Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 9361 tot 9365
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Wikileaks cables: Hoe goud teruggebracht kon worden in het monetaire systeem

In 2013 hebben we op Marketupdate verschillende Wikileaks cables over goud gepubliceerd. Zoals u weet werden er door Wikileaks de laatste jaren heel veel vertrouwelijke documenten uitgelekt, die een inkijkje geven in de communicatie tussen ministeries van verschillende landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Chinese yuan onder druk, bitcoin hoger

De verdere afbrokkeling van de Chinese yuan zorgt voor zware verliezen op de internationale beurzen. Zowat alles kleurt donkerrood met uitzondering van de yen, goud,…en bitcoin. De virtuele munt wint 4,5% en stijgt voor het eerst in een maand boven de 450 USD.

Het verband tussen yuan-zwakte en de bitcoin is niet toevallig. China wordt al vele jaren geconfronteerd met een enorme kapitaalvlucht maar onder invloed van de economische vertraging gaan beleidsmakers steeds verder om deze vlucht af te blokken door onder meer kapitaalcontroles in te stellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Devaluatie yuan creëert paniek in financiële markten

Gisteren schreven we al over het geloofwaardigheidsprobleem van China. Vandaag heeft het vertrouwen in het beleid van Peking opnieuw een flinke deuk opgelopen. Voor de tweede keer deze week werd de aandelenhandel in China stilgelegd omdat de koersen te hard daalden. Oorzaak van de paniek was de devaluatie van yuan.

Nog geen half uur na opening waren de beurzen in China met meer dan 7 procent gedaald. Dat gebeurde na een maatregel van de Chinese centrale bank. De koers van de yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar werd met 0,5 procent verlaagd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Olieprijs gezakt tot laagste niveau sinds 2003

De olieprijzen zijn donderdag opnieuw fors gedaald. De prijs van Amerikaanse olie zakte daarbij tot het laagste niveau sinds 2003.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond maandag rond 9.00 uur ruim 5 procent in de min op 32,25 dollar. Brentolie werd bijna 6 procent goedkoper en kostte 32,26 dollar per vat.

De prijsdaling is vooral te wijten aan het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Het overaanbod werd woensdag onderstreept door de melding dat de benzinevoorraden in de VS nu tot het hoogste peil zijn gestegen sinds 1993.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

'Bloedrode beursdag in het verschiet'

De Amsterdamse beurs begint donderdag waarschijnlijk flink lager aan de handelsdag. Ook in de rest van Europa is het sentiment zeer negatief. 

De stemming staat onder druk vanwege eerdere verliezen op Wall Street en dieprode koersenborden in het Verre Oosten. Daar gingen de Chinese beurzen voor de tweede keer deze week dicht, na een flinke koersval.

Een verdere, onverwachte devaluatie van de Chinese yuan maakt beleggers nerveus. ''De devaluatie van de yuan moet niet te snel gaan. Daar duikt de angst, dat de yuan ongecontroleerd naar beneden gaat. Ik kan me goed voorstellen dat de markten daar zenuwachtig van worden'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.