent, duikelen ook de Europese aandelenmarkten diep in het rood. De Bel20 verliest dik 2 procent, de Europese Stoxx50 zelfs 2,25 procent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

In deze valuta staat de goudprijs op recordhoogte

De goudprijs is de laatste dagen behoorlijk gestegen, maar in euro’s en dollars staat de koers nog steeds een stuk lager dan het recordniveau van een aantal jaar geleden. Toch zijn er ook valuta waarin goud op dit moment nieuwe records neerzet...

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Zwitserland exporteerde in november veel goud naar Azië

India en Hong Kong hebben in november weer een enorme hoeveelheid goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. India importeerde in deze maand 81,5 ton goud, terwijl Hong Kong bijna 52,3 ton binnenhaalde. In totaal heeft Zwitserland dit jaar al meer dan 1.200 ton goud naar Azië geëxporteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Olieprijzen kelderen opnieuw, 30 dollar komt steeds dichterbij

De oliemarkt is het nieuwe jaar tumultueus gestart. Een ommekeer van de dalende trend uit 2015 is vooralsnog niet aan de orde. Sterker nog, de olieprijzen zijn in de eerste handelsweek van 2016 opnieuw fors gedaald.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond donderdag tussentijds bijna 5 procent in de min op 32,44 dollar. Brent-olie werd eveneens circa 5 procent goedkoper en kostte 32,61 dollar per vat. Daarmee stonden de prijzen op de laagste niveaus sinds 2003.

De prijsdaling wordt veroorzaak door het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Het voorraadoverschot in de markt werd woensdag onderstreept door de melding dat de benzinevoorraden in de VS nu tot het hoogste peil zijn gestegen sinds 1993.